• Informacje na temat:

    ciasto francuskie z parówkami

Przepisy na temat: ciasto francuskie z parówkami
  • Mumie z parówek

    Przygotowanie: Każdą parówkę nakłuj na wykałaczki, aby nie popękały w piekarniku. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w długie paski o szerokości 1 centymetra....

  • Mumie z parówek

    Każdą parówkę nakłuj na wykałaczki, aby nie popękały w piekarniku. Plastry sera przekrój na pół. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w długie paski o szerokości 1 centymetra. Na górze parówki nawiń „turbanik”, zrób odstęp. Dół kiełbaski owiń kawałkiem sera i paskiem ciasta. Tak przygotowane parówki ułóż na wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz...

  • Żółwiki z mięsa  mielonego i parówek

    ...pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do ok. 180 °C na 20 minut. Po tym czasie ciasto francuskie pokrój w paseczki. Na wierzchu żółwia ułóż kratkę jako pancerz i ponownie wstaw do piekarnika na...

  • Parówkowy krokodyl w cieście francuskim

    ...1. Ciasto rozwiń. Z prostokątnego płata pościnaj ukośnie boki tak, by powstał równoramienny trójkąt. Jego wierzchołek będzie ogonem krokodyla. Podstawa trójkąta utworzy później głowę krokodyla(...). 3. Na środku trójkątnego płatu układaj plastry szynki, parówki, ogórki, połówki jajek i ser. Pozostałe po bokach ciasto ponacinaj nożykiem (na 2/3 wysokości trójkąta). Powstałe paski składaj do środka...

  • Hot-dog w różnych odsłonach

    ...i pomidory. Na koniec, na górę daj kiełki. Hot-dog w cieście francuskim Ciasto podziel na 4 płaty. Ułóż na nim pokrojone w paseczki warzywa i kiełbaski. Posyp żółtym serem, a następnie dopraw...

  • Hot-dogi w cieście

    Składniki: 6 łyżek śmietany 6 łyżek musztardy Sól, pieprz 500 g mrożonego ciasta francuskiego 12 parówek 120g sera gouda Pomidorki koktajlowe Przygotowanie: Śmietanę zmieszać z musztardą, doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozmrozić, rozwałkować, wycinać trójkąty równoramienne (jak na rogaliki). Każdy trójkąt z ciasta posmarować 1 łyżką przygotowanego sosu. Na cieście (u podstawy...

  • Dania na cały tydzień

    Paszteciki francuskie z parówkami Sposób przygotowania 1. Ciasto francuskie rozwiń, lekko rozwałkuj. Cukinię pokrój w plastry, osól, odstaw na 20 minut. Usmaż na oleju z obu stron.  2. Z parówek zdejmij błonki, przekrój je na pół i wzdłuż na ćwiartki. Ciasto pokrój na duże prostokąty. Na każdym z nich układaj kawałki parówek, plastry cukinii, starty żółty ser, przyprawy, keczup. Zawijaj...

  • Kiełbaski w cieście

    Sposób przygotowania 1. Ciasto francuskie pokrój na 6 kwadratów, a następnie każdy z nich na 2 trójkąty. Parówki obierz z osłonek, po czym przekrój na pół.  2. Każdą połówkę kiełbaski owiń żółtym serem. Następnie połóż ją przy jednym z krótszych boków trójkąta, a potem zwijaj razem z ciastem w rulon. Układaj na blasze wyłożonej pergaminem. Jajko rotrzep z 2 łyżkami mleka. Za pomocą pędzelka...

  • Jak kreatywnie spędzić ferie z dzieckiem?

    Parówkowe potworki Sposób przygotowania Z ciasta francuskiego wykrój trójkąty, a parówki przekrój na pół. Pesto rozsmaruj na trójkątach, na to daj pół parówki i zawiń. Piecz w 180°C przez ok. 20 minut. Mini kuleczki mozzarelli nabij na wykałaczki, a oczy zrób z kawałeczków czarnych oliwek. Minio-kanapki Sposób przygotowania Przygotuj po 2 plasterki fileta wędzonego z indyka...

