• Informacje na temat:

    ciasto malinowe z galaretką

Przepisy na temat: ciasto malinowe z galaretką
  • Wyjątkowo smaczne ciasta

    Kremowiec z galaretką Sposób przygotowania 1. Galaretki rozpuść. Wylej każdą do głębokiego talerza, odstaw do lodówki, by dobrze stężały. Pokrój w kostkę.  2. Śmietanę ubij z cukrem i serkiem. Dodaj żelatynę, kilka pokruszonych herbatników i kostki galaretki. Delikatnie wymieszaj.  3. Na dnie miski ułóż plastry cytryny, wyłóż krem, wyrównaj, przykryj herbatnikami. Schłodź. Wyjmij. Podawaj...

  • lekkie i smaczne doskonały deser na każdą okazje

  • Tort serowo - malinowy

    ...z kakao. 2. Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż przygotowane ciasto. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 160 st. ok. 30 minut. Gotowy biszkopt wystudź, wyjmij z formy. Formę umyj. 3. Ciasto na...

  • Sezon malinowy dobiega końca więc proponuję uwieńczyć go pysznym ciastem z ich dodatkiem

  • Kostka makowo-jeżynowa

    Ciasto w sam raz na lato!

  • Delikatne ciasto z malinami

  • Maliny na letnim stole

    Szybkie ciasto z owocami Składniki na 12 porcji: 600 g mąki krupczatki + 2 łyżki do posypania owocow; 2 torebki proszku do pieczenia; 460 g cukru; 4 jajka; 400 ml mleka; 200 ml oleju; 100 g malin(...) dolewamy mleko i olej. Mieszamy na rzadkie, gładkie ciasto. 2. Maliny płuczemy, odsączamy, posypujemy mąką, by przy pieczeniu owoce nie opadły na dno formy. 3. Do natłuszczonej i wysypanej mąką formy...

  • Przepis pochodzi ze strony Pani Ireny i Pana Andrzeja http://grumko.blox.pl/html :) Trochę go zmodyfikowałam jeżeli chodzi o formę i to była zła decyzja. W oryginalnym przepisie jest napisane, aby włożyć to do podłużnej formy, ja zrobiłam to w kwadratowej i ciężar ciasta spowodował, że po dłuższej chwili ciasto się rozchodziło po bokach. Tak więc, nie sugerujcie się moim zdjęciem i róbcie to ciasto w podłużnej keksówce:)

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ..., udekorować pokrojoną galaretką i skórką pomarańczową. Porcja - 310 kcal Czas przygotowania: 70 minut Mazurek migdałowy Składniki: Ciasto: 1 i 1/2szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. cukru pudru, 5 dag(...)Mazurek kajmakowy Składniki: Spód marcepanowy: 20 dag masy marcepanowej, 5 dag masła, 2 jajka, 4 łyżki mąki, Kruche ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, 5 dag cukru pudru, 2 żółtka Oraz...

  • Bardzo lekkie i delikatne .....pyszne zestawienie smaków

Artykuły na temat: ciasto malinowe z galaretką
  • Ciasto Malinowa Chmurka

    Sposób przygotowania: 1. Białka ubij na sztywną pianę. Dodawaj stopniowo cukier, na końcu zaś wsyp mąkę ziemniaczaną. Formę do pieczenia wyłóż pergaminem. Rozsmaruj na niej pianę. Piecz godzinę w temp. 150°C.  2. Składniki na ciasto zagnieć. Włóż do lodówki na 30 minut, następnie wylep nim formę wyłożoną pergaminem. Piecz 25 minut w temp. 180°C.   3. Zimną kremówkę ubij na sztywno, pod koniec...

  • W trzecim odcinku "Bake off - Ale ciacho!" Marcin zaprezentował przepis na nieco inną karpatkę. Ciasto parzone125 ml wody 125 ml mleka125 g masłaszczypta soli150 g mąki pszennej5 średnich jaj (rozmiar M) Krem muślinowy waniliowy375 ml mleka1 laska wanilii65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½ łyżki mąki pszennej150 g masła (w temperaturze pokojowej)50 g orzechów laskowych Krem muślinowy malinowy300 g malin (mogą być mrożone)100 ml mleka65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½...

