• Informacje na temat:

    ciasto czekoladowe na dużą blache

Przepisy na temat: ciasto czekoladowe na dużą blache
  • Rolada czekoladowa

    Ciasto znane jako bożonarodzeniowa kłoda lub polano...

  • To że lubię w kuchni eksperymentować to już wiecie, więc nie będę się rozpisywać a podam wam przepis cudownie wilgotnego sernika.

  • Łatwa babka czekoladowa

    .... Stopniowo miksujemy z masą maślaną, na przemian ze śmietanką kremówką. Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę, ciasto odstawiamy na 5 minut. 2. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta, mieszamy. 3. Blachę w kształcie babki dokładnie smarujemy tłuszczem, posypujemy mąką lub bułką tartą i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy ok. 60 minut w 180ºC. Babkę studzimy w piekarniku przy...

  • Ten biszkopt jest bardzo smaczny wyszedł mi za pierwszym razem,przepis mam od mojej cioci.

  • W czekoladowe kropki

    ...wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 60 minut. Po około 40 minutach pieczenia sernik warto przykryć kawałkiem pergaminu albo folii aluminiowej, aby wierzch się nie przypalił. Ciasto...

  • Sernik szybki i pysznie kremowy i ZAWSZE równy jak stół

  • Fondant czekoladowy ze słonym karmelem

    ...gładka masa. Wlewamy ciasto do formy, pieczemy przez 20 min. Przed pieczeniem można posypać ciasto odrobiną cukru pudru, aby uzyskać efekt "pęknięcia". Podajemy na ciepło lub na zimno. (PAP Life)

  • Dodam że przepis jest dzięki inspiracji Kulinarna Wiola tyle że go zmodyfikowałem.

  • Kruche ciasto z zeszytu babci

    Jeżeli chcesz, aby kruche ciasto było idealne dodaj do niego kilka kropli soku z cytryny. Zanim zaczniesz je rozwałkowywać, włóż wałek do zamrażalnika na kilka minut, a blat obficie posyp mąką.

  • Jak za starych dobrych czasów .

Artykuły na temat: ciasto czekoladowe na dużą blache
  • Kruche ciasto czekoladowe z owocami

    To ciasto nie wymaga dużo pracy, możesz do niego wykorzystać owoce sezonowe. Poniżej przedstawiamy przepis.

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Placek czekoladowy

    Upiecz ciasto w tortownicy, przekrój wzdłuż, przełóż ulubionym kremem, np. śmietankowym, udekoruj wiśniami z kompotu.

  • Jeśli uważasz się za miłośnika czekolady, koniecznie przetestuj przepisy naszych użytkowników. Gwarantujemy, że nie pożałujesz. Fot. 123RF/Picsel Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków zmęczenia, prawidłowy sen, obniża ciśnienie krwi, ma działanie antydepresyjne i pomaga czerpać większą przyjemność z seksu, dlatego zaliczana jest w poczet naturalnych...

  • Ciasto czekoladowe z imbirem i cynamonem

    ...z rozpuszczoną czekoladą, imbirem i cynamonem, miksujemy. Tortownicę o średnicy 26 centymetrów smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy. 3. Jabłka obieramy ze skórki, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Zaokrąglone części owoców nacinamy nożem. Jabłka wciskamy w wierzch ciasta i pieczemy około 45 minut w 175ºC. Jeśli ciasto za bardzo zacznie się...

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...

  • Czekoladowa rolada z wiśniami

    ...1. Jajka umyć, białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać porcjami (po 1 łyżce) cukier, następnie po 1 żółtku. Czekoladę połamać, roztopić z masłem, przestudzić, wymieszać z przesianymi mąkami, kakao i proszkiem do pieczenia. Pianę delikatnie połączyć z masą czekoladową przy pomocy rózgi kuchennej. 2. Ciasto wylać na dużą, płaską blachę wyłożoną...

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...

  • Łatwa babka czekoladowa

    .... Stopniowo miksujemy z masą maślaną, na przemian ze śmietanką kremówką. Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę, ciasto odstawiamy na 5 minut. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta, mieszamy. Blachę w kształcie babki dokładnie smarujemy tłuszczem, posypujemy mąką lub bułką tartą i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy ok. 60 minut w 180ºC. Babkę studzimy w piekarniku przy...

  • Nawet jeśli pogoda nas nie rozpieszcza, a za oknem częściej pada niż świeci słońce, istnieje deser, który niezawodnie każdemu poprawi humor - pyszne ciasto z malinami. Fot. 123RF/Picsel Polska wraz Serbią i Chile jest jednym z najpotężniejszych producentów malin. Największe plantacje możemy zlokalizować na Lubelszczyźnie, gdzie najczęściej uprawia się następujące ich odmiany: Polka, Polana, Laszka i Glen Ample. Różnią się one między sobą kolorem, wielkością owoców i smakiem. Maliny oczywiście...