• Informacje na temat:

    ciasto cytrynowe z masa budyniowa

Przepisy na temat: ciasto cytrynowe z masa budyniowa
  • Księżycowy torcik  z masą budyniową dla dzieci

    ...1. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Białka ubij z 15 dag cukru na pianę. Obie masy połącz, dodaj mąkę, skórkę cytrynową i 5 dag posiekanych migdałów. Ciasto przełóż do tortownicy (o średnicy 28 cm). Piecz około 45 min w temp. 160 st. 2. Biszkopt wystudź, wytnij księżycową twarz, przekrój na 3 blaty. Budyń waniliowy ugotuj na mleku z dodatkiem reszty cukru. Wystudź, mieszając. Dodaj...

  • Delikatne ciasto cytrynowe z masą budyniową i cytrynowym lukrem. Pycha!

  • Z masą orzechową

    Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego pyszne ciasto z jabłkami i masą orzechową spełni nasze oczekiwania.

  • Smaczne i orzeźwiejace ciasta na upalne dni

  • Cytrynowe orzeźwienie

    Oto przepis na cytrynowe ciasto. Jeśli chcesz go nieco zmodyfikować sok z cytryny możesz zastąpić sokiem pomarańczowym. Smacznego!

  • Ciasto pieczone specjalnie dla mojej bratanicy - miłośniczki cytryn :-). delikatny biszkopt i orzeźwiająca masa budyniowo - cytrynowa. Placek nie zamula, polecam :-)

  • Tarta z masą malinową

    Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło, cukier i jajko. Szybko zagnieć ciasto.

  • Smaczne, szybkie

  • Cytrynowiec z pianką

    .... Proszek budyniowy rozmieszaj z 1/3 szkl. zimnej wody. Wlej go do wrzącej wody z sokiem. Gotuj, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. 3. Na ciasto wyłóż budyń. Poukładaj na nim ćwiartki gruszek(...)Sposób przygotowania: 1. Ciasto: mąki wymieszaj z budyniem, cukrem i z proszkiem. Dodaj pokrojoną margarynę i żółtka wymieszane ze śmietaną. Zagnieć ciasto i rozwałkuj je na kształt foremki...

  • Z prostych i szybkich ciast polecam ciasto cytrynowe. Lekkie i puszyste, o pięknym, żółtym kolorze dzięki dodatkowi mąki kukurydzianej. Oczywiście mąkę kukurydzianą można zastąpić zwykłą. Polecam!

Artykuły na temat: ciasto cytrynowe z masa budyniowa
  • Kruszoniak z masą budyniową i wiśniami

    ...kruszonką. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz 40-55 minut. Odstaw do wystudzenia. Z cukru pudru oraz soku cytrynowego utrzyj gęsty lukier. Paseczkami lukru udekoruj(...)Przygotowanie: Proszek budyniowy wymieszaj z 75 g cukru i 150 ml mleka. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj dalej, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje. Potem przelej ją do...

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...i skórkę otartą z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię...

  • Kolorowe ciasta

    ...masa dobrze stężała. Tuż przed podaniem dno miski zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie i wyłóż sernik na paterę lub talerz. Tort pomarańczowy Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 3 jajka(...) pomarańczowym. Na koniec dodaj kilka kropli barwnika oraz pianę z białek. Wymieszaj łyżką. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej przygotowane ciasto. Piecz w temp. 165°C 50-60 min. Gdy...

  • Bananowe ciasta

    ...żółtka i energicznie mieszać, dopóki masa nie wystygnie. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Ucierając, dodawać porcjami masę budyniową. Wystudzone ciasto posmarować dżemem i połową kremu(...). Dwukrotnie zmielony twaróg (najlepiej półtłusty) utrzeć z serkiem mascarpone, cukrem i 4 łyżkami soku cytrynowego. Obrać 5 bananów, przekroić je wzdłuż, natychmiast skropić 3 łyżkami soku cytrynowego...

  • Ciasta z jabłkami

    ...porzeczkowejDDtłuszcz do formyDDmąka do stolnicMąkę przesiać na stolnicę. Dodać pokrojone masło, 6 dag cukru, jajko i sól. Zagnieść ciasto i schładzać ok. 30 minut. W tym czasie rozbić 1 jajko(...). Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić nim spód i brzegi blachy. Ponakłuwać widelcem. Posypać resztą mielonych orzechów. Na tym ułożyć jabłka przeciętą stroną do dołu. Polać masą śmietanową, posypać...

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...z cytryny. Ciasto wylać na jabłka. Piec ok. 30 minut w 180°C. Pozostawić w formie na 10 minut do przestudzenia. Wyjąć, odwracając tak, by biszkopt był na spodzie. Ostrożnie zdjąć folię. Odstawić do...

  • Ciasta z mandarynkami

    ..., wystudzić na kratce kuchennej. Z cukru pudru i soku cytrynowego utrzeć lukier. Skropić nim ciasto. Życie na gorąco 2/2012(...) z 3 łyżkami zimnej wody i cukrem. Pianę połączyć z żółtkami. Małymi porcjami dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na końcu pokruszone herbatniki. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem...

  • Ciasta z agrestem

    .... Mieszamy, aby masa nie przywierała do dna. Przecieramy przez sitko i gotujemy jeszcze 10 minut. Dodajemy tyle cukru, ile jest masy agrestowej (na objętość). Gotujemy kolejne 10 minut. Gorącą galaretkę(...) porcjami dodawać do masy śmietanowej. 2. Ciasto rozsmarować na spodzie wyłożonej pergaminem blachy. Owoce oczyścić, opłukać i dobrze osuszyć. Agrest rozłożyć na cieście. Placek wstawić do piekarnika...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...połącz z żółtkami i obydwoma rodzajami mąki. 2. Do gotującego się mleka wlej zimną masę mleczną i (nie przerywając mieszania) gotuj kilka minut, aż masa budyniowa zgęstnieje. 3. Na blachę wyłóż połowę(...) obciąż ciasto np. deską i ustaw na niej słoik z wodą. Odstaw sernik na kilka godzin do lodówki. 5. Po schłodzeniu usuń obręcz tortownicy, a sernik przełóż na paterę. Brzegi obficie posyp kminkiem lub...

  • Waniliowe kremówki na cieście francuskim

    Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie - ok. 25 minut. Blachę (24x30 cm) skrop wodą i wyłóż pergaminem....