• Informacje na temat:

    ciasto na bułki z farszem

Przepisy na temat: ciasto na bułki z farszem
  • Masz dość chleba i bułek? Oto trzy pyszne zamienniki pieczywa!

    ...burrito, czyli placek wypełniony farszem z mięsa mielonego, ryżu i warzyw. Takie danie wspaniale sprawdzi się jako lunch do pracy, natomiast w wersji śniadaniowej warto przygotować wrapa z jajecznicą(...) z deserami - eklerami oblanymi ciemną czekoladą czy karpatką z budyniowym kremem. Tymczasem jest to ciasto uniwersalne - nie jest ani słodkie, ani słone, dlatego w zależności od rodzaju farszu...

  • Domowe bułeczki. Są o wiele lepsze niż kupione. Na dodatek, dzięki farszowi, można spokojnie jeść je same. Z podanych proporcji powinno otrzymać się osiem - dziewięć bułek. Polecam.

  • Cukinia z farszem tuńczykowym

    ..., wcześniej wysmarowanym masłem. Wierzch każdej cukinii z farszem smarujemy grubo sosem pomidorowym i posypujemy odrobiną bułki tartej. Pieczemy ok. 30 minut w temp. ok. 160 st. C. Przed wyjęciem sprawdzamy...

  • Wypróbowany przepis na "Domowe bułki z farszem"

  • Ciasto kruche z dynią

    Wypróbuj przepis na kruche ciasto z dynią. Będzie idealnym deserem na niedzielne popołudnie.

  • Odmiana dla zwykłych bułek, które jemy na śniadanie bądź na kolację.

  • Pyszne krokiety

    Zrób krokiety z mięsnym farszem. Smakują doskonale!

  • Idealne na kolację lub śniadanko, można wykorzystać lekko podeschnięte pieczywo jak również modyfikować dodatki.

  • Fast food z różnych stron świata

    Hasło "dania z ulicznej budki" w różnych częściach świata oznacza zupełnie co innego. Fast food trudno nazwać najzdrowszym kulinarnym wyborem, ale to przecież znacznie więcej niż tylko frytki i bułki z parówką.

  • Bułki pszenne z boczkiem. Proporcje na 6 sztuk.

Artykuły na temat: ciasto na bułki z farszem
  • Krokiety z mięsnym farszem

    Przygotowanie: Mięso z rosołu obierz dokładnie z kości i chrząstek. Zachowaj też nieco skórek z kurczaka. Dzięki temu farsz nie będzie suchy. Zmiel mięso przez maszynkę albo poszatkuj blenderem. Do praw do smaku solą, pieprzem. (Jeśli lubisz, możesz też dodać oregano, majeranek albo natkę pietruszki). Dodaj 1 jajko i łyżkę bułki tartej. Wymieszaj. Zmiksuj składniki na ciasto naleśnikowe: mąkę...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Świąteczne ciasto z nadzieniem

    ...tak, żeby wystawały i kolejne 7 tak samo, tylko w drugą stronę (chodzi o to, żeby później można było je zawinąć tak, by utworzyły "dach" nad farszem) 9.  Ułóż farsz na dnie i równomiernie rozprowadź...

  • Nietypowy przepis na jabłecznik. Spróbujcie, gwarantujemy, że stanie się waszym ulubionym ciastem. Kruche ciasto450 g mąki pszennej250 g masła2 żółtka90 g cukru pudru Masa jabłkowa2½ kg jabłek (najlepiej papierówek)odrobina wody (do podlania, jeśli owoce będą przywierać)2-4 łyżki cukru kryształu (do smaku)1 łyżeczka cynamonu 2-4 łyżki bułki tartej (do smaku) Podaniebułka tarta do posypania ciasta2 białkacukier puder do posypania ciasta Kruche ciastoMąkę przesiać do dużej miski, dodać...

  • Pyzy, pierogi, kulebiaki

    Wystarczy zagnieść ciasto, wypełnić ulubionym farszem i zlepić.

  • Mąka, masło, sól, jajko – odpowiednio wyrobione i rozwałkowane ciasto to podstawa pierogów. Niby proste, ale w trakcie gotowania wiele rzeczy może pójść nie po naszej myśli. Fot. 123RF/Picsel Przyjmuje się, że do Polski pierogi trafiły w XIII w. za sprawą Jacka Odrowąża - zakonnika i przeora klasztoru w Kijowie, który miał przywieźć przepis na tę potrawę z Rusi.Jednak co ciekawe, samo słowo „pierogi" na dobre pojawiło się w polszczyźnie dopiero w XVII wieku. Jest to pozostałość z...

  • Swojskie pyzy z mięsem

    Farsz można zagęścić 1-2 łyżkami bułki tartej. Niektórzy dodają do wrzątku 1 łyżkę oleju, by pyzy nie skleiły się podczas gotowania.

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Ravioli ze szpinakiem

    ...1. Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, 2 łyżki oleju, sól. Zagnieść ciasto - gdy jest twarde, dodać łyżkę wody. Ciasto zawinąć w folię, odłożyć na 30 min. Szpinak (może być z mrożonki) przesmażyć na oleju z drobno posiekaną cebulą, doprawić. 2. Szpinak wystudzić, dodać rozkruszony ser. Ciasto rozwałkować, wykrawać kieliszkiem niewielkie kółka. Na każdy kawałek ciasta kłaść po łyżeczce nadzienia...

  • Pyszne drożdżowe ciasto z mirabelkową konfiturą, to znakomite słodko-kwaśne połączenie smaków. Nadzienie migdałowe300 g zmielonych migdałów300 g cukru trzcinowego1 łyżeczka ekstraktu migdałowego300 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy Kruszonka100 g masła w temperaturze pokojowej6 czubatych łyżek cukru trzcinowego13 czubatych łyżek mąki Ciasto drożdżowe20 g świeżych drożdży1 łyżka cukru¼ szklanki mleka550 g mąki pszennej80 g cukru100 g zmielonych migdałów1 szklanka letniego mleka 3...

Zdjęcia na temat: ciasto na bułki z farszem