  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    ..., maślane bułeczki, używane zazwyczaj do ich przygotowania, na ciasto francuskie, które daje sporo miejsca na eksperymenty. Dla najlepszych efektów smakowych i szybkości przygotowania, proponujemy(...) do temperatury ok. 150 stopni Celsjusza. Ciasto francuskie kroimy w prostokąty o długości odpowiadającej długości parówek i szerokości ok. 5 cm. Pośrodku każdego prostokąta układamy jedną parówkę...

Artykuły na temat: ciasto francuskie z parówkami
  • Ciasto francuskie z parówką

    Przygotowanie: Arkusz ciasta pokrój w podłużne 7-centymetrowe paski. W miseczce wymieszaj musztardę z keczupem i posmaruj na środku kawałki ciasta, rozłóż...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Chrupiące parówki z serem

    Z ciasta francuskiego możemy przygotować mnóstwo smakowitych specjałów. Polecamy przepis na prostą w przygotowaniu przekąskę - chrupiące parówki z serem.

  • Czy piekliście kiedyś samodzielnie chleb tostowy? Okazuje się, że nie jest to takie trudne. Wypróbujcie przepis Ani, a nie pożałujecie. Chleb tostowy40 g masła20 g drożdży1 łyżeczka cukru200 ml ciepłej wody50 ml mleka1 łyżeczka soli400 g mąki pszennej typu 650folia spożywcza do przykrycia ciastamasło do wysmarowania formybułka tarta do posypania formykostki lodu do wypełnienia żaroodpornego naczynia Beszamel35 g masła35 g mąki½ l mlekasólpieprzgałka muszkatołowa w całości English muffins7 g...

  • Łatwe przepisy na dania z parówkami

    ...pokrojonymi, podsmażonymi parówkami – będzie świetna na zimę! Podobnie możesz przyrządzić fasolową, jarzynową czy kapuśniak. 4. Pyszne spaghetti Jeśli masz parówki i makaron (spaghetti lub inny(...)) – podgrzewamy i... fasolka po bretońsku gotowa! 6. Chrupiące zawijańce Całe lub pokrojone parówki owinięte w paseczki ciasta francuskiego (można je posypać sezamem) pieczemy na złoto i... gotowe! Takie...

  • Myśleliście, że tosty francuskie to nic trudnego? Sprawdźcie, czy udałoby wam się przygotować je z przepisu Michała Brysia. Ciasto cytrynowe 420 g mąki 450 400 g cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 8 jaj 180 g rozpuszczonego i wystudzonego masła 250 g crème fraiche 50 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny skórka otarta z 6 cytryn Wykonanie Przygotować 2 foremki keksowe. W misie miksera wymieszać na wolnych obrotach mąkę, cukier oraz proszek...

  • Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 8 podobnej wielkości kwadraty. 2 Parówki obrać z folii i przekroić wzdłuż na pół.Posmarować sosem chili lub keczupem.Z plasterków sera topionego delikatnie zdjąć folię.Parówki zawinąć w plasterek sera,A następnie w ciasto francuskie,formując kształtne ruloniki.Brzegi ciasta starannie połączyć (można w tym celu użyć roztrzepanego jajka...

  • Maluję usta, gdy idę wyrzucić śmieci. To takie francuskie! – mówi Susan Loomis, autorka książki W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków. Susan ukończyła prestiżową École de cuisine La Varenne, była krytykiem kulinarnym i prowadziła kawiarnię w Paryżu. Jednak zawsze chciała pisać książki o francuskiej kuchni i uczyć gotowania, i tym właśnie od dwudziestu lat zajmuje się w Normandii. Nie Paryż, nie Prowansja, ale małe normandzkie Louviers. To przypadek czy...

  • Lekkie przekąski na wakacyjne dni

    ...w cieście - można je przygotować w szybki i prosty sposób. Parówki owinąć w ciasto francuskie i plaster sera żółtego (wedle uznania można dodać pieczarki, cukinię bądź czerwoną paprykę) i piec w piekarniku, aż ciasto stanie się chrupkie. Nieco inna forma hot-dogów, ale równie smaczna. Makaronowe szaszłyki - lekka przekąska, do której przygotowania wystarczy zamarynowanie gotowanego tortellini...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu, co z nim zrobić. Na szczęście nasi użytkownicy znają niejeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, niestraszni będą nam niezapowiedziani goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą oko i podniebienie....