• Informacje na temat:

    ciasto z jabłkami i suchym budyniem

Przepisy na temat: ciasto z jabłkami i suchym budyniem
  • Placki i tarty z rabarbarem

    ..., aż składniki dobrze się połączą. Masę połącz z kremem czekoladowym, mlekiem i cynamonem. Wymieszaj z rabarbarem i jabłkami. Przełóż ciasto do foremki. Piecz ok. 50 minut. Po upieczeniu posyp ew(...)Rozeta z lekką pianką waniliową Sposób przygotowania 1. Ciasto: mąki przesiej, domieszaj sól. Posiekaj z masłem, cukrem i jajkami. Zagnieć ciasto, rozwałkuj, wylep formę, ponakłuwaj. Chłodź 15

  • Szybkie ciasto kruche z budyniem i jabłkami sprawdzi się świetnie jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty.

  • Odchudzone słodkości

    Żytnie rurki kakaowe Sposób przygotowania 1. Ciasto: wymieszaj w misce mąkę z kakao, kawą i szczyptą soli. Zrób zagłębienie i wlej do niego olej, jajko i część octu. Wyrób ciasto (jeśli nie chce się lepić, dolej resztę octu i ew. 1-2 łyżeczki słodkiego wina). Gotowe ciasto owiń w folię i schłodź przez godzinę. Ciasto może leżeć w lodówce nawet przez 2 dni.  2. Ciasto cienko rozwałkuj...

  • Witam serdecznie Tym razem chciałabym się podzielić przepisem na pyszne ciasto z jabłkami, ciasto jest popularne ale jeżeli ktoś jeszcze takiego ciasta nie piekł, to polecam wypróbować przepis.

  • Smaczne,proste ciasto

  • Bardzo szybka i efektowna do niedzielnej kawki,co myślicie?

  • Zmodyfikowałam moje kiedyś dodane takie ciasto. To wymagało więcej pracy, ale wyszło dużo pyszniejsze i wyższe.

  • Smaczne, delikatne ciasto...Zawsze się udaje:)

  • Jabłecznik na kruchym spodzie z budyniem i kruszonką. Oblany z lukrem cytrynowym. Wyszedł kruchy i pyszny.

Artykuły na temat: ciasto z jabłkami i suchym budyniem
  • Budyniowe muffinki

    Nie ma nic lepszego, niż domowa, słodka przekąska do popołudniowej herbaty. Wypróbuj przepis na budyniowe muffinki i ciesz się delikatnym, budyniowym smakiem.

  • Owoce zapiekane pod kruszonką, z angielska zwane crumble, to doskonały pomysł na deser o każdej porze roku. Świetnie smakuje z truskawkami, śliwkami czy wiśniami, jednak zimą warto przygotować go z jabłkami, gruszką, orzechami włoskimi, dodatkiem korzennych przypraw i imbiru, które dodatkowo rozgrzeją w mroźne wieczory. Do ekspresowego przygotowania crumble wystarczą podstawowe składniki, a dodatek mąki orkiszowej i brązowego cukru sprawi, że nawet osoby dbające o linie sięgną po dodatkową...

  • Rabarbar

    ...wystudź na kratce. Tuż przed podaniem ciasto delikatnie oprósz cukrem pudrem. Strudel z rabarbarem i jabłkami Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 30 dag + 3 łyżki mąki pszennej, 1 żółtko, 125 ml(...) z żółtkiem. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy kwadrat wyłóż budyń i paski rabarbaru. Boki ciastek posmaruj rozmąconym żółtkiem, posyp...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Płaski brzuch bez glutenu

    ..., szklanka mleka, 1/3 szklanki oleju Wymieszaj w oddzielnych miskach suche i mokre składniki, następnie połącz je. Gładkie ciasto przełóż do papilotek. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C. Risotto(...) oleju. W każdy zawiń cząstki jabłka z cynamonem. Nasza rada: Ciasto z mąki gryczanej jest mało elastyczne, dlatego dodajemy więcej jajek. Ryżowe sajgonki Składniki: 4 krążki papieru ryżowego...

  • Jeśli chcesz przygotować proste i smaczne ciasto, którym będzie zajadać się cała rodzina, sięgnij po rabarbar. Dzięki niemu przygotujesz wyjątkowe wypieki, mogące konkurować nawet z tymi babcinymi. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu, aby jego uprawa stała się...

  • Tradycyjne miodowniki

    Rady eksperta: Upieczone ciasto studzimy, owijamy w folię i na dobę wkładamy do lodówki. Po tym czasie można je pokroić poziomo na równe placki, które smarujemy masą z kaszy manny albo powidłami(...) stolnicę przesiewamy mąkę z sodą. W misce ucieramy masło z żółtkami, miodem, cukrem i mlekiem. Przekładamy do mąki i zagniatamy ciasto. Na całą dobę wkładamy do lodówki. Po wyjęciu dzielimy ciasto na trzy...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Słodki amok

    W Wielkiej Brytanii godzina piąta po południu to pora herbaty i maślanych ciasteczek. W Polsce także batoników, czekoladek, delicji. Muszę zjeść cos słodkiego! Też tak masz? Halo, to woła mózg! Sprawdź, czego mu brakuje, gdy gwałtownie domaga się słodyczy.

  • Ciasto marchewkowe to hit ostatnich lat. Jest smaczne i wyjątkowo proste do zrobienia. Jeśli do tej pory go nie próbowałeś, szybko nadrób zaległości. Fot. 123RF/Picsel Niepozorna marchewka kryje w sobie prawdziwy koktajl witamin i składników odżywczych. Poza białkiem, zdrowymi cukrami, pektynami i beta-karotenem, znajdziemy w niej również witaminę B1, B2, B6, C, E i K oraz pierwiastki takie jak wapń, żelazo, miedź i fosfor. Jest to wyjątkowo bogata lista, jednak co oznacza ona w praktyce? W...