• Informacje na temat:

    ciasto francuskie z serem i przecierem

Przepisy na temat: ciasto francuskie z serem i przecierem
  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • Coś pysznego na obiad

    .... Wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe, odstaw na 20 minut. Usmaż jeden duży placek. Posmaruj go farszem, posyp startym serem żółtym, zawiń ściśle w cienki płat ciasta francuskiego. Posmaruj jajkiem(...) na małym ogniu pod przykryciem 45 minut. Wywar z gołąbków zlej, wymieszaj z przecierem pomidorowym, śmietaną, masłem i mąką.  Schab z owocami Sposób przygotowania 1. Suszone morele namocz...

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...wymieszany z wodą koncentrat pomidorowy z solą, pieprzem oraz oregano.  2. Ciasto francuskie rozwiń i lekko rozwałkuj. Pokrój w prostokąty. Każdy wysmaruj sosem, połóż połówkę parówki i odrobinę(...). Przypraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem 15 minut.  2. Cebule włóż na 5 minut do gotującej się, osolonej wody. Odetnij z nich czubki, wydrąż. Nadziewaj farszem pieczarkowo-paprykowym, posyp serem...

  • Świetne paluszki na imprezę i nie tylko!

  • Pomysł na smaczny obiad

    ....  2. Podlej wodą, duś do miękkości. Przypraw, dodaj serek i zdejmij z ognia. Ciasto francuskie rozwiń i rozwałkuj. Wyłóż duszonymi warzywami z serkiem. Ułóż łososia, posyp startym na tarce parmezanem(...).  2. Oddziel mięso od sosu, napełnij nim rurki. Resztę sosu wymieszaj ze śmietaną. Ułóż cannelloni w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Całość posyp startym żółtym serem i zalej sosem. Piecz pod...

  • szybkie chrupiące

  • Przepisy na weekendową biesiadę

    ...2 ząbki czosnku, startą skórkę z cytryny i posiekaną, ugotowaną wcześniej marchewkę. Dodaj obydwa sery.  2. Ciasto francuskie lekko rozwałkuj. Wysmaruj masą szpinakową i zwiń w rulon. Lekko(...) angielskie. Sos i ziemniaki dodaj do całości. Resztę ziemniaków wyszoruj szczoteczką, natnij, wypełnij masłem i serem żółtym. Piecz do miękkości 35 minut w temp. 200°C. Napełnij sałatką śledziową...

  • Francuskie świderki czyli zawijasy z ciasta francuskiego z sosem pomidorowym z czosnkiem i ziołami oraz z żółtym serem wędzonym.

Artykuły na temat: ciasto francuskie z serem i przecierem
  • Naleśnikowe inspiracje

    Florencji, skąd do Francji trafiły dzięki zamążpójściu Katarzyny Medycejskiej, która poślubiła francuskiego władcę, a było to w połowie XVI wieku. Istotny jest jednak fakt, że naleśniki szybko zyskały(...) naleśniki i zwijaj w rulony. Gotowe układaj w naczyniu żaroodpornym, posyp startym serem. Zapiekaj przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Słodkie rulony Składniki na 5 porcji...

  • Pomidorowe eksperymenty

    ...cebula stanie się szklista (nie może się zrumienić). Cebulkę rozłóż równomiernie na pomidorach. Mrożone ciasto francuskie wcześniej rozmroź, a następnie lekko rozwałkuj i przykryj nim składniki tarty(...) nacięcia równo i precyzyjnie. Do nacięć w pomidorach włóż posiekane zioła oraz paski ryby, a następnie posyp startym żółtym serem. Tak przygotowane pomidory zwiąż sznurkiem spożywczym lub szczypiorkiem...

  • ...do lodówki, aby sos się schłodził. Ravani - ciasto pomarańczowe Składniki: - 100 g masła lub margaryny, - 60 g cukru, - 3 jajka, - 10 g startej skórki pomarańczowej, - 2 łyżeczki proszku do(...) na sztywną pianę stopniowo dodając resztę cukru. Pianę wmieszać do ciasta. Ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem blachę. Przykryć folia aluminiową. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 45 minut...

  • Gotuj i chudnij

    ...składniki. Jeśli ciasto wyszło za gęste, możesz dodać odrobinę wody. Natomiast jeśli chcesz uzyskać bardziej gęstą konsystencję - nie wlewaj całej mieszanki mleczno-jajecznej. Ciasto powinno być takie, by(...) ciasta, ułóż na wierzchu plasterki banana i delikatnie wciśnij je w ciasto. Po 2-3 minutach, kiedy spód ładnie się zarumieni, łopatką przełóż racuchy na drugą stronę. Tym razem smażenie powinno trwać...

  • Gotuj i chudnij

    ...ciasto wyszło za gęste, możesz dodać odrobinę wody. Natomiast jeśli chcesz uzyskać bardziej gęstą konsystencję - nie wlewaj całej mieszanki mleczno-jajecznej. Ciasto powinno być takie, by równo pokrywało(...) wierzchu plasterki banana i delikatnie wciśnij je w ciasto. Po 2-3 minutach, kiedy spód ładnie się zarumieni, łopatką przełóż racuchy na drugą stronę. Tym razem smażenie powinno trwać krócej, ok...

  • Co zrobić, by smyk polubił warzywa?

    ...francuskiego - są delikatne, kruche i smakują wyśmienicie. Jeśli do farszu, o którym pisaliśmy powyżej, dodasz jajko, zyskasz świetne wypełnienie do naleśników. Potem zwiń je w rulony, posyp tartym serem, a całość zapiecz w piekarniku - gwarantujemy, że maluch się nie oprze, choć w potrawie będzie mnóstwo warzyw. Do popicia możesz mu podać czerwony barszczyk z dodatkiem soku jabłkowego. Bądź...

  • ...rozrabiałem z ziemniaczanym purée, hojnie obsypanym świeżym tymiankiem. Do tak podanej ryby czerwone wino było idealne. Miło wspominam również cienkie trójkąty zapieczonego ciasta francuskiego, posmarowane przecierem z rosnących w ogrodzie pomidorów, na którym ułożono pomidory w plasterkach - podano tę delicję do zapiekanki z cukinii i bazylii. Jednak prawdziwe kulinarne mistrzostwo ujawniło się...