• Informacje na temat:

    ciasto francuskie bez piekarnika

Przepisy na temat: ciasto francuskie bez piekarnika
  • Ciasto z marchewką na dziewięć sposobów

    ...przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 st. Piecz przez 45 minut. Po wystudzeniu oprósz cukrem pudrem. Wersja light Jeśli chcesz bez wyrzutów sumienia  cieszyć się słodkim(...)Tarta z warzywną spiralą Sposób przygotowania: 1. Spód: ciasto francuskie rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze na 20 minut, by rozmarzło. Formę do tarty (śr. 30 cm) natłuść. Placek...

  • Wersja bez smażenia, gdyż nie każdy lubi pączki nasiąknięte tłuszczem.

  • Bez ciasta nie ma Świąt

    Każdy z nas ma swoje ulubione bożonarodzeniowe ciasto, bez którego nie wyobraża sobie świąt. Idealny makowiec, którego receptura przekazywana jest w rodzinie z pokolenia na pokolenia. Albo ciasto na(...) nie tylko wizualnie zachwycą gości, ale będą przede wszystkim doskonale smakować? Jak to zrobić? Wystarczy dodać do nich bakalie: suszone owoce i chrupiące orzechy nadadzą ciastom doskonałego smaku...

  • Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na lżejszą wersję faworków, bo nie smażonych, a pieczonych w piekarniku. Faworki są bardzo smaczne, puszyste, proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis.

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • Ciepła przekąska dla wszystkich. Wraz z gorącym czerwonym barszczykiem posmakuje małemu i dużemu :) Farsz przygotowałam dzień wcześniej, więc zrobienie ich było kwestią 25 minut. Przepis na 16 sztuk.

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ...zostanie napowietrzona i ciasto lepiej wyrośnie! Mąka na drożdżowe ciasto powinna być ciepła. Wsyp ją do miski i wstaw na kilkanaście minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 50 st. C. Pascha będzie(...) piecz w temp. 180 st. C. Upieczony w wyższej, będzie się rozpadał. Sernik z pianą wstawiaj do gorącego piekarnika, bez piany - do lekko nagrzanego. Aby bakalie nie opadły na dno ciasta, oprósz je...

  • Zdrowe pączusie bez smażenia w głębokim tłuszczu i cukru

  • Ciasto gruszkowo-orzechowe

    Z mrożonego ciasta francuskiego.

  • proste, szybkie, niedrogie, smaczne

Artykuły na temat: ciasto francuskie bez piekarnika
  • Jabłka w cieście francuskim

    Sposób przygotowania: 1. Ciasto francuskie przekrój na 4 części równe części.  2. Jabłka obierz i przekrój na pół. Wydrąż gniazda nasienne tak, aby w ich miejsce włożyć nadzienie. Po wypełnieniu(...) pergaminem. Wstaw do nagrzanego piekarnika.  4. Piecz ok. 10 minut w temperaturze 200°C (piekarnik z termoobiegiem) lub 220°C (piekarnik bez termoobiegu). Gotowy deser podawaj z bitą śmietaną.

  • Czy piekliście kiedyś samodzielnie chleb tostowy? Okazuje się, że nie jest to takie trudne. Wypróbujcie przepis Ani, a nie pożałujecie. Chleb tostowy40 g masła20 g drożdży1 łyżeczka cukru200 ml ciepłej wody50 ml mleka1 łyżeczka soli400 g mąki pszennej typu 650folia spożywcza do przykrycia ciastamasło do wysmarowania formybułka tarta do posypania formykostki lodu do wypełnienia żaroodpornego naczynia Beszamel35 g masła35 g mąki½ l mlekasólpieprzgałka muszkatołowa w całości English muffins7 g...

  • Z ciasta francuskiego

    Gotowe ciasto francuskie rozwałkowujemy na lekko oprószonej mąką stolnicy.

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • W cieście francuskim

    ...w plasterki. Skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem. Sucharki drobniutko zetrzeć na tarce albo pokruszyć w malakserze. Migdały zrumienić na patelni bez tłuszczu. Ciasto francuskie rozwałkować na(...) strudla posmarować roztrzepanym żółtkiem. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem. Śmietanę wymieszać z cukrem wanilinowym i anyżem. Ubić na sztywno. Podawać ze strudlem. Francuskie babeczki z jabłkami...

  • Rogaliki, paszteciki, kieszonki, ciasteczka…z ciasta drożdżowego, czy francuskiego? Które wybrać? Fot. 123RF/Picsel Teoretycznie nie powinniśmy porównywać dwóch ciast, które różnią się składnikami oraz sposobem wykonania. Często jednak czytając przepisy na rogaliki z ciasta francuskiego decydujemy się albo na zakup gotowego produktu, albo na zastąpienie go drożdżowym. Czemu boimy się ciasta francuskiego własnej roboty?   Czas wykonaniaCiasto francuskie wymaga aż 12 godzin przygotowania....

  • Francuskie bezy

    Beza jest charakterystycznym elementem francuskiego cukiernictwa.

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...

  • Quiche - czyli francuski przysmak

    Quiche pochodzi z Francji i jest to kruche ciasto wypełnione wytrawnym nadzieniem. Poniżej znajdziesz przepis, dzięki któremu zrobisz go sama w domu.

  • Maluję usta, gdy idę wyrzucić śmieci. To takie francuskie! – mówi Susan Loomis, autorka książki W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków. Susan ukończyła prestiżową École de cuisine La Varenne, była krytykiem kulinarnym i prowadziła kawiarnię w Paryżu. Jednak zawsze chciała pisać książki o francuskiej kuchni i uczyć gotowania, i tym właśnie od dwudziestu lat zajmuje się w Normandii. Nie Paryż, nie Prowansja, ale małe normandzkie Louviers. To przypadek czy...