• Informacje na temat:

    ciastka z gotowego ciasta francuskiego z bitą śmietaną

Przepisy na temat: ciastka z gotowego ciasta francuskiego z bitą śmietaną
  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    ..., - sos waniliowy w proszku, - opakowanie (450 g) ciasta francuskiego mrożonego, - żółtko, - 2 łyżki mleka, - 6 łyżek cukru, - łyżeczka cynamonu, - mąka do podsypywania Przygotowanie(...) posypanej mąką powierzchni, pozwolić im odtajać, a następnie poprzekrawać na pół. Rogi ciasta zawinąć do środka i docisnąć. Mleko roztrzepać z żółtkiem i posmarować ciastka, a następnie ułożyć na nich...

  • Któż z nas nie lubi rurek z kremem, jednak często sięgamy po kupne lub z cukierni. Nie trzeba jednak kupować ze sklepu, do przygotowania domowej wersji rurek z kremem wystarczy tak naprawdę 30 minut i chwila cierpliwości. Przepis na domowe rurki z bita śmietaną chodził za mną od dawna i doczekał się wreszcie swojego debitu na talerzu. Przepis łatwy i smaczny. Polecam!

  • Szybkie i łatwe ciastka

  • Wypróbowany przepis na "Ciastka z ciasta francuskiego"

  • Kiedy po raz pierwszy spróbowałam upiec sernik w kąpieli wodnej, byłam pod wrażeniem. Ciasto było delikatne, aksamitne i smakowało tak, jakby się jadło deser lodowy. Od tamtego czasu króluje u mnie sernik pieczony w ten sposób. Jest z nim troszkę roboty, ale jego smak potrafi wynagrodzić czas, który poświęciliśmy na jego upieczenie. Bardzo polecam!!!

  • Pyszne, podzielne, kawowe ciasto, które rozpływa się w ustach. Pięć odpowiednio zestawionych ze sobą warstw domowego biszkoptu, delikatnego kremu i galaretki, składa się na wyjątkowo smaczną całość. Mimo, że ciasto prezentuje się wyjątkowo efektownie, to w prosty sposób przygotujecie je w swoim domu (przepis w formie krok po kroku + zdjęcia). Zapraszam do przepisu i ŻYCZĘ SMACZNEGO!

  • Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na pyszne ciastka z ciasta francuskiego z serem i owocami. Ciastka są proste i szybkie w przygotowaniu i bardzo ładnie prezentują się na stole, polecam wypróbować przepis.

  • Przepis jest banalnie prosty i każdy go spokojnie zrobi. Ja wykorzystałam ciastka z masłem orzechowym, które wykonałam wcześniej, ale Wy jeśli nie macie ochoty piec można kupić gotowe np. maślane, waniliowe lub inne. Ważne, aby były to ciastka kruche, które będzie można łatwo pokruszyć. Zaznaczam jednak, iż z ciastkami orzechowymi smakuje wspaniale i warto włożyć trochę wysiłku, aby móc się później rozkoszować smakiem

  • Do ciast, które piekę, staram się zawsze dodawać sezonowe owoce.Jeszcze kilka dni i truskawki znikną z naszych ogrodów i sklepów. Zachęcam więc do ich wykorzystania.

Artykuły na temat: ciastka z gotowego ciasta francuskiego z bitą śmietaną
  • Resztki po świętach: już dziś pomyśl o tym, jak je wykorzystać

    ...drożdżowe czy ciasteczka. Pokruszone słodkości możesz wykorzystać do przygotowania deseru, który możesz podać z twarożkiem pozostałym po świętach, a także z owocami i bitą śmietaną. Okruchy ciasta(...) ciastami. Szczelnie zapakowane w woreczki strunowe, podpisane datą mogą leżeć w zamrażalniku przez kilka tygodni. Pamiętaj, żeby wyjmować tylko tyle, ile potrzebujesz w danym momencie. Kreatywne...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu, co z nim zrobić. Na szczęście nasi użytkownicy znają niejeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, niestraszni będą nam niezapowiedziani goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą oko i podniebienie....

  • Popularne desery PRL-u

    .... I właśnie od włoskiego miasta określa się go we Francji neaopolitańskim. Spolszczając nazwę ciasta przyjęło się mówić napoleonka, zamiast neapolitanka. W wielu regionach kraju ciastka przełożone bitą śmietaną, kremem śmietanowym, budyniowym lub bezowym nazywa się kremówkami. Szczególnie odkąd papież Jan Paweł II wspomniał podczas pielgrzymki do ojczyzny w 1999 roku, że bardzo je lubił jako...

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • Urlop od wyrzeczeń

    ...śmietankowych: 160 kcal Gałka lodów owocowych: 116 kcal Deser lodowy z posypką: 620 kcal Gałka sorbetu: 110 kcal Baton czekoladowy z orzechami: 497 kcal Gofr z bitą śmietaną(...) świeżymi owocami. Lato to przecież sezon na morele, brzoskwinie, czereśnie, truskawki - radzi dr Anna Lewitt. Uwaga na gotowe wypieki z ciasta francuskiego, pączki, gofry. Zazwyczaj robi się je...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    ..., - sos waniliowy w proszku, - opakowanie (450 g) ciasta francuskiego mrożonego, - żółtko, - 2 łyżki mleka, - 6 łyżek cukru, - łyżeczka cynamonu, - mąka do podsypywania Przygotowanie(...) posypanej mąką powierzchni, pozwolić im odtajać, a następnie poprzekrawać na pół. Rogi ciasta zawinąć do środka i docisnąć. Mleko roztrzepać z żółtkiem i posmarować ciastka, a następnie ułożyć na nich...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    ...i wszelkie dobro wnoszone do nowo powstałego domu rodzinnego. Przybierał formę chleba bądź zwykłego ciasta, którym młodzi małżonkowie mieli obowiązek podzielić się z każdym gościem obecnym na przyjęciu weselnym, co wróżyło im pomyślność, dobrobyt i słodkie życie. W czasie przedślubnych przygotowań wiele Par zapomina o tradycyjnej symbolice i znaczeniu ciasta weselnego, uważając tort za słodki dodatek, za...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...