• Informacje na temat:

    ciasto pomaranczowe z marchewki

Przepisy na temat: ciasto pomaranczowe z marchewki
  • Różne wcielenia marchewki

    Gotowanie nie musi być nudne! Przedstawiamy przepisy z wykorzystaniem marchewki, które polubią zarówno dorośli, jak i dzieci!

  • super wyrasta, nie jest sucha,

  • Ciasto marchewkowo-pistacjowe na święta

    Znane wielu ciasto marchewkowe proponujemy w świątecznej odsłonie: z dodatkiem mielonych migdałów i mielonych pistacji. Pachnące cynamonem i z pomarańczowym lukrem idealnie wkomponuje się w świąteczne menu.

  • Wypróbowany przepis na "Marchewki z ciasta"

  • Tort śmietanowo-pomarańczowy

    Składniki na 15 porcji: Ciasto: - 6 jaj, 1 szklanka cukru, - 1 szklanka mąki tortowej, - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 1 łyżeczka octu, sól, Masa(...) min. Rozpuścić 3 budynie w 0,5 l soku, dodać cukier, wlać do reszty gotującego się soku. Chwilę gotować. Śmietankę ubić. Dodać żelatynę wcześniej rozpuszczoną. Ciasto przekroić na pół, na jedną część...

  • Ciasto jest bardzo smaczne. Dodatki można dawać różne, zależy kto co lubi.

  • Jak wykorzystać jesienne warzywa w kuchni?

    ...do smaku. Podawaj z pełnoziarnistym pieczywem. Ciasto marchewkowe Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Wymieszaj jajka, cukier i olej. Przesiej mąkę, gałkę muszkatołową, cynamon i dodaj do...

  • bardzo smaczne i łatwe ciasto do zrobienia

  • Menu na zimowe wieczory w gronie przyjaciół

    ...w misce i wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładkie ciasto. Ciasto umieścić na posypanej mąką powierzchni i dodać rodzynki oraz drobno pokrojoną skórkę kandyzowaną. Wyrobić ręcznie. Formę (34x24) wyłożyć papierem do pieczenia i umieścić w niej ciasto, wyrównać. Piec 30 minut w 175 stopniach C. 150 g masła roztopić w rondelku, dodać 125 g cukru, miód, cynamon i śmietanę, zagotować...

  • Ostatnio moją uwagę przyciągają przepisy na ciasta z warzywami. Często, gdy robiłam tradycyjne ciasta ucierane, po 2 dniach wysychały. W przeciwieństwie do mojego męża ja za takimi jednak nie przepadam :) a dzięki dodatkowi marchewki, buraczków lub ziemniaków ciasto utrzymuje świeżość bardzo długo - bo aż ok tygodnia!

Artykuły na temat: ciasto pomaranczowe z marchewki
  • Konfitura marchewkowo-pomarańczowa

    Sposób przygotowania: 1. Pomarańcze szorujemy, sparzamy wrzątkiem i ścieramy z nich skórkę. Z miąższu wyciskamy sok i wlewamy do garnka.  2. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dorzucamy do garnka z sokiem z pomarańczy. Wsypujemy cukier trzcinowy, skórkę pomarańczową, pół szklanki wody i doprowadzamy do wrzenia. Dusimy na małym ogniu, aż marchewka się rozpadnie...

  • Ekspert radzi: Marchewka

    Doświadczona mistrzyni kulinarna, Hanna Szymkiewicz, radzi, jak uzyskać najlepsze ciasto marchewkowe.

  • Ciasto marchewkowe z serem mascarpone

    .... W drugiej misce utrzyj jajka z cukrem. Wlej olej, wsyp mąkę. Dorzuć marchew i rodzynki. Zamieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem. Wlej przygotowane ciasto i piecz ok(...) serek mascarpone. W osobnej misce ubij na sztywno kremówkę. Część (ok. 1/3) dołóż do żółtek z serkiem i lekko wymieszaj. Następnie dodaj resztę kremówki i zamieszaj. Całość schłódź. Ciasto rozkrój na...

  • Nasiona marchewki: Tajemnica zdrowia, sekret piękności

    ...​Chrupiący korzeń marchewki jest popularny na całym świecie i zajmuje znaczące miejsce w tradycjach kulinarnych wielu regionów, medycynie ludowej, a nawet kulturze.

  • Ciasto marchewkowe

    Kiedyś krzywiliśmy się na samą myśl, żeby z warzyw piec słodkości. Teraz ciasto marchewkowe na dobre zagościło w polskich restauracjach. Pora upiec je samodzielnie.

  • Wielka księga smaków: Batat

    Warzywo to zawiera aż 400% dziennej dawki witaminy A, tyle samo beta-karotenu co marchew, 20% więcej potasu niż banan, a ponadto witaminy B6, C oraz żelazo. Można go piec, gotować na parze, grillować, zrobić piure, smażyć we frytownicy. Podawać w zupach, gulaszach oraz sałatkach. Z batatów robi się też pyszny pudding oraz ciasto. I zawsze smakuje wyśmienicie. Istnieje wiele rodzajów batatów...

  • Wszystkie smaki pomidorów

    ...: pomidorki koktajlowe pokrojone w plasterki, ulubione zioła, ser mozzarella, sos pomidorowy (z przepisu na gnocchi) 1. Z podanych składników, najlepiej za pomocą miksera, zrobić ciasto, dodając(...) folią spożywczą i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. 3. W tym czasie do rozgrzanego do 280 st. C piekarnika włożyć kamień do pieczenia pizzy. 4. Wyrośnięte ciasto podzielić na porcje (z podanej ilości...

  • Co jeść, aby poczuć ulgę w gorączce

    ...  Zupa pomidorowa z ryżem, pulpety z ryby w sosie koperkowym, ziemniaki piure, buraczki duszone, herbata z malin. Albo krem z marchewki z groszkiem ptysiowym, pieczony filet z indyka, pieczone ziemniaki, gotowane brokuły z jogurtem naturalnym i czosnkiem, sok z aronii.  Podwieczorek  Jogurt owocowy, ciasto biszkoptowe, dżem brzoskwiniowy, woda mineralna.  Kolacja  Pieczywo pszenne...

  • Aromatyczne pomarańcze

    ...talerzu. Sok z pomarańczy można dodawać do wszystkich rodzajów mięsa. Zobacz nasze przepisy z pomarańczami: Śledzie w pomarańczach Ryba w pomarańczowym sosie Ciasto pomarańczowe...

  • Bez zdjecia dzisiaj. Wybaczycie mam nadzieje :) Zaczniemy (bo mam w planach dodac pozniej ciasto bananowe)  od zupy, po proscizna. zupa- krem wiec...