• Informacje na temat:

    ciasto migdałowo kokosowe

Przepisy na temat: ciasto migdałowo kokosowe
  • Słodziutka tarta na cieście kokosowym

    ...stopione, przestudzone masło. 2. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj dokładnie. Powstałą masą wylep spód i boki formy na tartę (o śr. 24 cm). Wstaw ją do lodówki. Herbatę wymieszaj z alkoholem. Zalej(...) miód, dokładnie wymieszaj i wyłóż na  ciasto w formie. Wyrównaj wierzch. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut Dobra rada Nie przepadasz za tartą z kawałkami orzechów? Możesz je zblendować i zrobić...

  • Dwa blaty migdałowo-czekoladowego ciasta przełożone kremem kokosowym. A do tego odrobina kwaśnych czerwonych porzeczek, żeby nie było tak słodko. Do tortu wykorzystałam świeży kokos, z którego zrobiłam mleczko kokosowe, wiórki i płatki. Wiórki znalazły się w masie, a płatki dekorują brzeg tortu. Oczywiście można użyć gotowych wiórków i pominąć dekorację. :)

  • Ciasta i ciasteczka zbożowe

    ...i wszystko ponownie wymieszaj. Ciasto przelej do tortownicy. Owoce umyj, osusz, rozetnij, usuń pestki (mrożone wcześniej rozmroź, a te z kompotu - dobrze osącz). Ułóż je na cieście. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 50 minut w 180 st. Ciasto wystudź, oprósz cukrem pudrem. Laskowe chrupaczki Sposób przygotowania 1. Piekarnik rozgrzej do 160 st. Czekoladę dość drobno posiekaj (zrobisz to łatwiej...

  • Delikatne jak puszek, z chrupiącą skorupką i wiśniową bitą śmietaną. Rozpływają się w ustach.

  • Szarlotka inaczej, z polewą migdałowo-miodową

    ..., 225 g cukru, jajka, 200 g masła, 2 kg jabłek, cytryny, łyżki mąki ziemniaczanej, opakowania budyniu śmietankowego, łyżki miodu, 60 g płatków migdałowych, 2 łyżek mleka kokosowego, 100 g rodzynek. Z mąki, cukru i jajka zagniatamy gładkie ciasto i wkładamy do lodówki na ok. pół godziny. Obrane jabłka kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Jabłka dusimy przez ok. 10 minut...

  • Delikatny i mięciutki sernik na chrupiącym spodzie z ciastek cantuccinni z kawałkami migdałów. Pychotka :)

  • Ciasto gryczane

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: mąki (z migdałowej odłóż 1 łyżeczkę) wymieszaj z ksylitolem i proszkiem do pieczenia (ksylitol możesz zastąpić miodem - dodaj go podczas ucierania ciasta). Jajka umyj(...) i czekoladę, wciąż ucierając ciasto. Białka ubij na sztywną pianę, połącz z ciastem.  2. Foremkę wyłóż pergaminem lub posmaruj olejem kokosowym i posyp odłożoną mąką migdałową. Ciasto przelej do...

  • Obiecane ciasto. Wynik udanego eksperymentu. :)

  • Pyszne i zdrowe ciasto – bez pieczenia!

    Smakowity deser, z mnóstwem składników o dobroczynnym wpływie na nasz organizm, a do tego – tak szybki i prosty w wykonaniu!

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciasto migdałowo-czekoladowe"

Artykuły na temat: ciasto migdałowo kokosowe
  • Sojowe? Migdałowe? To też mleko!

    ...łatwo dostępne Zastępniki mleka uzyskuje się też z orzechów. Najbardziej znany taki napój to mleko kokosowe, które znajdziesz w każdym sklepie. Producenci wytwarzają je z miąższu orzecha kokosowego - zazwyczaj je rozcieńczają i dodają skrobię, lecytynę, aromat. Mleko zawiera mało białka, ale za to ma cenne minerały, takie jak mangan, selen, żelazo. Mleko kokosowe można wykorzystać na wiele...

  • Babeczki kokosowe

    Pyszne babeczki wg Iny Garten.

  • ​Aksamitne ciasto z jabłkami

    Proste, puszyste i niesamowicie aksamitne ciasto, poza tym łatwe i szybkie do przygotowania. Zawsze się udaje. Ilość składników: mleka, mąki, cukru, oleju, jajek, odmierzam za pomocą kubeczka jogurtu. Czasami najlepsza jest prostota!

  • Ciasto marchewkowe z jabłkiem

    ...jajkami. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połącz. Dno tortownicy (24 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę marchewkową i wygładź wierzch. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 170°C przez 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstaw je do ostygnięcia. Ciasto można polać polewą czekoladową, posypać cukrem pudrem albo przygotować polewę z kremowego serka...

  • Pięć sposobów na przypalone ciasto

    Lekko przypiec czy nawet przypalić ciasto czasem zdarza się nawet najlepszej gospodyni. To żaden wstyd i żadna katastrofa. Mamy sposoby, by sobie z tym poradzić.

  • Ciasta z jabłkami

    Krucha tarta Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 15 dag masła lub margaryny, 8 dag cukru pudru, 2 żółtka. Na nadzienie: 1 kg kwaskowych jabłek, 1 łyżeczka cynamonu(...) ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń w folię spożywczą, włóż do lodówki na około 2 godziny. Rodzynki zalej wrzącą wodą, odstaw na ok.10 minut. Następnie odcedź i osącz. Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...obciąż ciasto np. deską i ustaw na niej słoik z wodą. Odstaw sernik na kilka godzin do lodówki. 5. Po schłodzeniu usuń obręcz tortownicy, a sernik przełóż na paterę. Brzegi obficie posyp kminkiem lub dowolnymi wiórkami. Gotowe ciasto udekoruj suszonymi owocami i rodzynkami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 380 kalorii Batoniki z migdałami i imbirem Składniki na 20-25 sztuk...

  • Sernik na zimno

    ...na podłużną blachę wyłożoną papierem do pieczenia (tylko spód, boki pozostawić czyste), wyrównać.  Piec do suchego patyczka, 35-40 min w temp. 170º C. Gorące ciasto upuścić w formie na podłogę(...) przykryć folią spożywczą, odstawić do lodówki do stężenia. Wiórki kokosowe rozsypać na papierze do pieczenia rozłożonym na dużej blasze do pieczenia.  Piec ok. 20 minut w temp. 150º C, co kilka minut...

  • Szwajcarska tarta gruszkowa

    Pyszne ciasto ze słodkimi gruszkami, którym zaskoczysz nawet wybrednych gości.

  • Klasyczne smaki: Raffaello

    ...150 g kremu kokosowego 250 g twarożku 500 g mascarpone 450 g śmietany kremówki 25 g migdałów 100 g wiórków kokosowych Tłuszcz do formy Masło, cukier, sól i cukier waniliowy utrzeć za pomocą robota kuchennego na kremową masę. Kolejno dodawać jajka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto nałożyć do okrągłej (18 cm) formy do pieczenia nasmarowanej tłuszczem. Piec w 150 st...