• Informacje na temat:

    ciastka z platkow jeczmienne

Przepisy na temat: ciastka z platkow jeczmienne
  • Śniadaniowa mapa świata - od ciastek po pikantne zupy

    ...do różnorodnych wypieków - rozmaite ciastka, smażone pączki, churros zanurzone w czekoladzie - tłumaczy Barber - Z kolei w Brazylii czeka nas wariacja na temat pieczywa śniadaniowego, warto spróbować...

  • Zawsze FIT, zawsze smacznie!

    ..., odżywcze - choć to ciastka! Zawierają pełnoziarniste płatki owsiane i wyróżnia je wysoka zawartość błonnika. Są źródłem tiaminy i składników mineralnych (fosforu, manganu, żelaza, cynku, magnezu...

  • To musisz wiedzieć o diecie bezglutenowej!

    ...z w/w zbóż, ciasto- świeże, suche, nadziewane, produkty pieczone słodkie lub słone np. paluszki, chleb, suchary, krakersy, pizza, torty, ciastka drożdżowe. Ryzykowne, których lepiej unikać...

Artykuły na temat: ciastka z platkow jeczmienne
  • Ukryty cukier

    Nie słodzisz herbaty ani kawy, starasz się nie objadać ciastkami… Niby wyeliminowałaś cukier. A tu niespodzianka – on nadal jest w produktach, które zjadasz na co dzień!

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Gdy dziecko ma celiakie

    ...lub słone np. paluszki, chleb, suchary, krakersy, pizza, torty, ciastka drożdżowe. Ryzykowne produkty, których lepiej unikać: - ryż dmuchany, - pochodne kukurydzy, - chrupki ziemniaczane...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Dieta na przewlekły stan zapalny

    ...śliwkami, buraczki duszone, ziemniaki, herbata miętowa.  Podwieczorek  Pieczone jabłka z borówkami i cynamonem albo 2 ciastka owsiane, pomarańcza i jogurt.  Kolacja  Zapiekanka z ziemniaków...

  • Coraz trudniejsze zadania w jednym z najsłodszych programów telewizyjnych. Zobacz, co tym razem będą musieli przygotować uczestnicy. Fot. materiały partnera W poprzednim odcinku programu, cukiernicy przygotowywali pudding z serem ricotta według przepisu Michała Brysia. Okazało się, że z pozoru bardzo proste zadanie przerosło niektórych uczestników. Najgorzej z wyzwaniem poradził sobie Rafał, najlepiej zaś Małgorzata. W konkurencji autorskiej królowały łakocie z surowego ciasta. Amatorzy...

  • Czym zastąpić cukier?

    ...gotowej, należy sprawdzić skład). W internecie jest sporo przepisów na ciasta i desery z pulpą w roli głównej. Z powodzeniem zastąpimy nią cukier w muffinkach, ciasteczkach, ciastkach czy koktajlach...

  • Różnego rodzaju kasze bardzo często goszczą na naszych stołach. Nie powinno to nikogo dziwić, gdyż są zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Fot. 123RF/Picsel W czasie, gdy zachłysnęliśmy się kulinarnymi nowościami z różnych zakątków świata, rodzima kuchnia została zepchnięta na dalszy plan. Jedliśmy pizzę i orientalne makarony, zapominając o takich produktach jak chociażby kasze, które od wieków były podstawą polskiej tradycji kulinarnej. Na szczęście wiele wskazuje na to, iż trend ten...

  • Chleb powszedni jak zakazany owoc

    Dla niektórych zwykła kajzerka na śniadanie to marzenie ściętej głowy! Czym mają się żywić nieszczęśnicy uczuleni na gluten?

  • Przełom maja i czerwca pachnie dziką różą. Warto wybrać się na poszukiwanie tych pięknych kwiatów, aby później przygotować z nich wyborne przetwory. Fot. 123RF/Picsel Kwiaty dzikiej róży najlepiej zbierać na przełomie wiosny i lata (maj-czerwiec), kiedy są świeże i pełne wartościowych substancji. Zebrane kwiaty należy rozłożyć w zacienionym, przewiewnym miejscu, żeby wyschły. Ważne, aby nie suszyć ich na słońcu - tracą wtedy kolor i właściwości. Właściwości dzikiej róży Według naukowców,...