• Informacje na temat:

    ciasto na domową pizzę

Przepisy na temat: ciasto na domową pizzę
  • Przepis na domową pizze

    Pizzę kochają wszyscy – od najmłodszych po najstarszych. Aromatyczny wypiek z ulubionymi dodatkami sprawdza się idealnie jako przekąska, obiad czy kolacja. Pizza to szybki sposób na wspólne gotowanie z dziećmi czy smaczny posiłek dla znajomych. Poznajcie banalny przepis na domową pizzę.

  • Ten przepis na ciasto na pizzę dostałam od mamy mojej przyjaciółki, która od kilku lat mieszka we Włoszech. Kiedy po raz pierwszy poczęstowała mnie swoją pizzą, wiedziałam że muszę mieć ten przepis. Ciasto jest idealnie! Cienkie i chrupiące.

  • Ciasto na pizzę

    ...- 2 min. Przełożyć ciasto do przygotowanej wcześniej miski i uformować kulę. Przykryć miskę folią spożywczą, odstawić na 30-60 min lub do czasu, aż ciasto podwoi swoją objętość. 3.  Ciasta na pizzę(...). Przełożyć ciasto do przygotowanej wcześniej miski i uformować kulę. Przykryć miskę folią spożywczą, odstawić na 30-60 min lub do czasu, aż ciasto podwoi swoją objętość. 3.  Ciasta na pizzę użyć do...

  • Klasyczne, średniej grubości i bardzo proste w przygotowaniu. To właśnie cechy tego ciasta na pizzę. Przygotujesz z niego 2 pizze o średnicy około 30 cm. Jest szybkie w przygotowaniu i banalnie proste. Pasuje do każdych dodatków.

  • Domowa pizza

    Domowa pizza nie ma sobie równych, uwielbiają ją dzieci i dorośli. Niestety, często pizze pieczone w domu są zbyt chrupkie i w niczym nie przypominają wypieków z najlepszych pizzerii. Przedstawiamy przepis, który sprawi, że ciasto będzie miało idealną konsystencję.

  • Bardzo prosty przepis na ciasto na pizzę. Składniki na dwa spody, każdy wielkości 25 cm. Po nałożeniu sosu i dowolnych dodatków, należy piec około 6 minut, w temperaturze 200 stopni. Ciasto można też zamrozić. Delikatnie naoliwioną kulę ciasta należy dokładnie owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażalnika. Tak przechowywane ciasto, przed użyciem należy przełożyć na całą noc do lodówki.

  • Domowa pizza na dwa sposoby

    Klasyczna pizza na cienkim cieście Ciasto: 1. Do większej miski wsypujemy suche składniki (mąkę, sól, cukier), dodajemy olej, mieszamy wszystko razem. 2. Drożdże kruszymy i rozpuszczamy w szklance mleka (powinno być tylko odrobinę cieplejsze niż temperatura pokojowa). 3. Tak przygotowany rozczyn dodajemy do składników w misce, mieszamy, zagniatamy całość na ciasto. Wyrabiamy je...

  • Jak z pizzerii

  • Domowa pizza na cienkim spodzie

    ...niż temperatura pokojowa). 3. Tak przygotowany rozczyn dodajemy do składników w misce, mieszamy, zagniatamy całość na ciasto. Wyrabiamy je energicznie ręcznie przynajmniej 15 minut. Powinno(...) zajmujemy się w czasie, gdy odstawimy ciasto do wyrośnięcia. Pizza: 1. Na gotowym cieście rozprowadzamy sos i wybrane dodatki, np. ser mozzarella (2-3 kule pokrojone w plasterki), pieczarki, kawałki...

  • Pyszny spód na każde dodatki.

Artykuły na temat: ciasto na domową pizzę
  • Domowa pizza

    Sposób przygotowania: 1. Z mąki, wody, soli, łyżki oliwy i drożdży zagnieć elastyczne, gładkie ciasto. Gdy odchodzi od ręki, przełóż do miski i przykryj ściereczką. Zostaw na godzinę do wyrośnięcia.  2. Wyjmij ciasto z miski, kilka razy zagnieć. Uformuj cienki lub grubszy placek. Możesz je rozwałkować.  3. Sos lub ketchup wymieszaj z oregano. Rozsmaruj na placku. Posyp startym serem. Ułóż...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...

  • Domowa pizza margherita

    Sposób przygotowania: 1. Drożdże wsyp do miski, zalej ciepłą wodą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Wsyp mąkę i sól. Wyrabiaj, aż ciasto przestanie kleić się do rąk. Pozostaw je w ciepłym miejscu na godzinę, aż podwoi swoją objętość.  2. Pomidory odsącz z zalewy i smaż na rozgrzanej oliwie przez 5 minut. Dopraw solą, pieprzem, bazylią i oregano.  3. Ciasto rozwałkuj na placek o średnicy ok. 35 cm...

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...

  • Domowa pizza

    Sposób przygotowania: 1. Drożdże zalej szklanką ciepłej wody. Dodaj sól, 1 łyżkę oliwy oraz stopniowo mąkę. Wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Rozciągnij je dłońmi, formując placek. Połóż na blasze wcześniej posmarowanej oliwą.  2. Wymieszaj sos pomidorowy z jogurtem naturalnym i oregano. Posmaruj tym ciasto. Posyp mozzarellą i ułóż kawałki szynki, plasterki kiełbasy i salami oraz papryczki...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Pizza z jajkiem

    ...wrzątku, a następnie przelewamy zimną wodą.  2. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy drożdże, oliwę, sól, pół szklanki ciepłej wody i zagniatamy miękkie, elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30-60 minut.  3. Ciasto wyjmujemy z miski, ponownie zagniatamy i rozwałkowujemy na cienki placek. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy...

  • Użyteczną wiedzę dotycząca gotowania, pieczenia i znakomitych trików kuchennych najczęściej czerpiemy z własnego doświadczenia, a także od naszych kochanych babć czy mam. W każdej rodzinie przekazuje się pomysły, które są powszechnie znane tym, którzy interesują się gotowaniem. Są też takie triki kuchenne, które są przekazywane z pokolenia na pokolenie tylko w niektórych rodzinach. Doskonale pamiętam, jak na moje pytanie (zadane wieki temu, jak jeszcze byłam małą dziewczynką) o to, kiedy...

  • Domowa pizza na szybko

    ..., przekładamy cebulę i chwilę smażymy, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy czosnek, posiekany tymianek, doprawiamy pieprzem, solą i dusimy jeszcze 5 minut, aby cebula zmiękła.  3. Ciasto na pizzę wyjmujemy z opakowania, delikatnie rozwałkowujemy. Blachę o wymiarach 37x25 centymetrów wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i układamy na nim cebulę, a na niej anchois oraz oliwki. Całość...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci i biznesmeni. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...

Wideo na temat: ciasto na domową pizzę
  • Przepis na domową pizzę z serowymi brzegami

    Autor vloga "Kocham Gotować" zaprezentował przepis na idealne ciasto na pizzę. Przy okazji Piotr Ogiński zdradził jak wykonać domową pizzę z serem w brzegach. (Kocham Gotować/x-news)