• Informacje na temat:

    ciasto na muffinki z dżemem

Przepisy na temat: ciasto na muffinki z dżemem
  • Makowe muffinki (bezglutenowe)

    Pyszne muffinki, które przygotujesz błyskawicznie!

  • Smaki dzieciństwa

    ...-30 minut.  2. Do pozostałej mąki dodaj resztę cukru, cukier wanilinowy, mleko i wyrośnięty rozczyn. Wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Gdyby było zbyt rzadkie, dodaj więcej mąki, a jeśli będzie zbyt twarde - więcej mleka. Ciasto włóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 60 min, by wyrosło.  3. Roztop 1 łyżkę masła. Pozostałym masłem posmaruj formę na muffinki i oprósz bułką...

  • Delikatne desery

    ...wlej do suchych i całość dokładnie wymieszaj. Dodaj 150 g borówek i delikatnie wmieszaj. Ciasto przełóż do papilotek i foremek na muffinki (do 3/4 wysokości). Pozostałym borówkami udekoruj(...) wody. Do wrzątku dodaj cukier i sok z cytryny. Wrzuć plasterki jabłek i gotuj 2 minuty po to, by zmiękły i można je było formować. Osącz je na durszlaku.Ciasto lekko rozwałkuj. Przetnij wszerz na pół...

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    ...potnij na 12 pasków (szer. 4 cm). Posmaruj je dżemem i posyp cukrem waniliowym. Na każdym pasku ułóż plasterki jabłek tak, by zachodziły na siebie i wystawały poza ciasto. Paski ciasno zwiń. Wgłębienia(...) wymieszanym z białym winem.  Jabłkowe róże Sposób przygotowania Ciasto rozmrażaj 20 minut w pokojowej temperaturze. Dżem podgrzej, przetrzyj. Jabłka przetnij wzdłuż. Wydrąż środki. Połówki jabłek...

  • Jesienne desery na ciepło

    Śliwkowa rozetka na kruchym spodzie Sposób przygotowania 1. Kruchy spód: zimne masło posiekaj i wymieszaj z mąką, cukrami i solą. Zagnieć ciasto i wylep nim foremkę. Przykryj folią spożywczą, by nie przeszło zapachami z lodówki i schłodź przez 40-60 minut.  2. Nagrzej piekarnik. Ciasto ponakłuwaj widelcem, by nie "urosło" podczas pieczenia. Ciasto podpiecz w 180 st. przez 15 minut. Zostaw...

Artykuły na temat: ciasto na muffinki z dżemem
  • Pyszne muffinki z kremem budyniowym

    ...wymieszaj. Ciasto przelej do formy. Piecz 20-25 min w temp. 180°C.  2. Do 100 ml mleka dodaj cukier oraz budyń, wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, wlej rozpuszczony proszek budyniowy. Mieszając gotuj, aż zgęstnieje. Masło utrzyj z wystudzonym budyniem.  3. Muffinki przekrój wzdłuż na pół. Posmaruj dżemem i połową kremu budyniowego. Wierzchy muffinek udekoruj pozostałym kremem...

  • Pyszne ciasta z czereśniami

    W sezonie każdy może przygotować wyśmienite łakocie z czereśniami. Kto nie ma doświadczenia w ciastach, może zdecydować się na proste muffinki, które zawsze się udają, a kto w ogóle nie ma piekarnika - może przygotować sernik na zimno.

  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    ...i wszystko wymieszaj. 3. Następnie szybko połącz składniki mokre z suchymi, chwilę wyrabiając je dłonią lub drewnianą łyżką, ale nie mikserem! Ciasto na muffinki nie może być gładkie i jednolite, powinno(...) dżemem i kremem z kaszy, lekko je dociskając. 5. Przygotuj polewę: masło stop, wsyp cukier, wlej kakao rozprowadzone niewielką ilością wody, wymieszaj. Po przestudzeniu polej piernik. Ciasto będzie...

  • Na podwieczorek zimową porą

    Pigwa, czarny bez, dzika róża to wyjątkowe dary natury. Zachowaj ich aromat i witaminy na dłużej, a gdy troszkę owoców zostanie – zrób muffinki.

  • Zapomniany agrest

    ...z innymi owocami. Pyszne są nadziewane agrestem muffinki. A gości na pewno zachwycą oryginalne agrestowe trufle w daktylowej otoczce. Wystarczy wybrać słodkie, dojrzałe owoce, zmiksować suszone...

  • Śniadania na świecie

    ..., kiełbaski, ziemniaki smażone (tzw. hash browns ), tosty czy naleśniki (w Kanadzie polewane syropem klonowym). Popularne są również muffinki oraz rogaliki z dżemem. Amerykanie piją bardzo dużo kawy (stąd(...) też wersja na słodko z ulubionym dżemem lub miodem. Coraz częściej w naszym porannym jadłospisie pojawia się owsianka albo kasza, serwowane z jogurtem naturalnym i sezonowymi owocami. Do popicia...

  • Słodki Dzień Dziecka

    Trójwymiarowy tort biedronka Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 6 jajek, szklanka cukru, 3/4 szklanki oraz 2 łyżki mąki pszennej, 1/4 szklanki oraz łyżka mąki ziemniaczanej, tłuszcz i bułka tarta(...)). Wyłóż ciasto i wstaw do nagrzanego do 170° C piekarnika na 40 min (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Ciasto studź w uchylonym piekarniku. 3. Przygotuj krem. W rondelku zagotuj nieco więcej niż...