• Informacje na temat:

    ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką

Przepisy na temat: ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
  • Ciasta drożdżowe z dżemem i kruszonką

    Dzięki przetworom również w zimowe dni możesz upiec ciasta z owocami. Smaku doda im chrupiąca posypka.

  • Chodziło za mną ciasto drożdżowe, takie wysokie, puszyste i z kruszonką koniecznie. Ale nie mogło być za suche, więc dorobiłam masę serową i wrzuciłam trochę malin i czereśni. I wyszło dokładnie to, czego chciałam. :)

  • Drożdżowe z kruszonką

    Leciutkie jak piórko ciasto w duecie z posypką to deser wymarzony na letnie dni. Gdy jeszcze dodasz soczyste jagody albo kwaskowe porzeczki, pokusie nie oprze się żaden łasuch!

  • Pyszny puszysty placek z mrożonymi owocami, u mnie z truskawkami, borówkami i malinami :)

  • Lekkie drożdżowe z dżemem i kruszonką

    Także w zimowe dni możesz przygotować na deser ciasta z owocami. Smaku im doda chrupiąca posypka.

  • Smaczne, puszyste, rozpływające się w ustach ciasto drożdżowe, ktore nie wymaga wyrabiania, potrzebuje tylko czasu żeby drożdże mogły zrobić swoje :-) polecam

  • Ciasta drożdżowe

    ...przesiej, dodaj pozostały cukier, sól, jajka, ciepłe mleko i drożdżowy zaczyn. Wyrób ciasto. Dodaj roztopione masło. Ciasto przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.  2. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mąki. Miksuj. Zagotuj mleko. Masę wlej do mleka, gotuj mieszając, aż zgęstnieje. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw.  3. Ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj, wyłóż w tortownicy. Do środka wlej...

  • Od jakiegoś czasu chodziło za mną ciasto drożdżowe - tym razem wegańskie. Tradycyjne ciasto drożdżowe zawiera jajka i mleko. Do tej pory wiele osób twierdzi, że bez jajek i mleka taki rodzaj ciasta nie ma prawa się udać - ja w tym przepisie, oczywiście udokumentowanym zdjęciami, udowadniam że to nieprawda :) Takie ciasto jak dla mnie smakuje lepiej niż tradycyjne. Jest równie mięciutkie, puszyste i pachnące, jak jego tradycyjny odpowiednik, a rośnie dosłownie jak szalone ;)....

  • Ciasto drożdżowe z owocami

    ...minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc. 2. Po tym czasie dodać przesianą mąkę i dokładnie wyrobić (mieszadłem miksera lub ręką). Ciasto wyrabiać przez około 15 minut lub do czasu aż będzie(...), odstawić z ognia, wymieszać drewnianą łyżką, ostudzić. 4. Ciasto włożyć do foremek lub jednej formy w następujący sposób: odrywać kawałki ciasta i układać je obok siebie, tak aby placek przypominał kwiat...

  • Puszyste i maślane, z chrupiącą kruszonką. Mimo, że drożdżowe, pyszne przez kilka dni :).

Artykuły na temat: ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
  • Ciasto drożdżowe z sezonowymi owocami i maślaną kruszonką

    Ciasto drożdżowe świetnie się sprawdza w letnich miesiącach, ponieważ możemy kupić świeże owoce, które są dobrym dodatkiem do tego wypieku. Przedstawiamy łatwy przepis na ciasto z owocami.

  • Ciasto drożdżowe z owocami

    ...1. W misce wymieszać 400 g mąki, drożdże i 50 g cukru. Stopić 75 g masła, dolać do niego mleko i lekko razem podgrzać. Wlać do miski, wbić 1 jajko. Zagnieść ciasto. Przykryć, odstawić na 30 minut(...) g cukru i 4 jajkami.  2. Wyrośnięte ciasto zagnieść. Blachę (32x39 cm) posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Wylepić ciastem. Odstawić na 15 minut. Gdy ciasto ponownie wyrośnie, posmarować je masą...

  • Ciasta z kruszonką

    ...resztą kruszonki. Ponownie wstawić do piekarnika i piec 30-40 minut. Przed podaniem tartę oprószyć cukrem pudrem. Drożdżowe ciasto z jagodami Składniki na 24 porcje: 1 kostka drożdży (42 g), 60(...) i przenieść go na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Poprószyć sucharami, rozłożyć jagody. Posypać kruszonką. Ciasto odstawić w cieple do wyrośnięcia na kolejnych 15 minut. Potem wstawić do piekarnika...

  • Antosiek... i drozdzowy placek specjalnie na jego imieniny!

    ...wyjscie do muzeum sztuki wspolczesnej bo chcial nauczyc sie rzezbic... tak wiec zyczenie zacznie sie spelniac! A przepis na placek, przeze mnie nieco zmodyfikowany... na duza blache... Ciasto: 400(...) wyrosnie zagniesc dosc luzne ciasto i na koniec dodac stopione maslo. Dobrze wyrobic. Odstawic do wyrosniecia. Ja dalam: 1 kg rabarbaru - obrany, pokrojony, zasypany 200 g cukru i lekko, 5 minut...

  • Domowe drożdżówki

    Wystarczy dodatek twarogu, powideł czy owoców, by ciasto drożdżowe zabłysło nowym blaskiem…

  • Podaję świetny przepis na ciasto 10 dkg drożdży -pokruszyć 1 szklanka oliwy 1 szklanka cukru 4 jajka 1/2 szklanki mleka 4 szklanki mąki Podane składniki...

  • Smaczne, ale czy wartościowe?

    ...badania potwierdziły, że to właśnie one najdłużej dostarczają energii, uwalniając ją jeszcze przez trzy godziny po posiłku! Niezbyt dobrym pomysłem na śniadanie czy przekąskę jest drożdżówka. Ciasto drożdżowe uchodzi za lekkostrawne, nadające się nawet dla rekonwalescentów, ale jest kaloryczne i pozbawione praktycznie wartości odżywczej. A jeśli drożdżówka jest z kruszonką, lukrem czy posypana...

  • Czas rabarbaru

    ...drożdżowe rozwałkuj, a następnie umieść je na blasze wysmarowanej tłuszczem. Uformuj wyższy brzeg. Na cieście rozłóż pokrojony rabarbar i posyp kruszonką oraz płatkami migdałowymi. Piecz w nagrzanym(...)Rabarbarowe z kruszonką Składniki: 2 dag drożdży, 7 i 1/2 dag cukru kryształu, 100 ml mleka,  30 dag mąki krupczatki, 8 dag masła, 3 jajka, szczypta mielonej gałki muszkatołowej, tłuszcz do formy...

  • Mapa smaków mojego życia

    ...porzucić każdą dietę. Więc zakochana Anna Starmach wcina drożdżowe z truskawkami i popija je zmrożonym truskawkowym koktajlem. Miłość wcale nie potrzebuje wysublimowanych smaków. Ale miłość ma...

  • Ciastka z cukierni

    ...drogie. Od czasu do czasu, w przerwie drożdżowego placka – moja mama co tydzień piekła nam drożdżowy placek z owocami, taki ogromny, i z kruszonką… - były ciastka tortowe kupione przez rodziców...