• Informacje na temat:

    ciasto herbatniki pokruszone z czekolada

Przepisy na temat: ciasto herbatniki pokruszone z czekolada
  • Domowe słodycze z czekoladą

    ...zagotowujemy wodę z margaryną i cukrem, dodajemy trzy łyżki kakao, mieszamy powstałą masę.  4. Do masy dodajemy dżem, namoczone rodzynki, zapach do ciast, pokruszone herbatniki i herbatniki zmienione(...)Brownie z fasoli Ciasto z czerwonej fasoli? Choć brzmi to dziwnie, wypiek smakuje świetnie. I nie zawiera ani grama mąki. Warzywna baza jest praktycznie niewyczuwalna. Fasola osączona z zalewy, musi...

  • Ciasta z serem

    ...miodem. Ułóż na deserze, posyp orzechami.  Na ciemnym spodzie Sposób przygotowania 1. Herbatniki włóż do torebki foliowej i pokrusz. Masło roztop, wrzuć do niego pokruszoną czekoladę, podgrzewaj, aż się roztopi. Masą zalej herbatniki, wymieszaj. Wyłóż nią dno blatu do ciasta. Chłodź około godziny.  2. Galaretki wymieszaj w mniejszej ilości wrzątku niż podano na opakowaniu. Ostudź...

  • Sernik czekoladowy

    Ciastka czekoladowe oraz herbatniki pokrusz w malakserze.

  • Tarta z musem czekoladowym

    ...1. Szybko zagnieć ciasto. Owiń je w folię i włóż do lodówki na ok. 30 min. Ciastem wylep dno oraz boki formy do tarty. Spód nakłuj w kilku miejscach widelcem. Przykryj papierem do pieczenia i wsyp na wierzch fasolę (by dociążyła ciasto). Piecz 15 min w temp. 180°C, usuń papier z fasolą i piecz jeszcze 15-20 minut. 2. Do szklanej lub metalowej miski wsyp 5 dag cukru, dodaj 6 żółtek, kakao oraz...

  • Sernik z jeżynami

    ...do dekoracji, resztę rozsyp na spodzie z ciastek. Przykryj masą z sera. Wierzch wygładź. Sernik wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160ºC. Piecz przez godzinę. Gotowe ciasto wystudź(...) gotowego sernika. Ciasto udekoruj odłożonymi jeżynami, ew. migdałami w czekoladzie wiórkami czekolady i listkami mięty.

  • Czekoladowo-herbatnikowe ciasto (bez pieczenia)

    Pokruszone herbatniki zatopione w czekoladowej masie - to prawdziwie kawalerski przepis. Na zamówienie Williama - ciasto, które zostanie podane na przyjęciu weselnym, przygotował Paul Courtney.

  • Tarta z musem czekoladowym

    Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej 12 i ½ dag zimnego masła lub margaryny 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 1-2 łyżki zimnej wody Na mus: 15(...) śmietanki kremówki 36 proc. 3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: 1. Szybko zagnieć ciasto. Owiń je w folię i włóż do lodówki na ok. 30 min. Ciastem wylep dno oraz boki formy do tarty. Spód nakłuj...

  • Zaskocz ukochaną osobę deserem – walentynkowe fondue pełne słodyczy

    ...i likier, podgrzać 3 min 30 s/90°C/obr. 3 .   4.  Fondue sernikowo-czekoladowe przelać do miski. Wafle lub herbatniki zanurzać w fondue, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.  JEŚLI NIE MASZ...

  • Piegowaty chałwowiec

    Sposób przygotowania: 1. Spód: herbatniki pokrusz w blenderze (ewentualnie włóż je do torebki strunowej, zamknij ją i rozwałkuj ciastka wałkiem). Okruszki wsyp do miseczki. Wlej do nich 1/2 szkl(...)). Herbatniki ponownie włóż do miski, wlej do nich rozpuszczone masło i wszystko dokładnie wymieszaj. Masą wylep dno tortownicy o śr. ok. 25 cm. Schłodź. 3. Masa: chałwę waniliową (możesz wybrać taką z kawałkami...

  • Słodziutka tarta na cieście kokosowym

    Sposób przygotowania: 1. Herbatniki zmiksuj dość drobno w blenderze. Ciastka możesz też wrzucić do torebki strunowej, szczelnie ją zamknąć i wałkiem drobno pokruszyć. Przesyp do miski, wlej do nich(...) miód, dokładnie wymieszaj i wyłóż na  ciasto w formie. Wyrównaj wierzch. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut Dobra rada Nie przepadasz za tartą z kawałkami orzechów? Możesz je zblendować i zrobić...

Artykuły na temat: ciasto herbatniki pokruszone z czekolada
  • Ciasta z bananami

    ...1. Herbatniki drobno pokruszyć, wymieszać z miękkim masłem i wylepić dno natłuszczonej i wysypanej cukrem tortownicy. Wstawić do lodówki do stężenia. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym(...) powierzchnię. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować plasterkami banana, plasterkami kokosu i listkami melisy. Rolada o smaku cappuccino Składniki na 12 porcji: 150 g mąki, 4 jajka...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Ciasta bez pieczenia

    Pyszne ciasto nie musi powstawać w piekarniku! Można je wyjąć także... z lodówki!

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Banany pod kremową chmurką

    Ciasto jak z modnych kawiarni, które z łatwością się przygotowuje. Idealnie smakuje w połączeniu z kawą.

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...

  • Pyszne serniki

    ..., 2 torebki cukru wanilinowego, 5 jajek, 3 dag mąki ziemniaczanej, 4 łyżki brązowego cukru, tłuszcz do posmarowania formy. Masło stopić, wystudzić. Herbatniki drobniutko pokruszyć, wymieszać(...) wymieszać z 75 ml wody, zagotować. Do syropu porcjami wkładać plasterki limonki. Gotować je po 1-2 minuty. Potem wyjąć, odsączyć z cukrowego syropu, wy-studzić. Udekorować nimi gotowy sernik. Ciasto...

  • Uwielbiamy ją za smak, zapach i to, że w kilka chwil dodaje nam sił i poprawia nastrój. Czekoladę możemy podjadać lub pić na tysiące sposobów i za każdym razem będzie nam smakowała tak samo dobrze. Jaki wpływ na organizm ma czekolada i dlaczego właściwie warto od czasu do czasu skusić się na słodką tabliczkę? Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków...

  • Idziemy na jagody

    ...wanilinowego, 20 dag cukru, 100 ml mleka, 20 dag białej czekolady, 5 jajek, sól, 20 dag jagód. Herbatniki zmiel blenderem na proszek, dodaj roztopione w rondelku masło, wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż(...) szklanej lub metalowej miski. Postaw na garnku z wrzątkiem (dno miseczki nie może stykać się z wodą), mieszaj trzepaczką, aż czekolada się roztopi. Przestudź. Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Do...

  • Trudno znaleźć kogoś, kto nie lubiłby czekolady. Dziś przedstawiamy wam garść przepisów, dzięki którym będziecie mogli jeść ją jeszcze częściej. Fot. 123RF/Picsel Czekolada zawiera mnóstwo substancji, które niezwykle pozytywnie wpływają na nasz organizm. Głównie jest to magnez i wapń. Jedna tabliczka czekolady zawiera około 20 proc. dziennego zapotrzebowania na te właśnie mikroelementy! Znajdziemy w niej także sporo miedzi, która przeciwdziała chorobom układu sercowo-naczyniowego. Jest...