• Informacje na temat:

    ciasto francuskie pomidor ser żółty

Przepisy na temat: ciasto francuskie pomidor ser żółty
  • Francuskie kanapki

    ...opłukaną i osuszoną sałatę, listki świeżych ziół, wędlinę, ser oraz pomidory. Oprósz je solą i pieprzem. Przykryj krążkami ze słonecznikiem. Aby ciasto francuskie nie urosło za szybko, a potem(...)Ciasto francuskie wyjmij z lodówki, ułóż na desce. Z każdego płata wykrój szklanką po dwa kółka. Ułóż je na pokrytej pergaminem blasze do pieczenia. Jajko wbij do miseczki, rozkłóć widelcem. Połowę...

  • Francuska tarta

    .... Wystudź. 2. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach. Wymieszaj go ze śmietaną oraz jajkami. Dodaj mięso z cebulką. Masę przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 3. Pomidory umyj, pokrój na połówki. Schłodzone ciasto rozwałkuj. Placek przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Na środku rozsmaruj masę z mięsem. Przykryj połówkami pomidorów. Brzegi zawiń do środka. Wierzch posyp solą, pieprzem...

  • Hot-dog w różnych odsłonach

    Przedstawiamy przepisy na domowe hot-dogi w cieście francuskim, z papryką i żółtym serem, a także w letnim stylu. Wypróbujecie?

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • ...20 dag mąki - 10 czubatych łyżek; 5 płaskich łyżek masła - 10 dag; 6 jajek; 50 dag czerwonej i zielonej papryki; 2 cebule; 1 puszka pomidorów bez skórki; 15 dag żółtego sera tylżyckiego; po 1 pęczku bazylii i tymianku; 2 ząbki czosnku; 2 łyżki oleju; tłuszcz do formy; sól, pieprz.

  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    ...i ciecierzycę z puszki i wszystko połączmy z sobą w jednym garnku) - czy sakiewek z ciasta francuskiego (z gotowego ciasta francuskiego formujemy sakiewkę, w której umieszczamy pokrojone kabanosy, żółty ser(...) połączenia smakowe sięgając po żółty ser (może być cheddar, ser pleśniowy lub oscypek, ale sprawdzi się też zwykła gouda) i ulubione warzywne dodatki: oliwki, marynowaną słodką paprykę, korniszony czy...

  • Pyszne jarskie rolady

    Idealne przekąski na rodzinną uroczystość i towarzyskie spotkanie. W mgnieniu oka zdobędą serca gości.

  • Dar bogów z Olimpu - feta i pita

    Feta to najbardziej znany grecki ser. Plaster białego kruchego sera, posypany oregano i polany zielono złocistą oliwą to najprostsza przekąska (mezze), którą można dostać w każdej greckiej ouzerii i tawernie.

  • Złociste ślimaczki

    Sposób przygotowania 1. Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj je cienką warstwą keczupu  (zostaw po jednej stronie pasek 1 cm bez keczupu).  2. Rozłóż następnie plastry sera żółtego, na nim cienkie plasterki  pomidorów, a na tym plastry szynki.  3. Tak przygotowane ciasto z dodatkami zwiń w roladę. Następnie  pokrój ją na plastry o grubości ok. 2 cm. Powstałe "ślimaczki" rozłóż  na papierze do...

  • Jak pizza

    Lubisz pizzę? Ta pomidorowa tarta z mozzarellą jest dla ciebie!

Artykuły na temat: ciasto francuskie pomidor ser żółty
  • Obiad po francusku

    .... Mieszać, dopóki nie rozpuści się ser i sos nie zgęstnieje. Pod koniec doprawić pieprzem i solą. Kotlety podawać z sosem i pieczonymi pomidorami. Pieczone ziemniaki Dauphiné Składniki na 4 porcje(...) w cienkie plastry. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Połowę plastrów ziemniaków rozłożyć na dnie naczynia do zapiekania, przykryć połową startego sera, posypać solą i pieprzem...

  • Czy piekliście kiedyś samodzielnie chleb tostowy? Okazuje się, że nie jest to takie trudne. Wypróbujcie przepis Ani, a nie pożałujecie. Chleb tostowy40 g masła20 g drożdży1 łyżeczka cukru200 ml ciepłej wody50 ml mleka1 łyżeczka soli400 g mąki pszennej typu 650folia spożywcza do przykrycia ciastamasło do wysmarowania formybułka tarta do posypania formykostki lodu do wypełnienia żaroodpornego naczynia Beszamel35 g masła35 g mąki½ l mlekasólpieprzgałka muszkatołowa w całości English muffins7 g...

  • Ciasto pełne możliwości

    Ciasto francuskie pozwoli ci wyczarować szybkie i pyszne dania. Zarówno pikantne, jak i słodkie.

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...

  • Biały ser w roli głównej

    ..., szklanka wody, sól), opakowanie bryndzy, 10 dag serka śmietankowego, tymianek, cząber, ziarna sezamu lub kminku, jajko Przygotowanie: 1. Przygotuj ciasto francuskie: gotowe rozmrażaj w temperaturze(...), dodaj zmielony ser, natkę, sól, pieprz i wymieszaj. 2. Przygotuj sos. Posiekaj cebulę i czosnek, podsmaż je na oleju. Pomidory wraz z zalewą dokładnie zmiksuj. Dodaj je do cebuli i czosnku. Gotuj kilka...

  • Żółte sery są bardzo odżywcze i z tego powodu powinny znaleźć się w codziennym jadłospisie. Chociaż zawierają sporo tłuszczu i kalorii, jedzone z umiarem, mają bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Zdjęcie 123rf Z badań przeprowadzonych przez szwedzkich naukowców (wnioski opublikowano w "American Journal of Clinical Nutrition") wynika, że spożywanie sera żółtego może zmniejszać ryzyko występowania raka jelita grubego u kobiet i raka prostaty u mężczyzn, jest świetnym źródłem białka dla...

  • Letnie tarty

    Kruche ciasto, chrupiące francuskie, a może delikatne drożdżowe? Napełniaj i do pieca!

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Czy kupowany w sklepie "ser" to naprawdę ser? Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może...

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    Placki drożdżowe albo z ciasta francuskiego. Obłożone tak, jak lubisz...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy....