• Informacje na temat:

    ciasto i farsz na pierogi

Przepisy na temat: ciasto i farsz na pierogi
  • Pierogi z niebiańskim farszem

    Bardzo oryginalny, autorski przepis mamy naszej redakcyjnej koleżanki. Cała rodzina przysięgała, że pierogi z farszem pieczarkowo-gryczanym znikają natychmiast, jak tylko wjadą na stół.

  • Danie wegetariańskie. Ciasto na pierogi proponuję wykonać wg własnego pomysłu.

  • Pierogi po góralsku

    Niecodzienne nadzienie zachwyca smakiem. Wypróbuj przepis z książki "Wiosna wege", a pierogi po góralsku na stałe zagoszczą w twoim menu!

  • Podstawą udanego ciasta pierogowego są odpowiednie proporcje mąki i wody. W przepisie podano dość dokładne ilości tych składników - dzięki temu ciasto jest nie tylko gładkie i idealnie elastyczne, ale także nie wymaga później nadmiernego, dodatkowego podsypywania mąką. Sekretem sprężystego i elastycznego ciasta pierogowego jest także dodanie do niego niewielkiej ilości oleju bądź masła.

  • Pierogi z bobem

    ...dodać do bobu. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać farsz starannie. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać oliwę oraz tyle letniej, przegotowanej wody, aby wyrobić dość elastyczne ciasto. Rozwałkować je i szklanką wykroić krążki. Na każdy nałożyć porcję farszu i sklejać pierożki. Ugotować w posolonym wrzątku. Przepis pochodzi z książki "Wiosna wege":

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Pieczone pierogi z warzywami

    Pierogi w nieco innej, ale równie smacznej wersji. Nadzienia zadowolą smakiem wszystkich!

  • Zrobił mi się niedawno przepyszny farsz do naleśników/pierogów/jedzenia w formie pasty do kanapek. Można też z niego zrobić małe paszteciki, kotleciki, czy tam innego wpadnie do głowy Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe

  • Uszka i pierogi

    Każda gospodyni ma swoje własne, sprawdzone przepisy na ciasto na pierogi czy uszka z grzybami. My prezentujemy uniwersalne, proste receptury, dzięki którym świąteczne dania na pewno się udadzą.

  • Najlepsze ciasto na pieczone pierogi. Proponuję farsz : kurczak suszone pomidory i szpinak

Artykuły na temat: ciasto i farsz na pierogi
  • Pierogi piernikowe

    Szukasz inspiracji na nietypowe danie świąteczne? Polecamy przepis na słodkie pierogi piernikowe!

  • Pierogi z bobem

    Odskocznia od pierogów z tradycyjnym farszem? Przepis na pierogi z bobem to prawdziwy kulinarny majstersztyk!

  • Pieczone ruskie pierogi

    Tradycyjnie ruskie pierogi się gotuje, ale ja zdecydowanie wolę wersję pieczoną. Twaróg w farszu zastępuje tofu z sokiem z cytryny. Przepis pochodzi z książki Idy Kulawik "Roślinna kuchnia polska".

  • Czebureki - tatarskie pierogi

    ...ciasto. Przykryć folią, zostawić na 40 minut.  2. Mięso zemleć z cebulą, dodać umytą, osuszoną i posiekaną natkę, 1/2 szklanki wody, wymieszać, doprawić.  3. Ciasto podzielić na 12 części, rozwałkować na cienkie placki. Na połowie każdego placka rozsmarować farsz, złożyć, mocno skleić. Smażyć w głębokim tłuszczu, najpierw z jednej, potem z drugiej strony. Zobacz także:

  • Pierogi wegetariańskie

    Przygotowanie: 1. Przygotuj ciasto na pierogi. Bób, szpinak, ser ricotta i zioła dokładnie połącz. Dopraw startym czosnkiem, solą i pieprzem.  2. Przygotowany...

  • Pierogi z pieczonym mięsem

    Sposób przygotowania: 1. Wymieszaj mąkę z solą i jajkiem. Do gorącej wody dodaj olej i zagnieć ciasto. Wyrabiaj 10 minut. Powinno być gładkie i elastyczne. Przykryj w misce folią spożywczą i odstaw na 15 minut.  2. W tym czasie przygotuj farsz. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Liście szpinaku lub jarmużu poszatkuj i dodaj do cebuli. Przesmaż. Natkę pietruszki dodaj surową. Mięso przepuść...

  • Pierogi z soczewicą

    Na stołach babć i mam królowały pyzy, placki i pierogi. Spróbuj ich w nowej wersji!

  • Pierogi z bobem

    Przygotowanie: Do wody dodaj sól oraz olej, wymieszaj. Wlej do przesianej mąki, wymieszaj łyżką a następnie zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Przykryj...

  • Pierogi lwowskie

    ...wystudzoną cebulę, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.  Ciasto podziel na 2 części. Każdą rozwałkuj na grubość ok. 2 mm. Szklanką wytnij krążki. Na środek każdego nałóż farsz, dokładnie...

  • Pieczone pierogi

    Zaskakująco smaczny sposób na pierogi. Nieco inne, niż tradycyjnie, ale jakie pyszne!

Zdjęcia na temat: ciasto i farsz na pierogi
Wideo na temat: ciasto i farsz na pierogi
  • Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Daria Ładocha radzi

    Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Zdradziła to w kuchni "Dzień Dobry TVN" Daria Ładocha. Blogerka kulinarna przygotowała pierogi z zielonym farszem wytrawnym z groszkiem i szpinakiem.

  • Jak zrobić idealne pierogi?

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" blogerka kulinarna Jolanta Caputa pokazała jak przygotować idealne ciasto na pierogi. Jakie są tajniki jego przygotowywania? Jakie farsze zaproponowała?

  • Jak zrobić pierogi ruskie?

    Jak się robi pierogi ruskie? Choć zajada się nimi cała Polska (i nie tylko!), wielu z nas nie wie, jak przygotować pierogi ruskie w domu, skazując się na nieprzyjemne substytuty ze sklepów. By przyrządzić w domu pierogi ruskie, nie trzeba poświęcić całego dnia! Sekret tkwi nie tylko w tym, jak zrobić odpowiednie ciasto na pierogi, ale również w farszu do pierogów ruskich, którego sekret tkwi we