• Informacje na temat:

    ciasto z brzoskwiniami i galaretką

Przepisy na temat: ciasto z brzoskwiniami i galaretką
  • Krucha tarta z brzoskwiniami

    Czasami mamy ochotę na wyjątkowy deser. Takim będzie krucha tarta z brzoskwiniami.

  • Krucha tarta z brzoskwiniami

    Jest idealna na letnie dni. Tarta z brzoskwiniami będzie najlepszym deserem dla całej rodziny.

  • Sernik z galaretką

    ...i dwie galaretki, wymieszaj. 3. W formie ułóż upieczone biszkopty, na nich obrane ćwiartki brzoskwini. Galaretkę posiekaj,wymieszaj z masą. Wylej masę na ciasto, chłodź 2 godz. Udekoruj mandarynkami i galaretką.

  • Brzoskwiniowe z migdałami

    ..., zagnieć ciasto. Wstaw je do lodówki na godzinę. Wyjmij, rozwałkuj, przełóż do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. 2. Brzoskwinie odsącz z zalewy...

  • We wtorek skuś się na sernik

    Jak podaje internetowy kalendarz świąt nietypowych, ciasto to podawano już starożytnym olimpijskim atletom, a do Polski sernik sprowadził sam król Jan III Sobieski. Dziś wypiek ten cieszy się(...) już na niego miejsca - dyskutują na temat rodzynek, bowiem jedni wolą to ciasto z dodatkiem suszonych winogron, inni je wydłubują. Wariacji na temat sernika jest całe mnóstwo. Od klasycznego sernika...

  • Słodkości z okazji Dnia Piekarzy i Cukierników

    ...jabłka. Masę przelewamy do 2/3 wysokości kokilek i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 25 minut. Sernik na zimno z brzoskwiniami Sposób przygotowania Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy(...) i polewamy galaretką owocową. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Brownie z fasoli Sposób przygotowania Fasolę odcedzamy i dokładnie płuczemy. Wycieramy ręcznikiem papierowym i blendujemy na...

  • Sernik na zimno

    ...formy, wyrównujemy wierzch. Układamy na nim pokrojone brzoskwinie z puszki, zalewamy je galaretkami. Ciasto schłodzimy w lodówce ok. 3-4 godzin.

  • Sernik na zimno

    ...formy, wyrównujemy wierzch. Układamy na nim pokrojone brzoskwinie z puszki, zalewamy je galaretkami. Ciasto schłodzimy w lodówce ok. 3-4 godzin.

  • Ptasie mleczko - przysłała Ewik

    ...z drugą galaretką i pozostałą ilością mleczka skondensowanego. Na wierzchu możemy położyć owoce (truskawki, brzoskwinie, jagody itp.) i zalewamy wszystko trzecią galaretką. Całość wstawiamy do lodówki na...

  • Śmietanowiec z niespodzianką

    .... Na wierzchu ciasta rozłóż pokrojone brzoskwinie. Przykryj je mocno tężejącą galaretką i ponownie odstaw na kilka godzin do zastygnięcia. Trzymaj w lodówce.

Artykuły na temat: ciasto z brzoskwiniami i galaretką
  • Ciasto z galaretką brzoskwiniową na ciemnym spodzie

    Aksamitny deser z brzoskwiniami i kremem w roli głównej będzie idealnym dopełnieniem do popołudniowej herbaty.

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Puszysty sernik z brzoskwiniami

    Sposób przygotowania: 1. Do miski wsyp mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj posiekane zimne masło i jajko. Zagnieć składniki, aż powstanie jednolite ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię i włóż na 2 godziny do lodówki.  2. Tortownicę o średnicy ok. 25 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia.  3. Wyjmij schłodzone ciasto z lodówki i wylep nim spód formy. Wstaw do nagrzanego...

  • Kruche ciasto z bezą, galaretką i śmietanową masą. Ciasto kruche3 szklanki mąki250 g masła 1 szklanka cukru pudru5 żółtek1½ łyżeczki proszku do pieczenia Beza5 białek1 szklanka cukru pudru1 opakowanie płatków migdałowych Galaretka½ kg wiśni200 ml czerwonego wina3 szklanki soku wiśniowegoskórka starta z 1 pomarańczy 5 goździków250 g cukru1½ łyżeczki żelatyny albo agaru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Śmietana½ l śmietany 30%250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny bądź agaru ½ szklanki cukru...

  • Krucha tarta z brzoskwiniami

    Przygotowanie: Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać pokrojone na kawałeczki masło, 8 dag cukru i jajko. Szybko zagnieść ciasto. Uformować z niego kulę,...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Biszkopt z bitą śmietaną

    To ciasto może za każdym razem przybrać inne oblicze. Wystarczy, że truskawki zamienisz na brzoskwinie, kiwi albo twardą galaretkę, pokrojoną w kostkę, lub do bitej śmietany dodasz czekoladę.

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • Ciasta na jogurcie

    Krucha tarta z brzoskwiniami Składniki na 16 porcji: 30 dag mąki, 15 dag masła, 13 dag cukru, 1 jajko, 1 puszka (850 ml) brzoskwiń, 4 łyżeczki żelatyny, 20 dag kremowego twarożku, 50 dag jogurtu(...) kawałeczki masło, 8 dag cukru i jajko. Szybko zagnieść ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Wystudzone ciasto rozwałkować na placek (śr. 32 cm). Formę do...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...