• Informacje na temat:

    ciasto sachera z masą czekoladową

Przepisy na temat: ciasto sachera z masą czekoladową
  • Tort Sachera w nowoczesnej wersji

    Tort Sachera to specjał kuchni austriackiej, znany na całym świecie. Wypróbuj jego nowoczesną wersję - jest równie smaczna, jak ta klasyczna.

  • Oryginalne ciasto wiedeńskie, podawane wyłącznie w restauracji Sachera. Zapewne przepis jest lekko uproszczony, aby można było go przyrządzić w domu.

  • Sachertorte - Tort Sachera

    ...cukier puder i żółtka. Białka ubić z 50 g cukru na niezbyt sztywną pianę. Dodać mąkę, szczyptę soli i wymieszać razem z masą czekoladową. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem, posypać(...)Składniki: Ciasto: - 150 g gorzkiej czekolady, - 150 g miękkiego masła, - 100 g cukru pudru, - 6 żółtek , - 6 białek, - 50 g cukru, - 150 g mąki, - szczypta soli, - dobrej jakości konfitura...

  • Odrobina czekoladowego luksusu;)

  • Kultowe dania ze światowych restauracji

    Cukiernia hotelu Sacher, Wiedeń Ten legendarny tort stworzył 16-letni Franz Sacher, uczeń szefa kuchni na dworze księcia Metternicha w 1832 roku: Tort Sachera z czekoladow ą kryz ą Składniki(...) do ciasta. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Wlej do niej ciasto. Piecz ok. godz. w 180°C. Ciasto ostudź w formie, ostrożnie wyjmij i zostaw do całkowitego ostygnięcia. Zimne ciasto przekrój na...

  • Mega czekoladowy tort, banalnie prosty w wykonaniu. Klasyczny tort Sachera przekłada się dżemem/konfiturą morelową. W mojej spiżarni takiego nie było, więc użyłam trukawkowo-porzeczkowego. Był przepyszny. :)

  • Bardzo znany tort w Austrii. Tort czekoladowy, przełożony dżemem i oblany polewą czekoladową. Podawany z kleksem bitej śmietany.

  • Sprawdzony przepis na "Tort Sachera"

  • Przepis wart wypróbowania: "Polski tort Sachera"

  • łatwe, szybkie, pyszne, mocno czekoladowe ciasto, zachęcam

Artykuły na temat: ciasto sachera z masą czekoladową
  • Babki godne cesarza!

    ...formy do pieczenia, które bardzo przypominają dzisiejsze formy do babek. Ponieważ Rzymianie znali już drożdżowe ciasto, można zakładać, że pierwsze Gugelhupfy zostały upieczone w okolicach Wiednia(...). Wlać ciasto do przygotowanej formy i piec na złoty kolor (ok. 45-50 minut). Gotowy Gugelhupf pozostawić na chwilę do ostudzenia, a następnie wyjąć z formy. Posypać cukrem pudrem. Można...