• Informacje na temat:

    ciasto gruszkowe z kremem

Przepisy na temat: ciasto gruszkowe z kremem
  • ​Tort czekoladowo-gruszkowy

    ...i roztopić. Dodać dwie łyżki śmietany, wymieszać, a następnie połączyć z resztą. Odstawić na 15 minut w chłodne miejsce. Ubić 150 g śmietany i dodać do kremu. Ciasto uwolnić z formy, przeciąć na dwa blaty i przełożyć konfiturą. Ciasto umieścić w pierścieniu tortownicy. Nałożyć krem i gruszki. Odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce. Czekoladę posiekać. 250 ml zalewy z gruszek i 250 ml wody...

  • Ptysie kawowe z gruszką

    Ptysie to wbrew pozorom bardzo prosty deser, którego porzeczkowo-gruszkowe nadzienie zrobi furorę!

  • Omlety biszkoptowe na 4 sposoby

    ...  Omlet biszkoptowy z kremem cytrynowym i truskawkami Składniki: Opakowanie kremu cytrynowego 300 ml zimnego mleka 4 jajka 80 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 50 g mąki 15 g mąki(...), nakładać ciasto i rozsmarowywać ciasto wg rysunku. Piec kolejno w piekarniku (na jednej blasze 2) rozgrzanym do 200 st. C przez 8-10 minut. Z gotowych omletów zdejmować papier. Truskawki pokroić...

  • Sezon na gruszki

    .... 3 jajka ubić z 3 łyżkami cukru, wmieszać śmietanę i wiórki kokosowe. Ciasto rozwałkować i ułożyć na natłuszczonej blasze (28X34). Posmarować kremem kokosowym. Na wierzchu ułożyć owoce i posypać posypką(...)Ciasto gruszkowo-śliwkowe Składniki: - 150 ml mleka, - 30 g świeżych drożdży, - 500 g mąki, - 4 jajka, - 100 g+ 3 łyżki cukru, - 150 g masła, - szczypta soli, - 750 g śliwek, - 500

  • Jesienne desery na ciepło

    Śliwkowa rozetka na kruchym spodzie Sposób przygotowania 1. Kruchy spód: zimne masło posiekaj i wymieszaj z mąką, cukrami i solą. Zagnieć ciasto i wylep nim foremkę. Przykryj folią spożywczą, by nie przeszło zapachami z lodówki i schłodź przez 40-60 minut.  2. Nagrzej piekarnik. Ciasto ponakłuwaj widelcem, by nie "urosło" podczas pieczenia. Ciasto podpiecz w 180 st. przez 15 minut. Zostaw...

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    .... Dobrze wyrobić. Gdy ciasto będzie gładkie, i lśniące, dodać spirytus i stopione masło. Wyrabiać dalej, aż na cieście pokażą się pęcherzyki powietrza. Uwaga: ciasto powinno być dość luźne. Przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Stopić smalec i olej. Kiedy ciasto w misce wyrośnie, wyłożyć je na stolnicę, oprószyć mąką i rozwałkować na gruby placek. Szklanką wykrawać...

Artykuły na temat: ciasto gruszkowe z kremem
  • Szwajcarska tarta gruszkowa

    Pyszne ciasto ze słodkimi gruszkami, którym zaskoczysz nawet wybrednych gości.

  • Coś na drogę

    ...​Wyzwanie? Szesnaście godzin jazdy samochodem, z dzieckiem, które nie lubi kanapek. Co w takiej sytuacji robią Agnieszka i Pascal? Zabierają w podróż domowe sałatki, koktajle i ciasto, żeby uniknąć jedzenia w przydrożnych barach, co może skończyć się niestrawnością. A ty jak szykujesz się do drogi?

  • Z tęsknoty za latem

    ..., uformuj z niego kulę, zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 min. Po tym czasie podziel ciasto na dwie części, każdą rozwałkuj na cienki placek i piecz 20 minut na osobnych blachach wyłożonych(...) połowę zastygłej śmietany, przykryj drugim plackiem i posmaruj resztą śmietany. Lekko dociśnij. Na wierzchu ułóż gruszki w galaretce, posyp ciasto wiórkami czekolady i udekoruj listkami mięty...

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...: - Hummus buraczany - Ciasto buraczano-czekoladowe z lukrem buraczanym - Lody z pieczonych buraków z truskawkami, czekoladą i kruszonymi migdałami - Makaron buraczany z jeżynami oraz smażonymi...

  • Żurawinowe słodkości

    .... Dodaj schłodzony budyń, wymieszaj. Trzy łyżki konfitury zmiksuj i połącz z kremem budyniowym. 4. Upieczone i ostudzone ciasto przekrój na trzy części. Na dwóch plackach rozsmaruj najpierw konfiturę(...)Wieniec żurawinowy Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 4 jajka, 20 dag cukru, cukier waniliowy, 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki mleka, 25 dag mąki pszennej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki...

  • Komunia święta

    ..., przesianą mąkę, proszek do pieczenia, posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszaj. Prostokątną blachę do pieczenia wyłóż pergaminem, wlej ciasto i piecz w 175° C ok. 20 minut (lub chwilę dłużej). Gdy(...) koniec ubijania stopniowo dodaj cukier i dalej ubijaj. Dodaj żółtka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj. Ciasto przelej do wyłożonej pergaminem blachy. Piecz 20-30 minut w 180