• Informacje na temat:

    ciasto z budyniem i gorzką czekoladą

Przepisy na temat: ciasto z budyniem i gorzką czekoladą
  • Ciasta z winogronami

    ..., miksuj. Ciasto przelej do wyłożonej papierem formy. Piecz 40 minut w temp. 180°C.   2. Podgrzej śmietanę z mleczną i gorzką czekoladą, mieszaj do rozpuszczenia, nie doprowadzając do zagotowania(...), miksując wlej masło i jogurt. Dodaj mąkę. Zmniejsz obroty i miksuj.  2. Ciasto piecz 30 minut. Rękawem cukierniczym wyłóż na wierzch ciasta budyń, ułóż część winogron, piecz 30 minut. Posyp posiekanymi...

  • Ciasto niezwykle proste w wykonaniu, wilgotne, bardzo aromatyczne i smakowite. Jeśli go spróbujecie, już nigdy nie będziecie się zastanawiać, co zrobić z mocno dojrzałymi i przejrzałymi bananami (takie nadają się najlepiej do tego ciasta). Im banany wyglądają mniej apetycznie, tym lepszy aromat ma ciasto.

  • Najlepsze ciasta na Międzynarodowy Dzień Pieczenia

    ...i mąka do formy Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, masło w płatkach, 50 g cukru i jajko wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na 30 min. w chłodne miejsce.  Przygotować budyń (2 opakowania, 800 ml mleka, 6 łyżek cukru). Brzoskwinie osączyć. Formę o średnicy 26 cm natłuścić i wysypać mąką. Ciasto rozwałkować na krążek (28 cm), ułożyć w formie...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciasto gruszkowe z gorzką czekoladą"

  • Sernikobrownie z wiśniami

    Wiosenne ciasto!

  • Scones to angielskie bułeczki, które podawane są do herbaty o tzw. five o’clock. Podaje się zazwyczaj z masłem, dżemem lub z dodatkami np. rodzynkami. Ja wykonałam z gorzką czekoladą ponieważ uwielbiam jej smak. Do bułeczek dodałam tylko 2 łyżki cukru i wyszły tylko leciutko słodkie, można nawet powiedzieć, że nie wyczuwa się za bardzo słodyczy, a tylko czekoladę.

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    Podajemy przepis podstawowy na ciasto ucierane i sześć propozycji wypieków jakie możesz z niego przygotować.

  • Impreza dla dzieci nie może się odbyć bez muffinek, które nie tylko wybornie smakują, ale i pięknie wyglądają na talerzu. Polecam wykonanie muffinek o smaku cytrynowym z dodatkiem gorzkiej czekolady. Po upieczeniu można je dodatkowo ozdobić kleksem dowolnego kremu, polać czekoladą lub lukrem. U mnie w wersji pirackiej.

  • Składniki: Ciasto: 250g masła; 250g cukru; 6jajek; 400g mąki; 2 łyżki zagęstnika (np.mąki ziemniaczanej); 1 torebka proszku do pieczenia; 3 łyżki kakao; 1,5 kg drylowanych wiśni lub brzoskwinie z puszki(osączone z soku). Krem: 1 torebka budyniu waniliowego; 3 łyżki cukru; 0,5 l mleka; 250 g masła; dodatkowo 300g wiórków gorzkiej czekolady do dekoracji.

  • Pyszny oraz oryginalny przepis na obiad lub deser

Artykuły na temat: ciasto z budyniem i gorzką czekoladą
  • Ciasto stracciatella z czereśniami

    Sezon na czereśnie w pełni. Czas zrobić z nimi ciasto.

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Migdałowo–czekoladowy torcik

    ...pieczenia, mieszamy, by składniki się połączyły. Białka ubijamy na sztywno i stopniowo dodajemy do ciasta. Tortownicę smarujemy tłuszczem, posypu jemy mąką, przekładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy 25(...) rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. 250 g masła ucieramy, stopniowo dodajemy rozpuszczoną czekoladę i budyń. Miksujemy, aż powstanie puszysty krem.  3. Ciasto przekrawamy na pół. Na dolny blat...

  • Kruche ciasto z bezą, galaretką i śmietanową masą. Ciasto kruche3 szklanki mąki250 g masła 1 szklanka cukru pudru5 żółtek1½ łyżeczki proszku do pieczenia Beza5 białek1 szklanka cukru pudru1 opakowanie płatków migdałowych Galaretka½ kg wiśni200 ml czerwonego wina3 szklanki soku wiśniowegoskórka starta z 1 pomarańczy 5 goździków250 g cukru1½ łyżeczki żelatyny albo agaru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Śmietana½ l śmietany 30%250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny bądź agaru ½ szklanki cukru...

  • Słodkie życie

    ...minutach pieczenia. Na ciasto nałożyć bezę (zostawić 2 cm odstęp od brzegu), polać pozostałą czekoladą, lekko zmieszać łyżką. Piec do końca, wyjąć, uwolnić z formy.(...) w płatkach, cukier puder, mąkę i jajko wyrobić na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. 6 foremek (10 cm) natłuścić i wysypać bułką tartą. Śliwki wypestkować, pokroić...

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Tort naleśnikowy

    ...i wymieszaj mikserem na gładką masę. Dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj. Miskę przykryj ściereczką i odstaw ciasto na około 30 minut. Następnie usmaż naleśniki. Do rondelka wlej śmietankę, dodaj(...) stanie się puszysta. Następnie wstaw ją do lodówki, by lekko stężała. Pozostałą śmietankę podgrzej. Gdy zacznie wrzeć, zdejmij z ognia, dodaj połamaną na mniejsze kawałki gorzką czekoladę. Mieszaj, aż...

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...

  • Słodka niespodzianka

    ..., znów masę budyniową i na koniec różowy biszkopt. Wierzch polej roztopioną ciemną czekoladą, a zanim zastygnie, polej wąską stróżką białej czekoladą. Fantazyjny marmurkowy wzorek najłatwiej zrobić wykałaczką. Przygotowanie: 70 minut Porcja: 420 kalorii Kremowy ambasador Składniki na 18 porcji: Na ciasto: po 1 szklance mąki i cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 6 jajek, 1 kisiel cytrynowy...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...