• Informacje na temat:

    ciasto do kawy z masami

Przepisy na temat: ciasto do kawy z masami
Artykuły na temat: ciasto do kawy z masami
  • Ciasto czekoladowe

    Pyszne ciasto po popołudniowej kawy.

  • Wiele osób nie może wyobrazić sobie życia bez kawy, a o poranku to niemal pozycja obowiązkowa. Warto wiedzieć, że możemy ją również wykorzystać w nieco mniej typowy sposób. Fot. 123RF/Picsel Sięgamy po nią z najróżniejszych powodów - aby przetrwać męczący dzień w pracy, obudzić się o poranku lub po prostu zrelaksować. Naturalna kawa parzona jest nie tylko smacznym, ale również zdrowym wyborem. Ten ciemny napar ma doskonałe właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne. Co ciekawe, kawę uznaje...

  • Biszkopt z masą z kaszy manny i galaretką

    Przełożone kremem budyniowym, a może z owocami? Które ciasto zaserwujesz do poobiedniej kawy?

  • Mała czarna, latte z syropem smakowym, a może cappuccino lub kawa mrożona z lodami? Każdy z kawoszy ma swój ulubiony sposób podawania kawy, która dla wielu z nas przestała być napojem, a stała się nieodzownym elementem porannej pobudki lub ulubionym deserem. Łączy nas jedno - większość z nas nie wyobraża sobie bez niej dnia! Fot. 123RF/Picsel Narodziny gwiazdy Historia kawy jest na tyle barwna, że na jej temat napisano już niejedną książkę. Nie może być inaczej, gdyż napój ten nie tylko...

  • Karpatka: Klasyczne ciasto parzone

    Przełożone kremem budyniowym, a może z owocami? Które ciasto zaserwujesz do poobiedniej kawy?

  • Kawa to nieskończone bogactwo smaków i aromatów. ,Maitres chocolaitiers Lindt opracowali doskonałe sposoby łączenia tego napoju z czekoladą. Kombinacja tak bogatych i różnorodnych smaków otwiera nieskończone możliwości. Czekolada z chili serwowana z kawą Americano Doskonała z Burundi Ngozi Murama Americano. Smak tej odmiany kawy ma budowę złożoną, z mocnymi nutami korzeni i tanin. Rezultat parowania jej z Excellence Chili jest zbliżony do ostrej potrawy, która pikantność jest łagodzona...

  • Ciasto orzechowe z polewą

    .... Ciasto dzielimy na porcje i podajemy do kawy lub herbaty. Zobacz również:(...). 2. Podłużną blachę smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Przekładamy do niej ciasto i wyrównujemy wierzch. Pieczemy około 75 minut w 175ºC. Pół godziny później blachę przykrywamy folią aluminiową, by...

  • Znudziło wam się mocne espresso? Nie możecie patrzeć na kawę z mlekiem i cukrem? Poznajcie zaskakujące połączenia smakowe, które sprawią, że poranne latte już nigdy nie będzie takie samo. Kawa z prażonymi kasztanami i orzechami laskowymi brzmi jak idealny przepis na miło spędzone jesienne popołudnie. /Picsel Owoce kawy spożywano już w I tysiącleciu p.n.e. w formie gotowanej z tłuszczem i solą. Choć teraz przyrządzanie jej przeważnie kończy się po prostu na zaparzeniu zmielonych ziaren, to...

  • Ciasta pełne śliwek

    ...pieczenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy cienko w okrąg o średnicy 35 centymetrów. Na środek wykładamy śliwki, zostawiając po bokach marginesy około 5 centymetrów. Brzegi ciasta zawijamy do środka. Żółtko roztrzepujemy z 2-3 łyżkami wody i smarujemy nim brzegi ciasta. Pieczemy 30-40 minut w 200ºC. 4. Ciasto możemy podawać na ciepło lub przekładamy na metalową kratkę i studzimy...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...