  • Tartaletki borówkowo-malinowe

    Przepyszne tartaletki borówkowo-malinowe, Palce lizać!

  • W półfinałowym odcinku uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho" musieli zmierzyć się z ciastem parzonym. Oto przepis Justyny, który podbił serca jurorów. Ciasto parzone: 125 g wody 125 g mleka 3,2 % 125 g masła 5 g soli 10 g cukru 150 g mąki pszennej 250 g jajek (ok. 5 sztuk) Krem pistacjowy: 300g wyłuskanych niesolonych pistacji 6 łyżek syropu cukrowego 400g mascarpone 200ml śmietany 30%   Syrop cukrowy* 50g cukru drobnego 50g wody skórka z ½ cytryny Frużelina malinowa: 250 g...

  • Rolada z kremem malinowym

    ...pieczenia. Wlej ciasto, wyrównaj łyżką. Piecz 12-15 min w temp. 180°C. Ściereczkę posyp cukrem wanilinowym i połóż na niej gorące ciasto. Papier usuń a ciasto zwiń w roladę. 2. Galaretkę rozpuść w 200 ml(...) żelatynę, wymieszaj. Śmietankę ubij mikserem na sztywno. Połącz z musem malinowym, wymieszaj.  3. Ciasto rozwiń, posmaruj kremem i ułóż paski galaretki. Zwiń w roladę. Włóż do lodówki. Przed podaniem...

  • Ciasto na kruchym spodzie z bananowym wsadem, musem z białej czekolady i malinową żelką. Spód shortbread 200 g masła90 g brązowego cukru270 g mąki pszennej 60 g mąki kukurydzianej½ łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka nalewki goździkowej Bananowy wsad owocowy4 jabłka50 ml czerwonego winakilka łyżek nalewki cynamonowej (do smaku) 50 g brązowego cukru1 łyżka anyżu1 łyżka cynamonu300 g jeżyn2 czerwone galaretki (np. malinowe)30 g żelatynywoda do zalania żelatyny (ma przykryć żelatynę)1-1½ kg...

  • Kolorowe ciasta

    ...pomarańczowym. Na koniec dodaj kilka kropli barwnika oraz pianę z białek. Wymieszaj łyżką. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej przygotowane ciasto. Piecz w temp. 165°C 50-60 min. Gdy(...) malinowej, 3 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego, 1-2 łyżki masła. Mleko skondensowane włóż na kilka godzin do lodówki lub na 10-15 mi-nut do zamrażarki (musi być mocno schłodzone...

  • Ola przygotowała deser z dużą ilością słodkich malin, czekoladą i wspaniałymi ciasteczkami migdałowymi, które nadają chrupkości całemu daniu. Migdałowe amarettki:1 białko80 g zmielonych migdałów 80 g drobnego cukru10 ml likieru amarettocukier i cukier puder do posypania ciasteczek Mus malinowy:3 g żelatyny łyżeczka wody100 g świeżych lub mrożonych malin15 g cukru pudru Mus czekoladowy:200 ml śmietany kremówki 30%2 żółtka 50 g czekolady mlecznej50 g czekolady gorzkiej Dekoracja:50 g świeżych...

  • Ciasta z rabarbarem

    Słodko-winne ciasto z blachy Składniki: 2 puszki (po 425 g) moreli, 1 kg rabarbaru, 20 dag masy marcepanowej, 25 dag masła, 25 dag cukru, 2 cukry wanilinowe, 1/3 fiolki migdałowego zapachu do(...) posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować ciasto. Rozłożyć połówki moreli oraz kawałki rabarbaru, lekko wciskając je w ciasto. Wierzch posypać resztą cukru i pozostałym cukrem...

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...