• Informacje na temat:

    ciasto z brzoskwiniami i bitą śmietaną i galaretką

Przepisy na temat: ciasto z brzoskwiniami i bitą śmietaną i galaretką
Artykuły na temat: ciasto z brzoskwiniami i bitą śmietaną i galaretką
  • Biszkopt z bitą śmietaną

    To ciasto może za każdym razem przybrać inne oblicze. Wystarczy, że truskawki zamienisz na brzoskwinie, kiwi albo twardą galaretkę, pokrojoną w kostkę, lub do bitej śmietany dodasz czekoladę.

  • Z kolorową galaretką

    ...żółtka, mąkę i proszek do pieczenia (wszystkie składniki dodawane do piany mieszaj drewnianą łyżką). Ciasto piecz ok. 25 min w 180° C. 2. Wszystkie galaretki (oprócz pomarańczowej) rozpuść(...) mieszaj. Następnie dodaj do masy pokrojoną galaretkę i wyłóż ją na wierzch. Tort przybierz pokrojonymi w plastry pomarańczami oraz świeżymi owocami sezonowymi i zalej tężejącą galaretką pomarańczową...

  • Ciasta na jogurcie

    ..., podgrzewając na małym ogniu. Masę jogurtową połączyć z bitą śmietaną i żelatyną. Tężejący krem rozsmarować na cieście i schładzać 2 godziny. Ciasto udekorować malinami i paseczkami skórki limonki.(...)Krucha tarta z brzoskwiniami Składniki na 16 porcji: 30 dag mąki, 15 dag masła, 13 dag cukru, 1 jajko, 1 puszka (850 ml) brzoskwiń, 4 łyżeczki żelatyny, 20 dag kremowego twarożku, 50 dag jogurtu...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...serową i bitą śmietaną. Krem rozsmarować na spodzie z biszkoptów. Schładzać ok. 2 godzin. Migdały grubo posiekać. Konfiturę podgrzać, przetrzeć przez sitko. Wierzch tarty polać konfiturą i posypać(...) i truskawkową. Ciasto wstawić do lodówki na godzinę. Odłożone truskawki pokroić na połówki. Gdy masy nieco stężeją, na wierzchu ciasta ułożyć połówki truskawek. Polać tężejącą galaretką. Mocno schłodzić...

  • Ciasta w paski

    ...trzech plackach biszkoptowych. Na warstwie śmietany rozłożyć brzoskwinie. Placki nałożyć na siebie, lekko dociskając. Przykryć odłożonym plackiem. Ciasto obłożyć bitą śmietaną (najlepiej za pomocą(...) przesiać razem z mąką ziemniaczaną i wymieszać z makiem (suchy mak należy dwukrotnie zemleć). Porcjami dodawać, mieszając, do masy jajecznej. Podłużną formę wyłożyć papierem pergaminowym. Ciasto przełożyć do...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...powoli wlewaj ostudzoną galaretkę wiśniową. Przygotowaną masę wylej na spód natłuszczonej formy z kominem. Wstaw do lodówki na 40 minut. W tym czasie w podobny sposób przygotuj masę z galaretką(...) sernika. Całość zalej tężejącą galaretką truskawkową. Sernik ponownie wstaw do lodówki do całkowitego stężenia galaretki truskawkowej. Podawaj udekorowany miętą, startą czekoladą i polany sosem...

  • Z tęsknoty za latem

    ...na cieście, polej czekoladową polewą oraz stróżkami jasnej polewy. Zrób ozdobny wzorek wykałaczką. Udekoruj bitą śmietaną i wiśniami kandyzowanymi. Przygotowanie: 60 minut Porcja: 480 kalorii Ciasto(...) z żelatyną. Ponownie odstaw do zastygnięcia. Posyp z wierzchu płatkami migdałowymi, podawaj z bitą śmietaną. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 395 kalorii Świat i Ludzie 4/2011

  • Soczyste owoce lata

    ..., rozpuść w niej galaretki i ostudź. Tężejącą galaretką zalej owoce. Odstaw na godzinę do lodówki. Ciasto udekoruj bitą śmietaną i listkami świeżej mięty lub ozdobami w kształcie liści. Przygotowanie(...) i osącz na gęstym sitku. Wyłóż je na upieczony i przestudzony spód. Posyp z wierzchu cukrem pudrem. Udekoruj bitą śmietaną dookoła owoców. Deskę z ciastem lub paterę, na której podajesz ciasto, udekoruj...

  • Letni jadłospis maluszka od A do Z

    ...albo domowej bitej śmietany. Wierzch przybierz jagodami, pokrojonymi w kawałki brzoskwiniami czy innymi owocami i zalej całość odrobiną galaretki. C jak chłodnik Przygotujesz go w kilka minut. Do(...) przygotujesz np. makaron ryżowy czy gryczany. Porcję klusek możesz zaserwować z owocami, np. truskawkami, jagodami czy malinami i polać całość jogurtem albo śmietaną. Wtedy będzie to wysokokaloryczny...

  • Łakocie dla zdrowia i urody

    ...pozostałą galaretką i jeszcze schładzaj. 5. Przed podaniem udekoruj deser odłożoną bitą śmietaną. Przygotowanie: 90 minut Porcja: 315 kilokalorii Ciastka owsiane z żurawiną Składniki na 8-12