• Informacje na temat:

    ciasto drożdżowe z kruszonką

Przepisy na temat: ciasto drożdżowe z kruszonką
  • Ciasta drożdżowe z dżemem i kruszonką

    ...formy. Posmaruj masą owocową. Posyp kruszonką. Kołacz piecz 35-40 minut w 175 st. Dobre rady cukiernika Surowe ciasto to drożdżowe możesz zamrozić. Zrób to od razu po wyrobieniu. Przed pieczeniem(...)Kołacz z leśną konfiturą Sposób przygotowania: 1. Spód: z podanych składników zagnieć ciasto drożdżowe, tak  jak w przepisie podstawowym (znajdziesz go poniżej). Zamiast skórki z cytryny dodaj...

  • Drożdżowe z kruszonką

    Leciutkie jak piórko ciasto w duecie z posypką to deser wymarzony na letnie dni. Gdy jeszcze dodasz soczyste jagody albo kwaskowe porzeczki, pokusie nie oprze się żaden łasuch!

  • Ciasto drożdżowe Anny

    Ten przepis to uwspółcześniona wersja receptury sprzed 80 lat. Podobno wypiek zawsze się udaje. Sprawdziliśmy, ciasto wyrasta jak szalone.

  • Czekoladowe ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

    ...samym pieczeniem posyp kruszonką (wszystkie składniki na kruszonkę umieść w jednym naczyniu i wyrabiaj lekko palcami. W razie konieczności dodaj 1-2 łyżki mąki pszennej). Ciasto piecz w temperaturze(...). W drugiej misce połącz resztę mąki z kakao. Do lekko wyrośniętego ciasta dodaj roztrzepane jajka, Kasię, sól, resztę cukru oraz mąkę z kakao (z drugiej miski). Zagnieć ciasto. Gdy osiągnie jednolitą masę...

  • Lekkie drożdżowe z dżemem i kruszonką

    Placek wiśniowo-migdałowy Sposób przygotowania 1. Spód: z podanych składników zagnieć ciasto drożdżowe, tak jak w przepisie podstawowym. Zamiast skórki z cytryny dodaj likier. Odstaw je(...) pergaminem.  3. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość ponownie je zagnieć. Wylep nim spód blachy. Posmaruj masą wiśniową. Posyp kruszonką. Placek piecz 35-40 minut w temp. 175 st. Kołacz porzeczkowy...

  • Drożdżowe ciasto z rabarbarem

    Sezon na rabarbar w pełni i grzechem byłoby z niego nie skorzystać. Wypróbuj nasz przepis na pyszne ciasto drożdżowe. Jest idealne do herbaty lub kawy.

  • ​Drożdżowe ciasto z dynią

    Sezon na dynię w pełni. Czas zrobić z niej ciasto.

  • Drożdżowe z dynią

    Jesień jest najlepszym sezonem na dynię. Wykorzystajmy to i zróbmy pyszne ciasto.

  • Ciasta drożdżowe

    ...przesiej, dodaj pozostały cukier, sól, jajka, ciepłe mleko i drożdżowy zaczyn. Wyrób ciasto. Dodaj roztopione masło. Ciasto przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.  2. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mąki. Miksuj. Zagotuj mleko. Masę wlej do mleka, gotuj mieszając, aż zgęstnieje. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw.  3. Ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj, wyłóż w tortownicy. Do środka wlej...

  • Placek z dżemem wiśniowym i kruszonką

    Choć sezon na wiśnie już za nami, to nie musimy ich sobie odmawiać. Co powiesz na ciasto drożdżowe z dżemem wiśniowym i kruszonką?

Artykuły na temat: ciasto drożdżowe z kruszonką
  • Ciasto drożdżowe z sezonowymi owocami i maślaną kruszonką

    Ciasto drożdżowe świetnie się sprawdza w letnich miesiącach, ponieważ możemy kupić świeże owoce, które są dobrym dodatkiem do tego wypieku. Przedstawiamy łatwy przepis na ciasto z owocami.

