• Informacje na temat:

    ciastka z płatków owsianych i kukurydzianych

Przepisy na temat: ciastka z płatków owsianych i kukurydzianych
  • Dobry początek dnia. Ciasteczka owsiane i nie tylko!

    Trzecie już w tym tygodniu śniadanie, a wy macie dość tradycyjnych kanapek? Zaproponuj rodzinie alternatywę – postaw na zboża! Do wyboru owsianki na słodko i wytrawnie lub ostatni przebój - ciastka owsiane! Pyszne i przede wszystkim - sycące. Aż trudno im się oprzeć!

  • Ciastka bez pieczenia, chrupiące i bardzo dobre.

  • Ciasta i ciasteczka zbożowe

    .... Roztrzep jajko z mlekiem, posmaruj ciastka. Na środku połóż po połówce orzecha. Piecz 20 minut. Wystudź na kratce kuchennej.

  • Zawiera dużo łatwo przyswajalnego błonnika

  • Wyzwania diety bezglutenowej

    ...w przypadku produktów bezglutenowych. Tylko dzięki specjalnemu procesowi izolacji i kontroli na każdym etapie produkcji płatków owsianych, musli może pozostać w pełni bezglutenowe - podkreśla ekspert marki(...) i cukierniczych, w zdecydowanej większości, przeważa mąka pszenna: ciasta drożdżowe, słodkie bułki, pączki czy ciastka. Ale także dania obiadowe, czyli klasyczna pizza włoska, biały makaron pod każdą...

  • PYSZNE I ŁATWE W PRZYGOTOWANIU

  • Przekąski do rączki

    ...powinny smakować, a przy okazji będą regulować pracę jego układu pokarmowego oraz dostarczą mu energii i witamin. Aby je przygotować, potrzebne są 2 szklanki płatków owsianych, 1,5 szklanki cukru, 2 łyżki(...)). Najzdrowsze dla małych dzieci są te niesolone. Amatorowi popcornu możesz zaproponować podobne wafle, ale z kukurydzy. Herbatniki dla niemowląt po 9. miesiącu Ciastka wzbogacone...

  • Szybkie w przygotowaniu i bardzo zdrowe ciastka na zimno z płatków owsianych i pestek dyni. Polecam.

  • To musisz wiedzieć o diecie bezglutenowej!

    ...z w/w zbóż, ciasto- świeże, suche, nadziewane, produkty pieczone słodkie lub słone np. paluszki, chleb, suchary, krakersy, pizza, torty, ciastka drożdżowe. Ryzykowne, których lepiej unikać...

  • Pyszny deser bez pieczenia. Nie za słodki, po prostu pyszny!

Artykuły na temat: ciastka z płatków owsianych i kukurydzianych
  • Ukryty cukier

    Nie słodzisz herbaty ani kawy, starasz się nie objadać ciastkami… Niby wyeliminowałaś cukier. A tu niespodzianka – on nadal jest w produktach, które zjadasz na co dzień!

  • Być może płatki owsiane nie wyglądają zbyt ładnie, jednak kryją w sobie moc składników odżywczych, które zbawiennie wpływają na nasz organizm. Przekonajcie się, że owsianka to nie tylko niezbyt smaczne wspomnienie z dzieciństwa. Fot. 123RF Owies to jedno z najbardziej niedocenianych zbóż. W naszych sklepach najłatwiej dostać je pod postacią płatków, które, niestety, jemy zdecydowanie za rzadko. W dzieciństwie mamy zmuszały nas do zjadania owsianek, jednak okazuje się, że doskonale...

  • Odchudzamy naszą kuchnię

    .... Jedna łyżka płatków z rodzynkami, suszonymi bananami i płatkami kukurydzianymi to 49 kcal. Dosładzane miodem to już 73 kcal. Łyżka płatków owsianych ze świeżymi jabłkami, bez cukru - 37 kcal. Frytki(...) gotuj na wywarze warzywnym zamiast na mięsie. Kanapki smaruj cienko chudym twarożkiem zamiast masłem.  Trzecia zmiana brzmi: co z oczu, to z serca. Dlatego schowaj cukierki i ciastka, które zawsze masz...

  • Być może płatki owsiane nie wyglądają atrakcyjnie, jednak kryją w sobie moc składników odżywczych, które zbawiennie wpływają na nasz organizm. Przekonajcie się, że owsianka to nie tylko niezbyt smaczne wspomnienie z dzieciństwa. Fot. 123RF/Picsel Owies to jedno z najbardziej niedocenianych zbóż. W sklepach najłatwiej dostać je pod postacią płatków, które, jemy zdecydowanie za rzadko. W dzieciństwie mamy zmuszały nas do zjadania owsianek, jednak okazuje się, że doskonale wiedziały co robią....

  • Zrób sobie przyjemny początek dnia

    ...śniadanie. Cóż, na pewno nie codziennie - tam jest cukier! Ten posiłek ma się składać głównie z węglowodanów złożonych, np. chleba razowego, płatków owsianych, kasz. W przeciwieństwie do węglowodanów prostych (białych bułek, płatków kukurydzianych, kaszy manny) ich trawienie nie powoduje szybkiego wzrostu glukozy we krwi i gwałtownego wyrzutu insuliny. Na talerzu rano musi też znaleźć się...

  • Przełom maja i czerwca pachnie dziką różą. Warto wybrać się na poszukiwanie tych pięknych kwiatów, aby później przygotować z nich wyborne przetwory. Fot. 123RF/Picsel Kwiaty dzikiej róży najlepiej zbierać na przełomie wiosny i lata (maj-czerwiec), kiedy są świeże i pełne wartościowych substancji. Zebrane kwiaty należy rozłożyć w zacienionym, przewiewnym miejscu, żeby wyschły. Ważne, aby nie suszyć ich na słońcu - tracą wtedy kolor i właściwości. Właściwości dzikiej róży Według naukowców,...

  • Menu na obniżenie cholesterolu

    ​Kilka zmian w diecie i cholesterol będzie niższy. Mniej zaś cholesterolu we krwi to niższe ryzyko zawału czy udaru, lepsze samopoczucie oraz więcej pieniędzy - lekarz może odstawić lub zmniejszyć dawki leków.

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Siedem pozornie zdrowych produktów, które są kaloryczną bombą

    Cukier, konserwanty i niezdrowe tłuszcze trans znajdziemy nie tylko w cukierkach, czekoladowych batonach i ciastkach. Są składnikiem produktów, które wyglądają niewinnie, ale mogą ci zaszkodzić. Jak się przed tym bronić? Poznaj winowajców - siedem pozornie zdrowych produktów, które są prawdziwą bombą kaloryczną i lepiej trzymać się od nich z daleka. Owsianka - oto produkt będący na pierwszy...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...