• Informacje na temat:

    ciasto na pierogi z dodatkiem sera

Przepisy na temat: ciasto na pierogi z dodatkiem sera
  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    Niewielkie zawiniątka, gotowane, smażone, podawane na ciepło i na zimno, w wersji słonej bądź wytrawnej - przed Państwem niezastąpione pierogi! Stali bywalcy w polskich domowych kuchniach, jak i restauracyjnych menu. Podpowiadamy, jak zdobyć mistrzostwo w przygotowywaniu pierogowych arcydzieł. Zapraszamy do lepienia!

  • Pieczone pierogi ze szpinakiem

    ...pierogi ze szpinakiem podawać bezpośrednio po przygotowaniu, np. z dodatkiem sosu jogurtowego. JEŚLI NIE MASZ URZĄDZENIA THERMOMIX® Farsz: 1.  Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać(...)/120 st. C/obr. 1. 2.  Dodać szpinak i pieprz, dusić 5 min/120°C/obr. 2. 3.  Dodać ser, rozdrobnić 10 s/obr. 5. Przełożyć do innego naczynia, odstawić. Umyć naczynie miksujące. Ciasto...

  • Piegowate pierogi z kapustą i grzybami, albo żółte ze śliwką i grzybami

    ..."W pierogach ważne jest ciasto, ale jeszcze ważniejszy jest farsz. Musi być wyrazisty, bardzo dobrze doprawiony" - przekonuje Katarzyna Bosacka. Samozwańcza mistrzyni lepienia pierogów proponuje piegowate pierogi z kapustą i grzybami albo żółte ze śliwką i grzybami.

  • Leniwe pierogi z sosem jabłkowym (po 11. miesiącu)

    Ciasta na pierogi wyjdzie dość sporo. Najpierw możesz odebrać maluszkowi odpowiednią porcję na 1 lub 2 dnia, po czym dla reszty rodziny-do ciasta możesz dodać sól i pieprz. Składniki: pół kilo tłustego sera białego 3 jajka dwie szklanki mąki 1 jabłko łyżeczka masła pół łyżeczki cukru (lub mniej) odrobina cynamonu Sposób przygotowania: Ser biały zmiel w maszynce.  Oddziel...

  • Pierogi z kaszą gryczaną

    ...18 proc., - mielona słodka papryka, - sól, pieprz Przygotowanie: 1. Z mąki, żółtka, oleju, szczypty soli, ciepłej wody zagnieść elastyczne ciasto. Przykryć, aby nie obeschło. 2. Posiekać cebulę. Przesmażyć razem z pokrojoną w kostkę słoninę. Kaszę, ser i słoninę z cebulą przepuścić przez maszynkę do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem. 3. Ciasto cienko rozwałkować. Wykrawać z niego małe kółka...

  • Dynia - na konfitury i do obiadu

    ...rodzaju, możemy ją upiec, napakować do pierogów, makaron zrobić... Jeśli robimy pierogi z dynią, to dorzuciłbym jeszcze słodkiego ziemniaka i wędzony ser. Makaron? Robimy ciasto jak zwykle, tylko dodajemy...

  • Wigilia po włosku

    Boże Narodzenie zachwyca swym ciepłem, rodzinną atmosferą i pysznymi potrawami. Na polskim wigilijnym stole nie może zabraknąć takich potraw jak: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami czy karp. Jednak jak wiele jest krajów, tak samo dużo zwyczajów i tradycji. Zatem jak przebiegają świętą np. w regionach śródziemnomorskich? Aby zobaczyć, co podczas tego okresu łączy i różni nas z Włochami...

  • Pyszne posiłki na cały tydzień

    ...szynki, żółtego sera, osuszone listki sałaty, plastry ogórka, pomidorów i papryki. Posyp solą i pieprzem. Zepnij wykałaczkami.  2. Piekarnik rozgrzej do temp. 160°C. Na blasze ułóż tosty, zapiekaj około(...) wymieszaj. Podawaj z gorącymi plackami. Dodatkiem może też być gęsty jogurt z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku lub kilka łyżek gęstej śmietany. Posyp szczypiorem. Schab ze śliwkami...

