• Informacje na temat:

    ciasto rosa

Przepisy na temat: ciasto rosa
  • Sernik z rosą

    Składniki: Ciasto: mąka pszenna - 1,5 szklanki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka cukier - ¼ szklanki jajko - 1 sztuka  żółtko - 1 sztuka masło - 80g   Wykonanie ciasta: 1. Do przesianej mąki dodać proszek do pieczenia i cukier. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać jajko, żółtko, rozpuszczone masło. Ciasto zagnieść, rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną oraz...

  • To jest jedno z tych ciast, które kuszą swoim wyglądem, do tego jest całkiem smaczne. dodatek kokosu jest wyczuwalny, aczkolwiek nie dominuje. Osoby, które nie wiedzą, że użyty został twaróg, najprawdopodobniej nie zwrócą na niego nawet uwagi. Jeżeli kremówkę ubijemy trzepaczką, możemy poradzić sobie nawet bez miksera. Nie potrzeba tu niezwykłych umiejętności, a efekt cieszy oko :) Aby uzyskać możliwie ładny wzór po przekrojeniu, warto kuleczki wkładać w sposób uporządkowany. I dwa słowa o...

  • Przepis na ciasto przesłała Agula.

  • Przepyszne ,kilku warstwowe ciasto z serem i bitą śmietaną.Nie jest trudne,tylko tak wygląda.Składniki muszą mieć temperaturę pokojową.

  • Podpłomyk staropolski

    ...przesianą mąkę, lubczyk i szczyptę soli. Zagnieć ciasto (powinno mieć konsystencję jak na makaron) 2. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C i nagrzej w nim blachę 3. Przygotowane wcześniej ciasto podziel na dwie równe części. Każdą część rozwałkuj na cienki krągły placek 4. Rozgrzaną blachę wyjmij z piekarnika, posmaruj olejem i połóż na niej pierwszy placek i włóż go do piekarnika...

  • Polecam niezwykły w smaku sernik z charakterystyczną pianką na górze. Mimo początkowych obaw sernik jest prosty i łatwy w przygotowaniu.

  • Serniki z kruchą bezą

    ...czekoladowy spód. Wstaw do lodówki na 3 godz. Udekoruj wiórkami czekolady. Posypany kruszonką Sposób przygotowania 1. Składniki na spód zagnieć. Ciasto rozdziel. Obie połówki zawiń (osobno) w folię(...). cukru. Bezę rozsmaruj na owocach. Pozostałe kruche ciasto grubo zetrzyj wprost na wierzch sernika. Piecz go ok. 1 godziny w 175°C.

  • Bardzo smaczny sernik ! Polecam i życzę smacznego ! :)

  • Pyszny sernik prostszy, niż myślisz. Poznaj sekret idealnego świątecznego wypieku

    Patenty na wagę smaku Puszysty i kremowy sernik na święta to marzenie wielu gospodyń domowych. Aby ciasto przybrało odpowiednio lekką i tym samym puszystą formę, należy do uprzednio przygotowanej(...) i cukier. Dokładnie wszystko mieszamy. Następnie dodajemy jajko, żółtko i rozpuszczone na patelni masło. 2. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wykładamy równomiernie na blaszkę natłuszczoną masłem...

  • bardzo dobre ciasto

Artykuły na temat: ciasto rosa
  • Sernik z rosą

    ... 1. Do przesianej mąki wsyp cukier, wymieszaj. Dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz jajko, szybko zagnieć jednolite ciasto. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wylep ciastem. Piecz ok. 20 minut w temperaturze 180°C. 2. Do wysokiej miski włóż twaróg, dodaj jajka, żółtka, cukier, cukier wanilinowy, olej, mleko oraz proszek budyniowy. Dokładnie zmiksuj, by składniki się połączyły...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Mars lub snickers smażony na głębokim oleju

    ...z najlepszych rzeczy do zjedzenia. To taki skomplikowany smak: gorące krówki i karmel z roztopioną czekoladą. Dodaj do tego wszystkie tekstury: chrupiące ciasto, potem miszmasz z czekolady i karmelu(...) smaku (ciasto jest wtedy lżejsze), aż do uzyskania ciasta o konsystencji gładkiej, lekko gęstej śmietany. Ciasto włóż do lodówki, żeby mocno się schłodziło. Rozgrzej olej do temperatury 170°C (aby...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • To, co najważniejsze – świąteczne chwile pełne nieuchwytnej magii

    Przed nami wyjątkowy czas – pełen wzruszeń, ciepła, miłości i pięknych chwil, spędzonych w gronie najbliższych nam osób. Magiczna atmosfera, która udziela się każdemu, niczym za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, zmienia na lepsze wszystko i wszystkich. Kiedy świat dokoła pokrywa się białą, miękką pierzyną, czas wydaje się zwalniać, a my wraz z nim. Nieważne, w którym zakątku świata spędzasz Święta. Ważne, aby w tym czasie pomyśleć ciepło o sobie i innych.

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Potrawy radości

    ​Znane były we wszystkich epokach i w każdej kulturze. Ich woń, smak, sam wygląd - budziły dobre emocje, pogodne myśli, chęć wzajemnego częstowania się i dzielenia. Receptury zmieniały się w ciągu wieków, ale używane do ich sporządzania produkty pozostawały takie same.

  • Ciasto marchewkowe to hit ostatnich lat. Jest smaczne i wyjątkowo proste do zrobienia. Jeśli do tej pory go nie próbowałeś, szybko nadrób zaległości. Fot. 123RF/Picsel Niepozorna marchewka kryje w sobie prawdziwy koktajl witamin i składników odżywczych. Poza białkiem, zdrowymi cukrami, pektynami i beta-karotenem, znajdziemy w niej również witaminę B1, B2, B6, C, E i K oraz pierwiastki takie jak wapń, żelazo, miedź i fosfor. Jest to wyjątkowo bogata lista, jednak co oznacza ona w praktyce? W...

  • Być jak celebrytka

    Która z nas nie chciałaby żyć zdrowo, twórczo i bez stresu? Czy jest na to patent? Może znają go celebrytki, które uczą, jak zachować młodość, być w formie, nie stresować się i mieć czas na wszystko. Nasza dziennikarka Natalia Kuc kupiła ich książki i próbowała zastosować się do rad. Czy Beata Pawlikowska, Agnieszka Maciąg, Anna Lewandowska i Małgorzata Rozenek uczynią z niej szczęśliwszą kobietę?

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...