• Informacje na temat:

    ciasto makowe z serkami

Przepisy na temat: ciasto makowe z serkami
  • Pyszności z serka mascarpone

    Serek mascarpone idealnie nadaje się do wyrobu wspaniałych deserów, ciast i dań na słodko.

  • Mak bez tajemnic

    ...stolnicę. Dodaj sól, żółtka, ocet i wodę. Zagnieć ciasto, uformuj kulę i przykryj ją ciepłą miską na 30 minut. Morele umyj i zalej na kilka minut gorącą wodą. 2. Na nadzienie zagotuj mleko z masłem i cukrem. Dodaj zmielony mak i gotuj przez minutę. Zdejmij z ognia i dodaj dżem. Odcedź morele i drobno pokrój. 3. Rozwałkuj ciasto na cienki placek, w razie potrzeby podsyp mąką. Przełóż placek na...

  • Tort Noworoczny, słodkie powitanie Nowego Roku

    ....  Połączenie maku, bakalii i niebiańskiego kremu sprawdzi się w ten dzień idealnie. Składniki: 5 jajek 2 duże łyżki płynnego miodu 850 g masy makowej np. Bakalland(...). 2. Wszystko przekładamy do wcześniej przygotowanej tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 45 minut, w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni. Po wystygnięciu ciasto kroimy na trzy...

Artykuły na temat: ciasto makowe z serkami
  • Migdałowa nuta

    Przygotowanie: 1. W misce wymieszaj: mleko, cukier, jajka, przesianą mąkę, łyżeczkę proszku do pieczenia, olej oraz zmielony twaróg. Ciasto powinno być spójne, jednolite i gładkie. Następnie owiń je folią(...), daktyle posiekane w paski, cynamon oraz pokrojoną w kostkę masę marcepanową i wymieszaj. 3. Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj. Na cieście rozsmaruj bakalie z marcepanem. Brzegi ciasta posmaruj białkiem...

  • Dom pachnący bakaliami od Bakalland

    ...makowy spód: 250 g masy makowej Bakalland 1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki miękkiego masła 2 małe jajka 50 g mielonych orzechów laskowych lub migdałów Bakalland Składniki na ciasto serowe: 750 g zmielonego twarogu 3 opakowania serka mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/4 szklanki cukru cukier...

  • Desery pachnące kawą

    Składnik świątecznych łakoci Wielu z nas nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia bez sernika. Za sprawą kawy tradycyjne ciasto zyska zupełnie nowe, aromatyczne oblicze. Dodaj espresso do spodu lub do masy serowej, to wzbogaci smak ciasta i sprawi, że gdy będzie ono w piekarniku, po całym domu rozniesie się zapach, którego nie powstydziłyby się najlepsze cukiernie i kawiarnie. Ale sernik...