• Informacje na temat:

    ciasto czekoladowe na ciastka

Przepisy na temat: ciasto czekoladowe na ciastka
  • Szybkie ciasto czekoladowe

    Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Ciastka czekoladowe wkładamy do foliowej torebki i przy pomocy wałka kruszymy na pył. Przekładamy do miski, dodajemy ostudzone masło, cukier waniliowy, szczyptę soli i wyrabiamy, aby składniki się połączyły. Powstałą masą wykładamy dno tortownicy, ugniatamy i wyrównujemy. Formę wstawiamy do lodówki na 30 minut, by ciasto się schłodziło...

  • Ciastka czekoladowe

    ...owsiane i 3/4 posiekanej czekolady.  2. Wyłóż ciasto na papier do pieczenia i zrób z niego wałek o średnicy ok. 5 cm. Zawiń papierem i wstaw do lodówki na godzinę.  3. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż papierem półkę piekarnika. Schłodzone ciasto pokrój w plastry 2 cm. Ułóż je na blasze i wstaw do piekarnika. Piecz 15 minut. Następnie posyp resztą czekolady i piecz jeszcze 8 minut. Otwórz...

  • Bezmączne ciastka czekoladowe z malinami

    Bezglutenowe ciastka czekoladowe na białkach. Chrupiące z wierzchu, ciągnące w środku, pyszne jak małe kawałeczki brownies, mocno czekoladowe. Maliny są tutaj kropką nad „i”.

  • Ptysiowe ciastka bez glutenu

    Rozetki z piankowym kremem Sposób przygotowania: 1. Ciasto: zagotuj wodę z masłem. Kiedy płyn zawrze, wsyp obie mąki. Mieszając, gotuj, aż masa zacznie odstawać od ścianek  garnka. Lekko ją przestudź. Kiedy masa będzie jeszcze ciepła, kolejno domieszaj jajka. Ucieraj masę mikserem, aż ciasto będzie gęste  i gładkie. Przełóż je do szprycy cukierniczej. Na blachę wyłożoną pergaminem wyciśnij...

  • Czekoladowe ciastka

    ...ucieranej masy. Dodaj masło z czekoladą i skórkę z pomarańczy. Całość wymieszaj łyżką. Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Posmaruj je w środku masłem. Nałóż przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz przez ok. 30 minut. Gotowe ciastka wystudź i udekoruj według uznania.

  • Ciastka jak ze sklepu: W domowej, zdrowszej wersji

    Magdalenki czekoladowe na oleju kokosowym Sposób przygotowania: 1. Olej kokosowy podgrzewaj przez chwilę, aż zrobi się płynny, zdejmij z ognia  i przestudź. Mąkę przesiej przez sitko razem(...) mikserem!). Ciasto wstaw do lodówki na minimum 1 godzinę (ale może być też na noc). 3. Foremkę do magdalenek posmaruj tłuszczem. Do każdego wgłębienia nałóż porcję ciasta (maksymalnie do 2/3 wysokości...

  • Sernik czekoladowy

    Ciastka czekoladowe oraz herbatniki pokrusz w malakserze.

  • Czekoladowa lekka pokusa

    Takie ciasto kusi i smakiem, i wyglądem.

  • Ciasta z budyniem

    ..., wyrównaj wierzch, wstaw na noc do lodówki. Pokrój w kwadraty, każdy dekoruj plasterkiem limonki.  Czekoladowe ruloniki Sposób przygotowania 1. Ciasto rozwałkuj, pokrój w kwadraty, każdy zwiń(...). Miękkie masło zmiksuj, dodaj zimny budyń, miksuj. Do babeczek kładź łyżkę masy kajmakowej i budyń. Posyp czekoladą i cynamonem.   Ciasto z gruszkami Sposób przygotowania 1. Przesianą mąkę...

  • Czekoladowe serduszka

    Sposób przygotowania 1. Zagnieć ciasto: mąkę przesiej z kakao oraz chili. Dodaj cukier puder. Dołóż pokrojone na kawałeczki zimne masło. Składniki siekaj nożem, aż powstaną grudki. Następne wbij jajko. Szybko rękoma zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na około 30 minut.  2. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek. Foremkami w kształcie serduszek wytnij ciastka. Ułóż...

Artykuły na temat: ciasto czekoladowe na ciastka
  • Ciastka cytrynowo-czekoladowe

    Ciastka idealne do kawy.

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Czekoladowa lekka pokusa

    Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Ciastka czekoladowe wkładamy do foliowej torebki i przy pomocy wałka kruszymy na pył. Przekładamy do miski, dodajemy ostudzone masło, cukier waniliowy, szczyptę soli i wyrabiamy, aby składniki się połączyły. Powstałą masą wykładamy dno tortownicy, ugniatamy i wyrównujemy. Formę wstawiamy do lodówki na 30 minut, by ciasto się...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Czekoladowe mille-feuille

    Sposób przygotowania: Błyskawiczne ciasto francuskie Aby przygotować szybkie ciasto francuskie, wymieszaj dokładnie mąkę z solą w średniej wielkości misce. Dodaj pokrojone na kawałki masło i mieszaj przez chwilę - kawałki masła powinny nadal być widoczne. Dodaj wodę. Delikatnie zagnieć ciasto okrężnym ruchem, ale nie wyrabiaj go na gładką masę. Jeśli jego kawałki się kruszą, to dobry znak...

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...

  • Sernik czekoladowy

    ...śmietanę i mieszaj do połączenia się składników. Wylej na warstwę ciastek i piecz przez 60 minut w temp. 180°C.  5. Ciasto wstaw na noc do lodówki, aby stężało. Zobacz także:

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Ciastka, czekolada, dropsy – przysmaki nie tylko dla człowieka

    Przysmaki takie jak ciastka, dropsy, czekolada czy torty nie są dostępne tylko dla ludzi. Funkcjonują także w psim świecie, tyle że mają zupełnie inny skład. Większość składników użytych do przygotowania ludzkich przysmaków jest szkodliwa dla czworonogów.

  • Jeśli uważasz się za miłośnika czekolady, koniecznie przetestuj przepisy naszych użytkowników. Gwarantujemy, że nie pożałujesz. Fot. 123RF/Picsel Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków zmęczenia, prawidłowy sen, obniża ciśnienie krwi, ma działanie antydepresyjne i pomaga czerpać większą przyjemność z seksu, dlatego zaliczana jest w poczet naturalnych...