• Informacje na temat:

    ciasto z kokosami duza blacha

Przepisy na temat: ciasto z kokosami duza blacha
  • Placki z owocami

    ...cukier i cukier waniliowy. Zagnieć ciasto. Schładzaj je przez 30 minut.  2. Morele umyj, osusz, potnij na cząstki, odrzucając pestki. Blachę z piekarnika wyłóż pergaminem. Spód wylep przygotowanym ciastem. Posyp grubym cukrem wymieszanym z 1/2 szkl. wiórków kokosowych. Na tym ułóż cząstki moreli w rzędach. Lekko wciśnij je w ciasto. Placek piecz 40 minut w temp. 180 st. C.  3. Konfiturę podgrzej...

  • Wypieki z rabarbarem

    Ciasto ucierane posypane migdałami Sposób przygotowania 1. Maliny przełóż na sitko, poczekaj, aż rozmarzną i ociekną. W tym czasie w miseczce wymieszaj resztę 1 i 1/3 szkl. mąki, 3 łyżki cukru(...) do pieczenia. Potem połącz z pozostałą mąką ziemniaczaną. Porcjami domieszaj do masy maślanej. Całość szybko utrzyj mikserem.  4. Dużą blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto ucierane...

  • Malinowe batoniki z kruszonką

    Przepis na 12 batoników Do przygotowania potrzebujesz: piekarnik rozgrzany do 180°C robot kuchenny papier woskowany kwadratowa metalowa blacha (20 cm), wyłożona papierem do pieczenia(...) i odstaw na kratkę do całkowitego wystygnięcia. Chwytając za rogi papieru, przenieś ciasto z blachy i pokrój na 12 batoników. Rady: - Świeże maliny możesz zastąpić taką samą ilością mrożonych...

  • Przysmaki ze śliwkami

    ...wbij do niej jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj śmietanę i szybko rękoma zagnieć ciasto. Blachę wyłóż pergaminem. Spód formy wylep ciastem. 2. Śliwki umyj, wytrzyj, rozetnij i wyjmij pestki. Połówki śliwek pokrój na cząstki. Rozłóż je na placku, owoce lekko wciśnij w ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. godziny. Podawaj...

  • Możesz jeść i chudnąć. Wystarczy, że wyrzucisz z diety cukier

    ...łyżką, aż powstanie jednorodne ciasto. Rozdziel je na 2 części i połóż na blasze. Uklep każdy z kawałków na krążek o grubości 1 cm. Każdy z krążków przetnij na 4 części (nie musisz odcinać(...) przyrządzania: Rozgrzej piekarnik do 180°C. Żeby zrobić spód, zmieszaj roztopione masło, mąkę orzechową i sól i dobrze wymieszaj (zauważyłam, że ciasto jest bardziej zwarte, jeśli...

Artykuły na temat: ciasto z kokosami duza blacha
  • Polska babka

    ...ciasto, często z dodatkiem drożdży. Spotkałem się z szefem Jankiem Nowakowskim, który pracował w wielu europejskich restauracjach, nagradzanych gwiazdkami Michelin. Jest to pełen pasji piekarz, który(...) przepisem na babkę, do której nie używa drożdży. Nowością dla mnie jest użycie płynnej glukozy, dzięki czemu ciasto jest wilgotne. Nie przejmuj się jeśli nie będziesz mieć formy do pieczenia babki. Można...

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...

  • Gotuj i chudnij

    ...składniki. Jeśli ciasto wyszło za gęste, możesz dodać odrobinę wody. Natomiast jeśli chcesz uzyskać bardziej gęstą konsystencję - nie wlewaj całej mieszanki mleczno-jajecznej. Ciasto powinno być takie, by(...) ciasta, ułóż na wierzchu plasterki banana i delikatnie wciśnij je w ciasto. Po 2-3 minutach, kiedy spód ładnie się zarumieni, łopatką przełóż racuchy na drugą stronę. Tym razem smażenie powinno trwać...

  • Kokos skrywa w swojej skorupce biały, słodki miąższ oraz wodę, które są źródłem wielu witamin i składników mineralnych. Dzięki nim ma właściwości, które potrafią zaskakiwać! Czym zaskoczy nas kokos?   Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Kokos ma silne właściwości antybakteryjne, antygrzybiczne i antywirusowe. Można go spożywać przy problemach trawiennych, takich jak nudności i biegunka. Dodatkowo olej kokosowy zapobiega rozwojowi bakterii coli. 2. Woda kokosowa, oprócz pysznego smaku, ma również...

  • Gotuj i chudnij

    ...ciasto wyszło za gęste, możesz dodać odrobinę wody. Natomiast jeśli chcesz uzyskać bardziej gęstą konsystencję - nie wlewaj całej mieszanki mleczno-jajecznej. Ciasto powinno być takie, by równo pokrywało(...) wierzchu plasterki banana i delikatnie wciśnij je w ciasto. Po 2-3 minutach, kiedy spód ładnie się zarumieni, łopatką przełóż racuchy na drugą stronę. Tym razem smażenie powinno trwać krócej, ok...

  • Pyszne drożdżowe ciasto z mirabelkową konfiturą, to znakomite słodko-kwaśne połączenie smaków. Nadzienie migdałowe300 g zmielonych migdałów300 g cukru trzcinowego1 łyżeczka ekstraktu migdałowego300 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy Kruszonka100 g masła w temperaturze pokojowej6 czubatych łyżek cukru trzcinowego13 czubatych łyżek mąki Ciasto drożdżowe20 g świeżych drożdży1 łyżka cukru¼ szklanki mleka550 g mąki pszennej80 g cukru100 g zmielonych migdałów1 szklanka letniego mleka 3...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Lekkie, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto. Dodatkowym atutem jest fakt, że nie trzeba go piec! Składniki: 750 g mascarpone (schłodzony) 2 galaretki cytrynowe 400 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej) 4 łyżki cukru pudru 400 ml wrzątku Skórka z otarta z pomarańczy Ok. 15-18 szt. herbatników 1 mango lub 300 g innych, ulubionych owoców Płatki kokosowe (można zastąpić wiórkami) Wykonanie: Mango obrać, pokroić w cienkie plastry. Płatki kokosowe uprażyć na złoty kolor na suchej...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Jeśli chcesz przygotować proste i smaczne ciasto, którym będzie zajadać się cała rodzina, sięgnij po rabarbar. Dzięki niemu przygotujesz wyjątkowe wypieki, mogące konkurować nawet z tymi babcinymi. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu, aby jego uprawa stała się...