• Informacje na temat:

    ciasto z całymi jabłkami i lodami

Przepisy na temat: ciasto z całymi jabłkami i lodami
  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...●60 g cukru; owoce: ok. 500 g jeżyn lub malin ●bułka tarta Przygotowanie: 1. Zagnieć szybko ciasto i wstaw je do lodówki na ok. 1,5 godz. Po tym czasie wylep nim blaszkę (25x25 cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w 180ºC. Ostudź. 2. Ciasto oprósz lekko bułką tartą. Rozłóż na nim owoce (jeśli są bardzo cierpkie, możesz oprószyć je cukrem). Wierzch posyp kruszonką (zagniecioną...

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    ...pokrojone na kawałki, 75 g cukru pudru, mąkę, aromat waniliowy  i jajko wyrabiać za pomocą robota kuchennego, a następnie ręcznie. Ciasto zawinąć w folię i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Ciasto(...) umieścić na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, wyrównać. Piec w temperaturze200 st. C przez 10 minut. Ciasto wyłożyć na posypaną cukrem powierzchni...ę i zostawić do ostygnięcia. Ciasto pokroić na...

Artykuły na temat: ciasto z całymi jabłkami i lodami
  • 100 proc. soki w lodziarnio-kawiarniach Grycan

    Tej wiosny w lodziarnio-kawiarniach będzie owocowo, kolorowo i energetycznie! 1 kwietnia 2017 roku we wszystkich 150 punktach sieci Grycan – Lody od pokoleń pojawiły się nowe soki 100 proc. z owoców oraz wiele innych, soczyście owocowych propozycji.

  • Żeby jabłko było jabłkiem

    ...niemrawy i bezbarwny smak. Do kulinarnych działań z jabłkami potrzebne są te oryginalne - renety szare i złote, antonówki, kosztele, a nie ligole czy inne hybrydy, które mają taką samą barwę po(...) leżało na blacie przez cały miesiąc, nie zmieniając się ani na jotę, aż je wyrzuciłem). Tradycyjne polskie dania podawane z jabłkami to przede wszystkim pieczona kaczka, gęś, rzadziej schab, kaszanka...

  • Rewolucja na talerzu

    Okrzyknięta polską Julią Child. Obie panie miały podobny plan na życie - być dobrą żoną i matką. Przy okazji zaangażowały się mocno w gotowanie i dzięki niemu odniosły niebywały sukces. Oto fragment książki o Lucynie Ćwierczakowiczowej "Pani od obiadów" Marty Sztokfisz.

  • Bieganie: Kiedy i co jeść?

    Pamiętasz, jak twoja matka przykazywała, byś jadł trzy solidne posiłki dziennie i nie podjadał między jednym a drugim? Zapomnij o tym! Optymalnym rozwiązaniem jest pięć lżejszych posiłków dziennie w odstępach trzech do czterech godzin. Jednak niech to nie stanie się twoją obsesją. Każdemu zdarzają się zwariowane dni, kiedy przestrzeganie tej zasady nie jest możliwe.