• Informacje na temat:

    ciasto biszkoptowe serce

Przepisy na temat: ciasto biszkoptowe serce
  • Torcik z mango

    Sposób przygotowania 1. Formę w kształcie serca wyłóż pergaminem. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno,powoli dosypując 12 dag cukru i 1 cukier waniliowy.Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, dodaj żółtka, delikatnie wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Ciasto wymieszaj łyżką. Przełóż do przygotowanej formy. Wstaw do piekarnika...

  • Wspanialy deser na walentynki

  • Rolada z malowanym biszkoptem, kremem z mascarpone i galaretkowym serduszkiem.Takie dwie rolady zrobiłam jednocześnie, dla moich najbliższych.

  • Tort Serce na Dzień Mamy

  • Dla mojej, uzdolnionej muzycznie, starszej córki musiał być muzyczny tort. Główny składnik to biała czekolada i masa cukrowa. Całość bardzo słodka, dlatego należy kroić małe kawałki.

  • ...najsmaczniejszy prezent dla ukochanej osoby :-)

  • Coś dla lubiących bardzo slodkie,mleczne co nie co.

  • Smaczny pomysł na "Czekoladowe serce"

  • Smaczny pomysł na "Ponczowe serce"

  • Sprawdzony przepis na "Ponczowe serce"

Artykuły na temat: ciasto biszkoptowe serce
  • Walentynkowa Molten Hot Chocolate skradnie Wasze serca!

    ...można się oprzeć. W kawiarniach Starbucks na zakochanych czeka jeszcze wiele słodkich niespodzianek, w tym pyszne ciasto biszkoptowe z masą sernikową, posypane płatkami z białej czekolady - „Love Red...

  • Druga część bestsellerowego  "Doradcy smaku"

    Moran proponuje m.in. ciasto biszkoptowe bez pieczenia, cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta czy kurczaka na słodko. W drugiej czytelnicy znajdą przepis na pasztet wegetariański  i  solę...

  • Nie martw się o zapas

    ...do ciasta biszkoptowego, będzie wilgotniejsze). Warto natomiast przechowywać w chłodzie świeżego ananasa, bo w cieple szybko fermentuje. Warzywa przede wszystkim chroń przed wilgocią. Jeśli pojawi...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    ...i niepowtarzalny. Podstawę tortu weselnego stanowi najczęściej ciasto biszkoptowe, choć zdarzają się takie, gdzie zamiast tradycyjnego biszkoptu używane jest ciasto kruche, półkruche lub francuskie. Po wyrobieniu ciasto jest dzielone na dwie lub trzy części i przekładane różnego rodzaju masami smakowymi - od kwaskowych (np. powidłami, dżemem, masą cytrusową), przez średnio słodkie (np. masą śmietankową...