• Informacje na temat:

    ciasto wz na dużą tortownicę

Przepisy na temat: ciasto wz na dużą tortownicę
  • Kontrastowe ciasta

    ...składniki wraz z winogronami i całość mieszamy. W drugiej zaś mieszamy mokre składniki. Mleko, olej i jajka dodajemy do suchych składników i mieszamy dużą łyżką do połączenia.  Ciasto wlewamy do keksówki(...)Ciasto zebra Sposób przygotowania Ciasto zebra spełnia wszystkie wymogi dobrego deseru: jest przepyszne, ładnie wygląda i jest proste w przygotowaniu! Mieszankę do domowego wypieku ciasta...

  • Ciasto "obłoczek" czekoladowy

    Czekoladowe ciasto, lekkie jak pianka, uwodzicielskie i niezbyt słodkie. Dla tych, którzy szukają niebanalnej inspiracji na świąteczny stół.

  • Warzywne ciasta na słodko i na pikantnie

    .... Ubij mikserem. Domieszaj mąkę, proszek i kakao. Tortownicę (śr. 26 cm) wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto. Piecz 70 minut w 175 st. 2. Żelatynę zalej wrzątkiem, namocz i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij z pozostałym ksylitolem. Połącz z jogurtem i żelatyną. Ciasto rozetnij na 3 blaty. Przełóż kremem. Schładzaj 4 godz. Czekoladę stop, oblej ciasto. Wersja light Jeśli chcesz, by ciasto...

  • Ciasto z marchewką na dziewięć sposobów

    Tarta z warzywną spiralą Sposób przygotowania: 1. Spód: ciasto francuskie rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze na 20 minut, by rozmarzło. Formę do tarty (śr. 30 cm) natłuść. Placek(...), zrezygnuj z francuskiego ciasta, bo jest bardzo tłuste. Lepiej przygotuj spód orkiszowy: zagnieć ciasto z 20 dag mąki orkiszowej, 5 dag masła, 3 dag serka kremowego oraz 1 jajka. Posól do smaku. Do...

  • Ciasto drożdżowe z owocami

    ...minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc. 2. Po tym czasie dodać przesianą mąkę i dokładnie wyrobić (mieszadłem miksera lub ręką). Ciasto wyrabiać przez około 15 minut lub do czasu aż będzie gładkie, elastyczne i będzie odchodziło od ręki (nie będzie się do niej kleiło). Nie ma potrzeby dosypywania większej ilości mąki. 3 . Dwie duże okrągłe tortownice o średnicy ok. 30 cm lub jedną dużą...

  • Łatwe ciasto marchewkowe według Kasi Meller

    To ciasto ma dużo marchwi, orzechów i migdałów, a mało cukru i mąki. Łatwo je zrobić i jest to ulubiony deser dzieci - zachęca Kasia Meller, autorka książki "W kuchni Mamy i córki".

  • Moje ulubione ciasto bananowo-kokosowe

    Uwielbiam to ciasto, tylko zawsze nie wiedzieć czemu wychodził mi z niego wielki gniot. Co ciekawe, wiele osób zachwycało się tym gniotem i prosiło o więcej. Ale ja chciałam uzyskać ładniejsze, większe, bardziej wyrośnięte i pulchne. Nie byłabym sobą, gdybym troszeczkę nie poeksperymentowała....

  • Margarynę roztopić (zdjąć z ognia) wsypać cukier i cukier waniliowy - mieszać. Dodawać po jednym jajku i dalej mieszać, następnie wsypać proszek do pieczenia i na przemian mąkę z mlekiem. Tortownicę (dużą)posmarować tłuszczem i wylać ciasto. poukładać śliwki poprószone mąką. Piec 45 minut (lub troszkę dłużej) w temp. do 200 stopni C. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

  • Limonkowo-cytrynowy na zimno

    ...śmietanę dodajemy do sera razem ze 50 g kremu cytrynowego, połową soku cytrynowego, żelatyną, miksujemy. Masę przekładamy na ciasto i tortownicę wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, by...

  • Śliwkowa delicja

    Ciasto: mąkę przesiej do dużej miski.

Artykuły na temat: ciasto wz na dużą tortownicę
  • Kruche ciasto czekoladowe z owocami

    To ciasto nie wymaga dużo pracy, możesz do niego wykorzystać owoce sezonowe. Poniżej przedstawiamy przepis.

  • Ciasto biszkoptowe

    Pyszne cytrynowe ciasto z bitą śmietaną.

  • Ciasto czekoladowe z imbirem i cynamonem

    ...z rozpuszczoną czekoladą, imbirem i cynamonem, miksujemy. Tortownicę o średnicy 26 centymetrów smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy. 3. Jabłka obieramy ze skórki, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Zaokrąglone części owoców nacinamy nożem. Jabłka wciskamy w wierzch ciasta i pieczemy około 45 minut w 175ºC. Jeśli ciasto za bardzo zacznie się...

  • Ciasta z jabłkami

    Krucha tarta Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 15 dag masła lub margaryny, 8 dag cukru pudru, 2 żółtka. Na nadzienie: 1 kg kwaskowych jabłek, 1 łyżeczka cynamonu(...) ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń w folię spożywczą, włóż do lodówki na około 2 godziny. Rodzynki zalej wrzącą wodą, odstaw na ok.10 minut. Następnie odcedź i osącz. Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda...

  • ciasto bezowe z jabkami.

    ...składniki na ciasto: jedna cała szklanka i jeszcze pół  szklanki mąki przennej, dwa jaja, łyżeczka,  proszku do pieczenia,  trzy łyżki śmietany 18% pół...

  • Kruche ciasto z masą serową i pomarańczami

    ...powstaną grudki, potem szybko (żeby nie ogrzać ciasta) zagnieć rękoma. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.  Pomarańcze sparz wrzątkiem, wytrzyj do sucha, z dwóch owoców(...) łyżką.  Tortownicę o średnicy 20 cm (lub blachę 32 x 38 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Spód i brzegi blachy wylep ciastem. Spód gęsto ponakłuwaj widelcem. Rozsmaruj na nim masę serową. Wstaw do...

  • Ciasta w wersji wytrawnej

    .... Dopraw do smaku solą i pieprzem. Tortownicę posmaruj olejem. Wyrośnięte ciasto przełóż na blat i ponowne wyrób. 3/4 ciasta rozwałkuj na okrągły placek i wyłóż nim dno i boki tortownicy. Na spodzie rozłóż(...)Tarta drożdżowa Składniki na 6-8 porcji: Na ciasto: 52 dag mąki pszennej, 4 dag świeżych drożdży, 250 ml letniego mleka, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli. Na nadzienie: 250 ml kwaśnej śmietany 18

  • Ciasto marchewkowe

    Kiedyś krzywiliśmy się na samą myśl, żeby z warzyw piec słodkości. Teraz ciasto marchewkowe na dobre zagościło w polskich restauracjach. Pora upiec je samodzielnie.

  • Lekkie ciasta bez pieczenia

    Jogurt, serek, śmietanka, trochę świeżych owoców i ciasto gotowe. Bez włączania piekarnika!

  • Ciasto baskijskie

    Tradycyjne ciasto Baskow to dzisiaj przysmak znany w calej Francji. Posrodku kruchej, prawie piaskowej, maslanej konstrukcji delikatny krem, badz wisniowa...