• Informacje na temat:

    ciasto przekładane wiórkami kokosowymi

Przepisy na temat: ciasto przekładane wiórkami kokosowymi
  • Przekładane ciasto kokosowe

    Chcesz wzmocnić aromat wiórków? Podpraż je na suchej patelni. Następnie zrób pyszne ciasto według naszego przepisu.

  • Ciasto basbousa

    Basbousa to tradycyjne arabskie ciasto kojarzone głównie z Egiptem. Do ciasta należy przygotować syrop - jego słodki smak neutralizuje dodatek cytryny i jogurt w cieście. Klasyczne przepisy uwzględniają semolinę, ale doskonale zastąpi ją kasza manna.

  • Ciasto drożdżowe Anny

    Ten przepis to uwspółcześniona wersja receptury sprzed 80 lat. Podobno wypiek zawsze się udaje. Sprawdziliśmy, ciasto wyrasta jak szalone.

  • Ciasta z winogronami

    ..., miksując wlej masło i jogurt. Dodaj mąkę. Zmniejsz obroty i miksuj.  2. Ciasto piecz 30 minut. Rękawem cukierniczym wyłóż na wierzch ciasta budyń, ułóż część winogron, piecz 30 minut. Posyp posiekanymi orzechami i winogronami.   Na kokosowym spodzie Sposób przygotowania 1. Masło rozpuść z miodem. Ciastka zmiksuj z wiórkami kokosowymi. Wymieszaj z roztopionym masłem, wyłóż na dno...

  • Najłatwiejsze wypieki dla początkujących

    .... Wierzch ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem. Posypujemy ciasto wiórkami kokosowymi lub kruszonką. 5.  Kruszonka:  łączymy dwie łyżki cukru, dwie łyżki mąki i masło w/g upodobań - tyle, aby kruszonka(...)Ciasto drożdżowe 1.  Rozczyn: do wysokiej szklanej miski wrzucamy pokruszone drożdże (w temp. pokojowej). Posypujemy je łyżką cukru, a gdy cukier się rozpuści dodajemy pół szklanki ciepłego mleka...

  • Tarta kokosowo-czekoladowa

    ...nagrzewamy piekarnik do temperatury 180°C (bez termoobiegu). Formę do tarty smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ze składników na kruche ciasto przygotowujemy spód do tarty, a następnie wylepiamy nim dno i boki formy. Ciasto wstawiamy do piekarnika na około 40 minut do momentu, aż się zarumieni. Po tym czasie odstawiamy je do przestygnięcia. Mascarpone i mleko przekładamy do wysokiego naczynia. Wsypujemy...

  • Słodkości na czas kryzysu

    .... Do formy przekładamy ciasto, wygładzamy je ręką. Wierzch ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem. Posypujemy ciasto wiórkami kokosowymi lub kruszonką. 5. Kruszonka: łączymy dwie łyżki cukru, dwie łyżki(...) konsystencji. 3. Powstałą masę umieszczamy w foremce (u nas ok. 21x11 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto w kilka minut 1. Suche...

  • Domowa chałka

    ..., wygładzamy je ręką. Wierzch ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Posypujemy oba warkocze wiórkami kokosowymi lub kruszonką. 5. Kruszonka : łączymy dwie łyżki(...)!) i tyle mąki, aby powstało ciasto nieco bardziej gęste niż naleśnikowe, mieszamy. Przykrywamy całość suchą ściereczką. Zostawiamy rozczyn do wyrośnięcia (ok. 10 minut). 2. Ciasto : w naczyniu...

  • Kanapka na deser?

    ...kremu, koksowego, potrzebne będzie: 140 g jogurtu naturalnego, 3 łyżki wiórków kokosowych, łyżka ksylitolu oraz kilka kropli olejku waniliowego. Jak przygotować ciasto na kanapkę? "Wszystkie składniki mieszamy łyżką i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto powinno być bardzo cienkie. Pieczemy około 15 minut w 180 st. C. Po wystudzeniu kroimy w prostokąty" - instruuje...

  • Jeść słodycze i być fit?

    .... Czekoladę i olej kokosowy rozpuszczamy, podgrzewając na małym ogniu, w rondelku. Polewę wstawiamy na chwilę do lodówki i dekorujemy nią ciasto. Schładzamy w lodówce, żeby stężała. Na koniec jeszcze...

