• Informacje na temat:

    ciasto francuskie szynka i ser

Przepisy na temat: ciasto francuskie szynka i ser
  • Przysmaki z ciasta francuskiego

    Ciasto francuskie to prawdziwy mistrz metamorfoz. Przyjmuje dowolne kształty, smakowicie otula rybę, mięso, warzywa, owoce. A złocistą skórką kusi...

  • smaczna przekąska do piwa lub kolacja :-) smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno

  • Przekąska dla kibica - rogaliki z pesto, szynką i serem

    Podczas kibicowania dobrze jest mieć jakieś przekąski pod ręką. Takie, które robi się szybko i łatwo, dobrze smakują i najlepiej, żeby pasowały do tradycyjnego napoju kibiców. Stąd pomysł na wytrawne rogaliki z pesto, szynką i kozim serem.

  • Gdzies kiedys w necie znalazlam takie danie i dzisiaj wykonane zostalo!fajne :-)

  • Ślimaczki z ciasta francuskiego

    ...pieprz do smaku 2 rolki (ok. 375 g każda) gotowego ciasta francuskiego 1 jajko  Sposób przygotowania: 1. Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić, dodać starty ser, suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać. 2. Na płaty ciasta...

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • POPROSTU PYSZNA PRZEKĄSKA

  • Pory w cieście francuskim

    Pyszne ciasto z porami i szynką podawane na gorąco.

  • Pyszne koperty z tartym żołtym serem i szynka

Artykuły na temat: ciasto francuskie szynka i ser
  • Francuska tarta z szynką

    ...1. Brokuły dzielimy na różyczki i płuczemy. Gotujemy 5 minut w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. 2. Ser ścieramy na tarce. Jaja dodajemy do śmietany i miksujemy, żeby składniki się połączyły. Doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową, mieszamy. 3. Ciasto francuskie rozwijamy i delikatnie rozwałkowujemy. Płaską blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i podwijamy...

  • Biały ser w roli głównej

    ..., szklanka wody, sól), opakowanie bryndzy, 10 dag serka śmietankowego, tymianek, cząber, ziarna sezamu lub kminku, jajko Przygotowanie: 1. Przygotuj ciasto francuskie: gotowe rozmrażaj w temperaturze(...), dodaj zmielony ser, natkę, sól, pieprz i wymieszaj. 2. Przygotuj sos. Posiekaj cebulę i czosnek, podsmaż je na oleju. Pomidory wraz z zalewą dokładnie zmiksuj. Dodaj je do cebuli i czosnku. Gotuj kilka...

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    Placki drożdżowe albo z ciasta francuskiego. Obłożone tak, jak lubisz...

  • Nietypowe spaghetti

    ...dekoracji, garść posiekanej natki pietruszki. Spaghetti ugotować al dente w posolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Rozmrożone w temperaturze pokojowej ciasto francuskie rozwałkować na okrągły placek(...) z puszki. Sos zagotować, wymieszać z bazylią, doprawić pieprzem i solą. Dymki oczyścić, pociąć w plasterki. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Ser grubo zetrzeć. Makaron odcedzić, wymieszać z dymką i szynką...

  • Świat na talerzu o poranku

    Szelest francuskich croissantów Śniadanie w przytulnej francuskiej kawiarence z widokiem na wieżę Eiffla i dźwięk głosu Edith Piaf w tle - brzmi kusząco. Smaki, jakimi nęci nas Francja o poranku to oczywiście słynne na cały świat croissanty, czyli rogaliki z ciasta francuskiego, często podawane z masłem i dżemem. Najlepsze croissanty zachwycają chrupkością. W tym śniadaniowym zestawie nie...

  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    ...zamierzasz go używać do smarowania tostów z boczkiem, serem i pomidorem lub wietnamskiej kanapki bánh mì, najlepszą opcją będzie tłuszcz o neutralnym smaku, na przykład olej z pestek winogron lub olej(...) podawanie dokładnej temperatury w przepisach na potrawy z użyciem masła nie jest przypadkowe. Masło o temperaturze pokojowej jest bardziej plastyczne, co spowoduje, że ciasto szybciej napełni się...

  • Sezon na zupy 2015 – krem z groszku n°1 i Menu na ten tydzień

    ....   W moim domu, jakby na przekór ogólno francuskiej tendencji je się zupy zimą  (głównie) i latem zupy zimne. Lubimy nasze zimowe kolacje złożone z zupy, chleba, deski serów jakiś jogurtów(...) pierożki z brokułami…  I polędwica wieprzowa w cytrynach confit z orzeszkami ziemnymi. Jutro na deser domowe ciasto Trzech Króli czyli Galette des rois z nadzieniem migdałowym. Ciekawe KTO zostanie...

  • Śniadania na świecie

    ...też wersja na słodko z ulubionym dżemem lub miodem. Coraz częściej w naszym porannym jadłospisie pojawia się owsianka albo kasza, serwowane z jogurtem naturalnym i sezonowymi owocami. Do popicia(...) fasolki w sosie pomidorowym, grzybków czy tostów. Taki posiłek to bomba kaloryczna, ale Brytyjczycy potrafią też serwować lekkie śniadania, których podstawą są tosty, owsianka, soki owocowe i dżemy...

  • Od zasmażki do fusion

    ...  - rzucane na rynek okazyjnie (zielone sztuki dojrzewały na oknie, a my, nieletni, obserwowaliśmy w napięciu: kiedy będą jadalne?). Po roku ’89 wszyscy zostaliśmy "bananową młodzieżą" (wcześniej to(...) z puszki. Jak ona nam smakowała w sałatce z szynką, serem i majonezem! Piliśmy do tego wino Sophia i czuliśmy się szczęśliwi. Zajadaliśmy się też paluszkami rybnymi (nowość na rynku). A jak się...

  • Królowa truskawka

    .... Truskawka to bliska krewniaczka poziomki - a właściwie jej praprawnuczka. Powstała... przypadkiem. Miał to być prezent dla kochającego te owoce francuskiego monarchy Ludwika XIV. Jeden z jego dworzan(...) w zębach trochę trzeszczy piasek... Ale kiedy już zaspokoimy tęsknotę za tym smakiem, poszukajmy truskawkowych przepisów. Truskawka w deserach - to oczywiste. W ciastach, z bitą śmietaną, w bezie...