• Informacje na temat:

    ciasto drożdżowe do pasztecików

Przepisy na temat: ciasto drożdżowe do pasztecików
  • Drożdżowe paszteciki

    ...jajko, stopione masło i sól. Wyrób ciasto. Przykryj je i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. 2. Kapustę posiekaj, podlej wodą i ugotuj. Odcedź i osącz. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę, zeszklij na oleju. Dołóż kapustę. Przypraw. Duś 15 minut. Jajka na twardo obierz i drobno pokrój. 3. Ciasto rozwałkuj i potnij na 18 kwadratów, ze skrawków wytnij gwiazdki. Na kwadratach rozłóż jajka i kapustę...

  • Szczecińskie paszteciki prostsze niż kiedykolwiek

    ...minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, jajko, żółtka jaj, sól i rozpuszczone masło. Ciasto dobrze wyrobić, przykryć i odstawić, żeby podwoiło swoją objętość. W tym czasie przygotować farsz. Ser żółty zetrzeć na tarce na grubym oczku. Pasztetową podzielić na porcje i każdą obtoczyć w żółtym serze.2. Z wyrośniętego ciasta drożdżowego odrywać nieduże kawałki, w dłoniach...

  • Przygotowanie Wyrobić ciasto, tak samo jak drożdżowe. Zostawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować i kroić w paski. Nałożyć farsz i zawinąć. Potem kroimy w paszteciki, ok 5 cm. Ułożyć na blachę i zostaw do wyrośnięcia. Na blasze smarujemy rozbitym, całym jajkiem. Upiec na złoty kolor. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć...

  • ..., wyrośnięte drożdże, sól i tyle śmietany, by ciasto było dość gęste. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Gotowe ciasto wałkujemy (na ok. 0,5 cm) i dzielimy na prostokąty długości parówek(...) st.C przez ok. 25 min. Podajemy gorące lub zimne jako dodatek do czerwonego barszczu. Z podanego przepisu wychodzi około 24 pasztecików, w zależności od długości kiełbasek. Doskonale nadają się na domowe...

  • Najlepsze ze zboża na świątecznym stole

    Paszteciki drożdżowe z suszonymi grzybami, kapustą kiszoną oraz czarnuszką Sposób przygotowania 1. Grzyby namocz przez noc, a następnego dnia gotuj do miękkości (ok. 30 minut). Grzyby wyciągnij(...) składniki najpierw łyżką, potem ręką. Ciasto powinno być elastyczne i łatwo powinno odchodzić od rąk. Jeżeli jest zbyt luźne, to podsyp je mąką. 7. Z wyrobionego ciasta utwórz kulę, posmaruj ją...

Artykuły na temat: ciasto drożdżowe do pasztecików
  • To musisz wiedzieć przyrządzając mięso w cieście

    Jakie ciasto najlepiej pasuje do mięs? Jakie mięso wybrać, by przyrządzić je wybornie w cieście? Oto kilka podpowiedzi.

  • O świętach, miłości i wspomnieniach z dzieciństwa

    ...poza nią. Piekła też przepyszne ciasta drożdżowe, wielkie blachy... Jej makowiec był nie do powtórzenia. Niestety, zabrała przepisy ze sobą. - Największą atrakcją świątecznego stołu był pasztet(...) słono, z kapustą i z grzybami, i na słodko, z makiem. Z drożdżowego ciasta, usmażone na głębokim tłuszczu. W Polsce się takich nie robi. Do tego czerwony barszcz, podawany w kubku. Potem wjeżdżały ryby...

Wideo na temat: ciasto drożdżowe do pasztecików
  • Ekspresowy przepis na paszteciki

    Paszteciki to klasyczne przekąski, które znakomicie smakują zarówno solo, jak i z wyrazistym w smaku barszczem! Kruche, nadziane przeróżnymi farszami - jajecznymi, z kapustą i grzybami lub po prostu z pieczarkami - to genialny sposób na proste danie, które sprawdzi się przy każdej okazji! Nie musicie jednak męczyć się z robieniem ciasta drożdżowego - by przyśpieszyć cały proces, możecie użyć

  • Ekspresowy przepis na paszteciki

    Paszteciki to klasyczne przekąski, które znakomicie smakują zarówno solo, jak i z wyrazistym w smaku barszczem! Kruche, nadziane przeróżnymi farszami - jajecznymi, z kapustą i grzybami lub po prostu z pieczarkami - to genialny sposób na proste danie, które sprawdzi się przy każdej okazji! Nie musicie jednak męczyć się z robieniem ciasta drożdżowego - by przyśpieszyć cały proces, możecie użyć