Artykuły na temat: ciasto przekładane wiórkami kokosowymi
  • Kokosowe ciasto biszkoptowe

    To ciasto dobre jest jako deser lub słodka przekąska. Zobacz, jak go przygotować.

  • W języku malajskim kokos znany jest pod nazwą „pokok seribu guna”, co oznacza „drzewo tysiąca zastosowań”, natomiast na Filipinach nazywany jest „drzewem życia”. Czy kokos faktycznie jest taki wyjątkowy? Co daje nam orzech kokosowy?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kokos, nazywany także orzechem kokosowym, jest owocem palmy kokosowej, pochodzącej prawdopodobnie z terenów południowo-wschodniej Azji lub północno-zachodniej Ameryki Północnej. Palma kokosowa jest drzewem, które zazwyczaj rośnie do...

  • Ciasto kokosowe z lukrem

    ...przesiewamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej razem z wiórkami kokosowymi, masłem i mlekiem. Miksujemy, aż powstanie gładkie ciasto.   3. Prostokątną blachę smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Przekładamy ciasto, w które wciskamy kawałki rabarbaru. Wyrównujemy wierzch i pieczemy około 60 minut w 175ºC. Ciasto przez 10 minut studzimy w blasze, a następnie wyjmujemy...

  • Tęsknisz za egzotycznymi wakacjami? Przygotuj pyszne ciasto, dzięki któremu nawet na własnym balkonie poczujesz się niczym na tropikalnej plaży. Fot. 123RF/Picsel Mieszkańcy wysp Pacyfiku uważają kokos za lekarstwo na wszelkie choroby. W Indiach jest symbolem płodności, obdarowuje się nim kobiety, które pragną posiadać potomka. Na Filipinach powstał nawet projekt przyjaznego dla środowiska samochodu napędzanego paliwem kokosowym. Kokos jest rajskim owocem i trzeba przyznać, że ma wiele...

  • Kokosowe naleśniki z polewą

    ...ostudzoną polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Zobacz także:(...)20 g masła rozpuszczamy i studzimy. Do mleka dodajemy jaja, masło, miksujemy. Stopniowo wsypujemy mąkę, łyżeczkę cukru, szczyptę soli i miksujemy na gładkie ciasto.  Na patelni rozgrzewamy masło...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Kokosowa nutka w cieście z kruszonką

    ...tłuszczem i oprószamy mąką. Przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy. Na wierzch układamy dość ścisło plastry ananasa, dociskamy. Całość posypujemy kokosową kruszonką. Pieczemy około 35 minut w 180ºC.  Ciasto przez kilka minut studzimy w blasze, a następnie wyjmujemy i przekładamy na metalową kratkę, by całkowicie ostygło. Kroimy w nieduże kwadraty lub prostokąty, przekładamy na talerz i podajemy...

  • Wielkanoc już niebawem. Na naszych stołach obowiązkowo pojawią się babki, mazurki i serniki. Jeśli jednak chcesz zaskoczyć bliskich i rodzinę czymś wyjątkowym, sięgnij po przepisy na niepowtarzalne ciasta, które urozmaicą świąteczny repertuar. Fot. 123RF/Picsel Śniadanie wielkanocne będzie obfitować w wytrawne potrawy takie jak żurek, kiełbasy, pasztety, chrzan i oczywiście jajka. Wiadomo jednak, że każda uczta musi zakończyć się pysznym deserem. Dlatego w tym roku oprócz tradycyjnych...

  • Ciasto ucierane w czekoladzie

    .... Przekładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy ok. 60 minut w 180ºC. Ciasto studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. 3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, stopniowo dodając mleko, aby polewa nie była zbyt gęsta. Kiedy przestygnie, smarujemy nią dość grubo wierzch ciasta. Polewa powinna spływać po bokach. 4. Ciasto kroimy na porcje i podajemy z aromatyczną kawą lub herbatą.

  • Biszkopt z musem gruszkowym i pianką czekoladowo-kawową. Biszkopt3 jaja160 g cukru pudru50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanejszczypta soli Mus gruszkowy1 kg gruszek85 g brązowego cukru 500 ml wody215 ml soku z cytrynyskórka starta z 1 cytryny1½ łyżeczki sproszkowanego imbiru1½ galaretki cytrynowej Pianka kawowo-czekoladowa70 g czekolady mlecznej 20 g żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 36%2 łyżki cukru pudru85 g czekoladowego cappuccino 150 ml zimnej wody Dekoracja80 g czekolady...