• Informacje na temat:

    ciasto francuskie z boczkiem

Przepisy na temat: ciasto francuskie z boczkiem
  • Zawijasy z boczkiem z ciasta francuskiego

    Sposób przygotowania Ciasto rozmroź i rozwiń. Każdy płat posmaruj musztardą ok. 2 cm od brzegów, żeby można było je skleić. Na warstwę musztardy wyłóż plastry boczku lub kindziuka (cienkie plasterki sprawią, że wędlina będzie krucha jak czipsy). Ciasto zawiń w ciasny rulon i pokrój na 1,5-cm plastry. Piecz do zrumienienia w temperaturze 220 stopni C. Podawaj posypane szczypiorkiem.

  • Ciasto francuskie z boczkiem to szybka przekąska na ciepło z równie pysznym sosem czosnkowym. Przygotowanie tych ciasteczek jest bardzo proste co widać na załączonym filmie a w nim w roli głównej mój pięcioletni syn :)

  • Łosoś w cieście francuskim

    Sposób przygotowania 1. Łososia skrop cytryną, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na godzinę. Cebulę i czosnek posiekaj drobno i podsmaż na patelni. Dodaj szpinak. Przypraw solą, pieprzem, świeżo startą gałką muszkatołową i czosnkiem granulowanym. Duś pod przykryciem do miękkości.  2. Na rozłożone ciasto francuskie wyłóż łososia, przykryj szpinakiem i zawiń. Piecz 30 min. w temp. 200 st. C. Usmaż...

  • Idealne do barszczyku lub na imprezę podane z dipami

  • Pakuneczki w cieście francuskim

    ...szpinak na sitko, by jeszcze się odsączył. Rybę umyj i podziel na 4 części. Posól i ew. posyp pieprzem. Ciasto przekrój na 4 płaty. Na każdym, na środku połóż po porcji szpinaku, na to rybę i znów szpinak, tak by wypełnił też ciasto po bokach. Zawiń płat ciasta i ściśle zlep na boku. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz ok. 25 minut w 180 st.  2. Jarzynka: boczek drobniutko pokrój i podsmaż na...

  • Ciasto francuskie zapiekane z szynka i jajkiem

  • Zupa z kluskami francuskimi

    ...krem. Do żółtek dodawaj pianę, podsypując ją mąką, wymieszaj. Zanurzaj łyżkę we wrzątku, nabieraj nią ciasto, kładź na osolony wrzątek. Gotuj 2 minuty od wynurzenia. Kluski ułóż na talerzu, zalej gorącą...

  • Bardzo szybki sposób na pyszny obiad :)

  • Gulasz pod ciastem

    Składniki: 1 kg łopatki 20 dag boczku wędzonego laska kiełbasy łyżka musztardy 2 łyżki przecieru pomidorowego po 2 cebule ząbki czosnku i czerwone papryki 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego zioła prowansalskie mielone chili sól, pieprz olej pół litra wywaru warzywnego ew. łyżka mąki op. ciasta francuskiego jajko Przygotowanie: Cebule, czosnek i boczek pokrój...

  • Szybki w wykonaniu bardzo smaczny kisz na francuskim ciescie

Artykuły na temat: ciasto francuskie z boczkiem
  • Francuskie z boczkiem

    Faszerowane ciasto francuskie to sposób na szybką przekąskę, gdy goście już stoją w drzwiach. Ciekawy smak - podczas pieczenia, można uzyskać, dodając do potrawy szczyptę suszonych owoców (np.: śliwki, żurawinę lub rodzynki).

  • Francuska tarta

    ...i kminkiem, ostudzić. Kiełbasę pokroić w grube plasterki. 2. Wymieszać twaróg, pozostały olej, mleko i 1 łyżeczkę soli. Dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. Rozwałkować, po czym włożyć do tortownicy o średnicy 35 cm.  3. Ciasto posypać bułką tartą, ułożyć plasterki kiełbasy. Na nią wyłożyć podduszoną kapustę.  4. Ubić śmietanę z jajkami, dodać mąkę kukurydzianą, majeranek, sól...

  • Quiche lotaryński z boczkiem

    Przygotowanie Mąkę wymieszaj z solą, posiekanym masłem oraz jajkiem. Składniki rozcieraj w palcach, aż powstanie drobna kruszonka. Następnie wlej mleko i zagnieć gładkie ciasto. Uformuj je w kulkę. Zawiń ją w folię i włóż na 20 minut do lodówki. W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na placek nieco większy niż średnica formy. Wylep nim dno...

  • Szparagi warzywnej potrawce

    Zupę możesz serwować również z paluszkami z ciasta francuskiego lub z czosnkowymi grzankami z bułki.

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    Placki drożdżowe albo z ciasta francuskiego. Obłożone tak, jak lubisz...

  • Fantazyjne pierogi

    Niebanalny farsz na pierogi? Może z boczkiem i migdałami lub mozzarellą i oliwkami?

  • Tajniki idealnej tarty

    Tarta ma wiele smaków. Możesz ją podać ze szpinakiem, porem, boczkiem czy kurczakiem. Pożywna, elegancka, sprawdzi się na imprezie i jako lunch. Ciasto o kruchym spodzie i słonej lub słodkiej zawartości bez problemu przygotujesz sama. Tradycyjna, na słono Zacznij od modnej tarty szpinakowej. Z mąki, żółtka, masła, wody i soli wyrób ciasto. Uformuj je w kulę, owiń folią aluminiową i włóż na 20

  • Faszerowana pierś

    ..., krótko obsmaż. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Włóż do niego przesmażone mięso. Piecz 20-25 min w temp. 180°C. Rada: Piersi można owinąć ciastem francuskim i zapiec. Ciasto francuskie...

  • Obiad z brokułem

    ..., 1 łyżka oleju słonecznikowego, 10 dag wędzonego boczku, pieprz, 1 opakowanie (ok. 27 dag) mrożonego ciasta francuskiego, tłuszcz do foremek. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć i odstawić do rozmrożenia(...) rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i zeszklić ją. Dołożyć boczek i brokuły. Dusić około 2 minut. Oprószyć solą i pieprzem. Z rozmrożonego ciasta francuskiego wyciąć krążki o śr. 14 cm. Foremki na tarteletki...

  • Święconka na ciepło. Pomysły na podanie

    ...kiełbasę. Farsz zawiń w ciasto francuskie - kształty, które przygotujesz zależą tylko od twojej fantazji. Przygotowane zawijańce włóż do piekarnika na 20 minut, tak aby się zrumieniły. Zamiast kiełbasy...

Wideo na temat: ciasto francuskie z boczkiem
  • Jak przygotować quiche lorraine z boczkiem?

    Piotr Ogiński zaprezentował przepis na quiche lorraine z boczkiem. Kucharz zdradził sekret przygotowania kruchego ciasta na tartę. Nadzienie na bazie jajek, boczku i sera jest szybkie w przygotowaniu i zadowoli miłośników kuchni francuskiej.

  • Sezon na szparagi w kuchni Andrzeja Polana

    Andrzej Polan przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania ze szparagami. Na stole pojawiły się: smażone szparagi, curry ze szparagami oraz ciasto francuskie, szparagi, bundz i wędzony boczek. Dlaczego prowadzący program Marcin Meller nie lubi szparagów? (DDTVN/x-news)