• Informacje na temat:

    ciasto pianką o smaku kawy

Przepisy na temat: ciasto pianką o smaku kawy
  • O małej czarnej słów kilka, czyli Międzynarodowy Dzień Kawy

    Kawy to okazja, by zapoznać się z kilkoma informacjami na jej temat. Najlepiej nie samemu, lecz w towarzystwie małej czarnej i... kawałka jabłecznika z cynamonem.

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto o smaku kawy latte"

  • Szarlotka z kaszy jaglanej

    ...w młynku do kawy na mąkę kokosową) 3 żółtka 25 g Stevii lub 50 g Fruktozy (no ostatecznie jak nie macie ani jedno albo drugiego to 50 g cukru) 1 łyżeczka esencji waniliowej (ja mam jakąś ze SriLanki i jest ok, ale jeśli nie macie dobrej to błagam nie wlewajcie olejku waniliowego, bo ciasto będzie brzydko pachnieć, tylko dodajcie zeskrobany środek z laski wanilii lub po prostu cukier waniliowy...

  • Przepis wart wypróbowania: "Lekka rolada o smaku kawy"

  • Smaczny pomysł na "Pianka o smaku kawy"

  • Na świątecznym stole obowiązkowo musi znaleźć się sernik, przynajmniej tak jest u mnie. Ten sernik wyszedł mi niezwykle pyszny i lekki, taki piernikowy. Polecam upiec. Uda się każdemu. I zapewniam, że się od niego nie oderwiecie. Do takiego sernika obowiązkowo filiżanka kawy i miłe towarzystwo. Koniecznie spiszcie recepturę. Smacznego życzę :)

  • Nadeszła kolejna fala upałów. Dla ochłody proponuję Wam pyszne lody o smaku kawy latte. Te powstały według tradycyjnej, babcinej receptury – na żółtkach. Są naprawdę przepyszne. Koniecznie spróbujcie!

  • Bardzo wilgotne, aromatyczne ciasto z dyni. Łatwe do zrobienia i bardzo smaczne.

  • Sprawdzony przepis na "Krajanka o smaku truskawkowym"

  • Tarta, o jakiej marzysz.

Artykuły na temat: ciasto pianką o smaku kawy
  • Desery pachnące kawą

    Boże Narodzenie to czas rodzinnych spotkań, rozmów i ciepłej atmosfery. Nic tak nie sprzyja pogaduchom w gronie najbliższych, jak filiżanka aromatycznej kawy. Jednak wyjątkowe okazje wymagają niezwykłej oprawy. Chcesz zaskoczyć swoich gości? Zamiast tradycyjnego napoju, podaruj im chwilę przyjemności w postaci niezwykłego deseru na bazie kawy.

  • Latte, ristretto, cappuccino - jak je od siebie odróżnić?

    Espresso, latte, cappuccino, a może americano? Sposobów podawania kawy jest bez liku. Pod nazwami różnych kaw często kryją się niespodzianki. Nieporozumienia wynikają przede wszystkim z faktu, że w różnych częściach świata, ale także i w Polsce, inaczej podchodzi się do kwestii przyrządzania i podawania tego napoju. Jak je rozróżnić?

  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    ...zamierzasz go używać do smarowania tostów z boczkiem, serem i pomidorem lub wietnamskiej kanapki bánh mì, najlepszą opcją będzie tłuszcz o neutralnym smaku, na przykład olej z pestek winogron lub olej(...) każde żółtko należy przeznaczyć trzy czwarte szklanki oleju. Ponieważ majonez domowy najlepiej smakuje, kiedy jest świeży, nie warto robić go w zbyt dużych ilościach. Niewykorzystany majonez...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ...odrobinę suszonych daktyli i skrojone w kostkę banany, które rozpłyną się w ustach podczas jedzenia. Całość oprósz wiórkami białej czekolady, dodając potrawie pysznego, słodkiego posmaku. Tak przygotowaną pizzę włóż do piekarnika i poczekaj aż rozkoszny sos całkowicie stężeje, a ciasto na brzegach stanie się chrupiące. Gdy tylko zasmakujesz kruchego, czekoladowego placka od razu pokochasz jego...

  • W obronie słodyczy

    ...smaku z przyjemnością, zaś walka z nią jest najtrudniejsza. Argument: "Niby dlaczego miałbym sobie żałować", bierze się za bary z innym: "Bo będziesz otyły, chory i w ogóle do niczego". I choć na(...) pewnego czasu w eleganckich restauracjach deser serwowany jest w trzech odsłonach, nie licząc miniciasteczek i czekoladeczek podawanych do kawy po deserze. Kiedy spotkałem się z tym obyczajem po raz...