• Informacje na temat:

    ciasto francuskie ananas

Przepisy na temat: ciasto francuskie ananas
  • Ciasta z ananasem

    Francuskie kwadraciki Sposób przygotowania 1. Ananasa wyjmij z zalewy, osącz. W rondelku rozpuść masło z miodem. Posmaruj nim krążki ananasa. Ciasto rozłóż na blacie, lekko rozwałkuj. Pokrój(...) podpieczone ciasto. Ułóż na nim ananasy i śliwki, delikatnie dociśnij. Piecz ciasto jeszcze 50 minut.  3. Galaretkę rozpuść w 350 ml wody, ostudź. Polej ciasto cienką warstwą tężejącej galaretki...

  • Ciasto francuskie jest bardzo uniwersalne w użyciu. Można je zastosować do wielu potraw: słonych, słodkich, pikantnych. Paszteciki w cieście francuskim smakują bosko, a ciasteczka z nadzieniem brzoskwiniowym… po prostu bajka. Zdecydowałam się zaprezentować jeden z moich ulubionych (szybkich) przepisów z użyciem tegoż ciasta, czyli ciasteczka ananasowe. Polecam!

  • Ciastka francuskie

    Poduszeczki z ananasem Sposób przygotowania 1. Opakowania ciasta francuskiego ułóż na stolnicy, lekko rozwałkuj. 2 łyżki masła roztop, posmaruj ciasto. Pokrój je na kwadraty.  2. Cukier wsyp na(...).  2. Ciasto francuskie rozwałkuj, potnij na prostokąty. Gruszki obierz, przekrój na połówki, delikatnie natnij. Na każdy prostokąt kładź łyżkę kremu i gruszkę. Delikatnie otul każdy owoc. Kładź na blasze...

  • 2 składniki i gotowe

  • Ciasto z marchewką na dziewięć sposobów

    Tarta z warzywną spiralą Sposób przygotowania: 1. Spód: ciasto francuskie rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze na 20 minut, by rozmarzło. Formę do tarty (śr. 30 cm) natłuść. Placek(...), zrezygnuj z francuskiego ciasta, bo jest bardzo tłuste. Lepiej przygotuj spód orkiszowy: zagnieć ciasto z 20 dag mąki orkiszowej, 5 dag masła, 3 dag serka kremowego oraz 1 jajka. Posól do smaku. Do...

  • Smaczny pomysł na "Ciasteczka francuskie z ananasem"

  • Łatwe paszteciki z ciasta francuskiego

    Składniki: 1 pęczek zielonej cebulki 2 plastry ananasa 200 g keczupu Sól, pieprz, chili Opakowanie mrożonego ciasta francuskiego Ząbek czosnku 400 g mięsa mielonego 1-2 łyżeczki  kopru(...) z mlekiem. Farsz nakładać na ciasto francuskie, brzegi ciasta posmarować jajkiem i złożyć, brzegi docisnąć. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmarować jajkiem, posypać pieprzem...

  • Ciasto francuskie zapiekane z szynka i jajkiem

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • Z ciasta robimy różne zawijane potrawy, ślimaczki, różyczki, słoneczka moja propozycja to kwiatki.

Artykuły na temat: ciasto francuskie ananas
  • Ananas w cieście francuskim

    Przepis na idealną słodką przekąskę lub drugie śniadanie do pracy- domowe bułeczki z ananasem w cieście francuskim.

  • Owocowe tarteletki z ciasta francuskiego

    ...plastry ananasa i podsmażamy 3-4 minuty na małym ogniu z obu stron. Przekładamy na talerz.  Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i delikatnie rozwałkowujemy. Wycinamy 6 kół o średnicy 12 centymetrów. Każdy posypujemy zmiażdżonymi chipsami kokosowymi i na środek układamy plaster podsmażonego ananasa. Zawijamy do środka boki ciasta, dociskając krawędzie, by utworzyły grubsze brzegi. Płaską blachę...

  • Proste ciastka ananasowe

    Ciasto francuskie rozmrozić. Ananasa brać pokroić w cienkie plastry. Z ciasta wycinać krążki, układać na nich plastry ananasa. Posypać cukrem, wystające...

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    Placki drożdżowe albo z ciasta francuskiego. Obłożone tak, jak lubisz...

  • Owocowy "budyn"

    ...czyli z francuskiego Flan, wedlug Chrstine Ferber, znakomitej specjalistki od ciast, ciasteczek, czekoladek i konfitur, rodem z Alzacji... dzis znanej...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ..., skandynawskie, rosyjskie, francuskie, austriackie. No jasne, typowo środkowoeuropejskie są na przykład knedle. To jakaś odmiana pierogów, ale ciasto jest zupełnie inne, bo dodaje się do niego(...), a nie więcej, bo ciasto łatwo zepsuć. Trzeba umieć używać drożdży - kontrolować relacje między mąką a masą. To już gotowanie naukowe, z pełną kontrolą proporcji. Ale to nie jest mój styl, ja wolę...

  • Od zasmażki do fusion

    ...ugotowało ryż w woreczku (kolejna nowinka) i dodało sos Uncle Ben’s, to był kulinarny szczyt światowości. Inna opcja: kotlet z ananasem, bo właśnie trwał szał na łączenie owoców z mięsem. Nie bez związku...

  • Dieta paryska zmienia metabolizm

    ...g mozarelli, podgrzewaj, aż ser się roztopi) 80 g ugotowanej fasolki szparagowej, 150 g surówki z marchwi i selera naciowego (w sosie winegret), 200 g świeżego ananasa. Kolacja: 80 g chudej wołowiny...

  • Nie martw się o zapas

    ...do ciasta biszkoptowego, będzie wilgotniejsze). Warto natomiast przechowywać w chłodzie świeżego ananasa, bo w cieple szybko fermentuje. Warzywa przede wszystkim chroń przed wilgocią. Jeśli pojawi(...): kruchego, drożdżowego czy francuskiego (wykorzystaj je maksymalnie w ciągu 2-3 miesięcy). Upieczone ciasta najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej owinięte ściereczką lub w pojemniku. Te...

  • Mięso i owoce - dobrana para

    Żeberka w miodzie Składniki na 6-8 porcji: 1,5 kg żeberek wieprzowych (jeden pas), 1 puszka ananasów pokrojonych w talarki, 3 łyżki miodu, 3 łyżki ostrego ketchupu, 1 łyżka oleju, płatki ostrej(...). 2. Ananasy wyjmij z puszki, osącz na sicie, zalewę zachowaj. Następnie 3 łyżki zalewy z ananasa wymieszaj z 2 łyżkami płynnego miodu, ketchupem oraz łyżką oleju. Zamiast mieszać łyżką, możesz wszystkie...