• Informacje na temat:

    ciastko z rumem

Przepisy na temat: ciastko z rumem
  • Lukrowane ptysiowe ósemki

    Są delikatne, słodziutkie i pięknie pachną rumem. W naszej wersji oblane aksamitnym lukrem i nadziane konfiturą. Ale równie dobrze smakują z kremem czekoladowym albo z kajmakiem!

  • Bardzo dobreee

  • ...wielkości 5 na 8 cm i przekładamy ciasto kremem (na jedno ciastko 4 czubate łyżki kremu). 4) Do uformowania ciastek najlepiej wykorzystać małe foremki od serka homogenizowanego. 5) Gotowe ciastka obficie...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciastko tiramisu"

  • Mięciutkie, czekoladowe muffinki z kremem mascarpone i ciasteczkami Oreo.

  • Pychotka:) krucha,rozpływa sie w ustach

  • Smaczne, eleganckie, proste w przyrządzeniu. Jedyna uwaga - masę kremową przygotowujemy dzień wcześniej.

  • Szybkie w przygotowaniu ,a jednocześnie smaczne ciasto ,które przygotuje każdy ,nawet osoba która nigdy nie upiekła żadnego ciasta.

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciastko z truskawkami"

Artykuły na temat: ciastko z rumem
  • Przysiadł się na chwilę i został

    ...siedziała migdaląca się para młodych ludzi. Klienci wchodzili i wychodzili, lokal tętnił gwarem i trochę poprawił mi się humor. Zwłaszcza że kelnerka przyniosła mi kawę i ciastko. Właśnie kończyłam(...) autobusy, ale wcale mi się nie spieszyło. Jemu chyba też... Zamówiliśmy po jeszcze jednym kawałku ciasta i herbatę z rumem. - Aż dostała pani rumieńców od tej herbatki... - zauważył. - A panu...

  • Przepis techniczny, jaki jurorzy przygotowali dla uczestników piątej edycji "Bake off - Ale ciacho!" Baba20g świeże drożdże125g letnia woda190g jaja315g mąka pszenna T5506g sól20g cukier kryształ55g masło Rozpuścić drożdże w wodzie, dodać jaja i wymieszać. Dodać pozostałe składniki oprócz masła. Zagnieść ciasto. Dodać masło i zagnieść. Odstawić do wyrośnięcia. Natłuścić foremki pozostałym masłem. Zagnieść ponownie. Użyć część ciasta do wyłożenia foremek. Odstawić do wyrośnięcia (aż podwoją...

  • Tylko odrobina słodyczy

    ...180° C. Wstaw formę do rozgrzanego piekarnika, piecz 25 min. Po upieczeniu pozostaw w niej muffinki jeszcze 15 min. Delikatnie wyjmuj każde ciastko. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Przygotowanie(...) palcami cienkie wałeczki, które następnie pokrój na kawałki o długości 12 cm. Zwijaj je, formując rybkę. Każde ciastko posmaruj białkiem i posyp makiem. 4. Blachę wyłóż pergaminem, układaj na niej ciastka...

  • Oto przepis, który w piątym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Magdalena Ciasto100 ml wody100 g masła75 ml rumu kawowego190 g mąki1 szczypta soli3 jaja1 l oleju Sos czekoladowy300 g czekolady mlecznej125 ml rumu kawowego Popcorn50 g kaszy jęczmiennej pęczak CiastoZagotować wodę. Dodać pokrojone masło i wymieszać do rozpuszczenia. Wlać rum. Zdjąć z ognia i, energicznie mieszając, dodać przesianą mąkę oraz sól. Po uzyskaniu zwartej konsystencji odstawić do ostygnięcia....

  • Moje dziecko? Nie wierzę!

    ...u psychologa zrozumiałam, że Majka chyba rzeczywiście nie przeżyła żadnej traumy, nic dramatycznego się za tym wszystkim nie kryje. Ona i jej znajomi robią to tak, jak ja sięgam po panadol albo ciastko...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Gosia Kosior połączyła biszkopt i brownie. Musimy przyznać, że pomysł jest znakomity, a wykonanie jeszcze lepsze! Brownie135 g masła135 g czekolady 75%2 jajka210 g drobnego cukru 60 g mąki30 g kakao Biszkopt5 jaj¾ szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao Konfitura300 g agrestu300 g kiwi8 łyżek cukru2-3 łyżeczki agaru Orzechowe chrupki w karmelu2 łyżki wody5 łyżek drobnego cukru 200 g orzechów pekan Krem500 g serka mascarpone100 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej...

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...