• Informacje na temat:

    ciasto biszkoptowe z olejem pod owoce

Przepisy na temat: ciasto biszkoptowe z olejem pod owoce
  • Wiosenne toricki

    Marchewkowa pychotka Sposób przygotowania 1. Ciasto: mąkę przesiej z sodą i proszkiem. Utrzyj jajka z cukrem, a gdy powstanie puszysta masa, połącz ją z olejem i dodawanymi porcjami suchymi składnikami. Domieszaj marchewkę i skórkę z pomarańczy.  2. Piekarnik nagrzej do 180°C. Foremkę (najlepiej tortownicę) wyłóż pergaminem. Ciasto podziel na 3 części i oddzielnie upiecz 3 blaty, każdy po...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z olejem i jagodami"

  • Owocowy raj na deser.

  • Weekendowy Deser dobrze Nadziany poleca się do Kawki.

  • Znane jako Angel Food Cake jest najpopularniejszym ciastem biszkoptowym w USA. Delikatne jak puch, nie zawiera tluszczu, szczególnie smacznie smakuje z bita smietana i owocami lata, w tym wypadku z bialymi porzeczkami. W zasadzie ten biszkopt nie wymaga tez spulchniaczy, ale dotyczy to tylko tych, którzy juz maja doswiadczenie w pieczeniu tego typu ciasta. Dla pewnosci zaleca sie winian potasu (np. Cream of Tartar) - jesli nie mamy go pod reka mozna dodac do piany z bialek oprócz cukru...

  • Smaczny pomysł na "Ciasto biszkoptowe"

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto biszkoptowe"

  • Przepis na ciasto biszkoptowe z galaretką

  • Jest mięciutkie, puszyste, lekko kwaskowate. Serdecznie polecam.

  • Przepis wart wypróbowania: "Owoce pod kruszonką"

Artykuły na temat: ciasto biszkoptowe z olejem pod owoce
  • Ciasta z jabłkami

    ...jeszcze 10-15 min. Pozostałe ciasto również rozwałkuj i wytnij z niego paski. Podpieczony spód posyp bułką tartą i wyłóż masę jabłkową. Na wierzchu ułóż paski ciasta i posmaruj je rozmąconym jajkiem. Piecz(...) poduszeczki Składniki na 10-12 sztuk: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 25 dag masła, 25 dag twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego) Na nadzienie: 4-5 kwaskowych jabłek, sok z 1/2 cytryny, 1-2 łyżki...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...

  • Porzeczkowe wypieki

    Czerwona, biała czy czarna porzeczka plus ciasto kruche, biszkoptowe albo jogurtowe to słodko-kwaśny przebój tego lata.

  • Rodzinne spotkania, radosna atmosfera i odpoczynek – w ten sposób wielu z nas wyobraża sobie Wielkanoc idealną. Najważniejsze święto chrześcijańskie to także celebracja budzącej się do życia przyrody. Fot. materiały prasoweWypełnione jest wieloma tradycjami, często przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Istotna część różnorodnych zwyczajów związana jest, oczywiście, z jedzeniem! Wielkanoc nie mogłaby odbyć się bez święconki, śniadania wielkanocnego i długich biesiad przy suto zastawionym...

  • Omlet na dwa sposoby

    Możemy podać go na śniadanie albo jako słodki deser.

  • W siódmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Barbara zaprezentowała jurorom przepis na tort. Blaty czekoladowe195 mąki pszennej1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia180 g masła100 g gorzkiej czekolady100 g kakao3 duże jaja280 g cukru2 łyżeczki ekstraktu waniliowego3/4 szklanki śmietany 18% Nadzienie gruszkowe150 g białej czekolady6 dużych gruszeksok wyciśnięty z jednej cytryny500 zimnego serka mascarpone Czekoladki smakowe300 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej...

  • Jeśli chcesz przygotować proste i smaczne ciasto, którym będzie zajadać się cała rodzina, sięgnij po rabarbar. Dzięki niemu przygotujesz wyjątkowe wypieki, mogące konkurować nawet z tymi babcinymi. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu, aby jego uprawa stała się...

  • W Waszych odpowiedziach najczęściej pojawiały się ciasta, które przygotowuje się szybko i bez pieczenia. Nagrodziliśmy 4 przepisy, których autorzy otrzymają od nas książki Siostry Salomei. Bardzo dziękujemy za to, że podzieliliście się z nami swoimi pomysłami na letnie ciasta. Wszystkich biorących udział w konkursie gorąco zachęcamy do dołączenia do społeczności Smakera i dzielenia się swoimi przepisami. Osoby, do których powędrują książki to: Pani Mirosława "Letnie ciasto powinno być...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...