  • Kluchy i kluski

    Kluski lane są delikatną i prostą mieszaniną jajek i mąki z bardzo niewielkim dodatkiem wody. Po wyrobieniu ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą od ciasta naleśnikowego. Kluski wyrabia się dosyć(...) kluski podaje się wraz z modrą kapustą do pieczonej kaczki, co stanowi typowy dla kuchni wielkopolskiej uroczysty obiad. Ciasto na te kluski przygotowuje się z mąki, drożdży i mąki, z dodatkiem soli...

  • Regionalne przysmaki Polski

    ...z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebulki. Okolica ta słynie także z kaszy gryczanej, stąd gryczaki - pierogi z jej dodatkiem. Spróbujmy także sera podpuszczkowego z dodatkiem cebulki oraz pysznej zupy(...) babka, kiszka ziemniaczana oraz kartacze, czyli owalne, nadziewane "pyzy" z mięsem. Prawdziwie lokalnym przysmakiem występującym tylko w okolicach Bugu są zaguby, czyli ciasto pierogowe z farszem...

Artykuły na temat: ciasto na pierogi z dodatkiem sera
  • Pierogi i spółka

    Kołduny z szynką w rosole Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: 35 dag mąki, 1 jajko, sól. Farsz: 20 dag pieczarek, 1 cebula, 10 dag szynki, 1 jajko, 1 łyżka masła, sól, pieprz. Rosół:l kura rosołowa(...). Dodać pieczarki, zrumienić, wrzucić szynkę i jeszcze chwilkę smażyć. Farsz ostudzić, połączyć z jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Zagnieść ciasto z mąki, jajka i soli, dodając potrzebną ilość ciepłej...

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    ...ciasto stało się żółte, czy soku z buraków kolorującego mąkę na różowo. Można do ciasta dodawać przyprawy: mak, czarnuszkę, sezam, wtedy wyjdą nam pierogi piegowate. Można wrzucać do nich świeże(...) było wtedy ani jednej porządnej polskiej restauracji. Wpadłam w popłoch. Najpierw dopracowałam ciasto. Jak mawia się w Warszawie, są dwie szkoły - otwocka i falenicka: ciasto z dodatkiem jajek i to...

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

  • Fantazyjne pierogi

    Niebanalny farsz na pierogi? Może z boczkiem i migdałami lub mozzarellą i oliwkami?

  • Dobrze nadziane

    Pierogi pieczone, z wody i smażone. Z przepysznymi nadzieniami – i dla miłośników mięsa, i dla wegetarian.

  • Komosa ryżowa w świątecznym menu

    ..., paczka rukoli, duża gruszka, garść orzechów włoskich, połowa opakowania sera typu feta, jedna pomarańcza, dwa kiszone czerwone buraki, łyżka musztardy, łyżeczka miodu i sok z połówki cytryny...

  • Jak przedłużyć czas świątecznych przyjemności kulinarnych?

    ...obniżenie temperatury i szybkie zamrożenie. - podkreśla Krzysztof Wasilewski, ekspert marki Liebherr. Pierogi z kapustą i grzybami - zamrożone do 12 miesięcy Do strunowych woreczków najlepiej włożyć mniejsze porcje pierogów, które można po jakimś czasie rozmrażać, nie tracąc przy tym ich smaku i aromatu. Po podgrzaniu pierogi smakują jeszcze lepiej niż w święta, o czym doskonale wiedzą miłośnicy...

  • Pierogarnia

    Meksykańskie, zielone, marchewkowe a nawet z pomarańczą - pierogi dają się przyrządzić na milion sposobów.

  • Co jeść po usunięciu woreczka żółciowego?

    ...z dodatkiem malin lub jagód. Kolacja. Pierogi leniwe z chudego sera. Zobacz również:(...) z łyżką otrąb, grahamka, cienko posmarowana masłem lub margaryną z dżemem niskosłodzonym i herbatka owocowa gorzka lub z niewielką ilością cukru. Zobacz również: Drugie śniadanie. Ciasto...

  • Feta: Zdrowie na talerzu

    ...). Korzystnie wpływa więc na metabolizm tłuszczów, zapobiegając odkładaniu się tkanki tłuszczowej. Razem ze szpinakiem Z dodatkiem fety szybko zrobisz grecką sałatkę albo omlet. Trochę więcej przygotowań wymaga tarta. Na szczęście możesz wykorzystać do tego gotowe ciasto. Podpiecz je przez pięć minut. Następnie ubij 2 jajka z pieprzem, śmietaną i mlekiem.Podpieczone ciasto wyjmij, pokrusz na nie fetę...