  • Truskawkowe ciasto z kruszonką

    ...26 centymetrów smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Ciasto drożdżowe przekładamy do tortownicy i na wierzch układamy truskawki. Całość posypujemy kruszonką z płatkami kukurydzianymi. Pieczemy około(...) 4 łyżki cukru, mleko z drożdżami i wyrabiamy. Ciasto w misce przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut do wyrośnięcia. Następnie dodajemy pozostałe mleko, jajo i wyrabiamy. Ciasto...

  • Drożdżowe muffinki z kruszonką

    .... 2. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, przełóż je na stolnicę podsypaną mąką. Zagnieć ciasto. Jeśli będzie się kleić, podsyp nieco mąki. Uformuj 10 kul tej samej wielkości. 3. Umieść kule ciasta w foremkach wysmarowanych masłem i oprószonych mąką. Ponownie odstaw do wyrośnięcia. 4. Składniki na kruszonkę rozetrzyj palcami lub posiekaj nożem. 5. Wyrośnięte ciasto posmaruj z wierzchu...

  • Drożdżowe ślimaczki

    ...i wyrośnięty rozczyn. Zagnieć ciasto. Włóż je do miski, przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 60-90 min, by wyrosło.  2. Z podanych składników przygotuj kruszonkę. Orzechy wymieszaj ze śmietanką i jajkiem. Śliwki pokrój w kostkę. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 45x35 cm. Ciasto posmaruj masą orzechową i rozłóż śliwki. Zwiń w roladę. Pokrój w plastry po ok. 2,5 cm. Ślimaczki ułóż...

  • Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką

    ...mąki z rozczynem, dokładnie wyrobić ciasto - ma być dość luźne. Ponownie przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Umyć, osuszyć i wydrylować śliwki, pokroić na cząstki. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy, ułożyć na nim śliwki i jeszcze raz pod przykryciem odstawić do wyrośnięcia. Składniki na kruszonkę zagnieść, posypać śliwki. Ciasto piec w piekarniku...

  • Drożdżowe ślimaczki z powidłami

    .... Potem wbij jajko. Dodaj 75 g miękkiego masła. Zagnieć gładkie ciasto. Odstaw je pod przykryciem w ciepłe miejsce na 45 minut.  2. W tym czasie marcepan zetrzyj na tarce, zagnieć go z 75 g masła, 75 g cukru i 100 g mąki. Włóż do lodówki. Powidła śliwkowe wymieszaj z likierem migdałowym. Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.  3 Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie je zagnieć. Ułóż na...

  • Placek z ananasem i kruszonką

    ...​Zanim upieczesz placek, do surowego ciasta drożdżowego możesz dodać rodzynki lub inne bakalie, które lubisz.

  • Placek drożdzowy z rodzynkami

    Domowe ciasto do popołudniowej kawy? Wypróbuj przepis na puszysty placek z rodzynkami.

  • Ciasta z kruszonką

    ...resztą kruszonki. Ponownie wstawić do piekarnika i piec 30-40 minut. Przed podaniem tartę oprószyć cukrem pudrem. Drożdżowe ciasto z jagodami Składniki na 24 porcje: 1 kostka drożdży (42 g), 60(...) i przenieść go na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Poprószyć sucharami, rozłożyć jagody. Posypać kruszonką. Ciasto odstawić w cieple do wyrośnięcia na kolejnych 15 minut. Potem wstawić do piekarnika...

  • Ciasto drożdżowe z owocami

    ...1. W misce wymieszać 400 g mąki, drożdże i 50 g cukru. Stopić 75 g masła, dolać do niego mleko i lekko razem podgrzać. Wlać do miski, wbić 1 jajko. Zagnieść ciasto. Przykryć, odstawić na 30 minut(...) g cukru i 4 jajkami.  2. Wyrośnięte ciasto zagnieść. Blachę (32x39 cm) posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Wylepić ciastem. Odstawić na 15 minut. Gdy ciasto ponownie wyrośnie, posmarować je masą...