• Informacje na temat:

    ciastka z foremek silikonowych

Przepisy na temat: ciastka z foremek silikonowych
  • Ciastka jak ze sklepu: W domowej, zdrowszej wersji

    ...dołeczka). 4. Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 st. Wstaw ciastka i piecz je przez 12 minut. Wersja light Jeśli chcesz zmniejszyć kaloryczność magdalenek, zamiast cukru użyj ksylitolu. Ksylitol(...) w kształcie kwiatka z dziurką wytnij ciastka. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Posyp posiekanymi migdałami. 3. Piecz na złoty kolor (ok. 15 minut) w temperaturze 180 st. Wersja light Jeśli...

  • Muffiny... od kuchni

    Muffiny uwielbiają nie tylko dzieci. "Wszyscy je kochają" - mówi Marieta Marecka miłośniczka i specjalistka od gotowania. Nawet ci, którzy nie gustują w słodkościach, mogą uraczyć się wytrawną babeczką, bo również w takiej wersji występują te popularne ciastka.

Artykuły na temat: ciastka z foremek silikonowych
  • Akcesoria do bento

    ...foremek do wycinania wyprodukowanych z myślą o bento (choć niektóre są naprawdę śliczne, np. trójwymiarowe foremki do ryżu typu panda lub Hello Kitty). Wystarczy, że wykorzystacie foremki do ciastek, które posiadacie w domu. Przy pomocy małych i dużych foremek można wycinać różne kształty w pieczywie, warzywach i owocach lub serze.  Wykałaczki W bento sprawdzają się zarówno zwykłe...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Kolorowe ciasta

    ..., aż się rozpuści. Foremki lub miseczki posmaruj masłem (jeśli używasz foremek silikonowych nie musisz ich smarować).1 szklankę mleka skondensowanego wlej do wysokiego naczynia. Ubij mikserem przez(...), delikatnie wymieszaj łyżką. Następnie wlej rozpuszczoną żelatynę, dodaj pokrojone galaretki, wymieszaj. Masę przelej do miski. Na wierzchu ułóż ciastka lub biszkopty. Wstaw do lodówki na kilka godzin, by...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Najlepsze przepisy z angielskim kremem cytrynowym

    ...- Olej do foremek   Przygotowanie: Silikonową formę na 6 muffinek posmarować olejem. Kruche ciastka umieścić w woreczku i wałkować, aby się pokruszyły, a następnie wymieszać(...) torcikach, lekko docisnąć i wstawić do zamrażalnika na godzinę. Torciki wybić z foremek i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Limonkę podzielić na 6 cząstek. Pozostałą śmietanę ubić. Torciki...

  • Coraz trudniejsze zadania w jednym z najsłodszych programów telewizyjnych. Zobacz, co tym razem będą musieli przygotować uczestnicy. Fot. materiały partnera W poprzednim odcinku programu, cukiernicy przygotowywali pudding z serem ricotta według przepisu Michała Brysia. Okazało się, że z pozoru bardzo proste zadanie przerosło niektórych uczestników. Najgorzej z wyzwaniem poradził sobie Rafał, najlepiej zaś Małgorzata. W konkurencji autorskiej królowały łakocie z surowego ciasta. Amatorzy...

  • Odżywcze kosmetyki z miodem i cynamonem

    ...miodu oraz 1-2 łyżeczki cynamonu, mieszając papkę. Możesz też urozmaicić zapach, dodając do masy płatki migdałowe. Rozlej ją do małych pojemników, wcześniej posmarowanych olejem, np. silikonowych foremek o różnych kształtach do pieczenia ciastek. Odstaw w chłodne miejsce na ok. 30 min, by masa zastygła. Wyjmij mydełka z foremek i zostaw na drewnianej desce na kilka godzin do wyschnięcia...

  • Mijając cukiernie, dosłownie jemy oczami. A może zrobić coś samemu? Możecie nam wierzyć - goście docenią wypieki, które zrobicie samodzielnie. Z opresji wyratują was wszechobecne gadżety! Fot. 123RF/Picsel Słodki deser pralinowy, cukrowe różyczki i wisienki na torcie - obok takich słodkości nie da się przejść obojętnie. Pieczenie może i nie należy do trudnych zadań, jednak ich dekoracja potrafi spędzać sen z powiek. Nie każdy z nas posiada przecież zdolności manualne. Wiele osób wybiera drogę...

  • Tylko odrobina słodyczy

    ...zamrażalnika na kilka dni, potem wyjąć, rozmrozić i przygotować ciastka. Zamrożone ciasto będzie jeszcze bardziej kruche i smaczniejsze. 3. Schłodzone ciasto podziel na porcje. Z każdej formuj palcami cienkie wałeczki, które następnie pokrój na kawałki o długości 12 cm. Zwijaj je, formując rybkę. Każde ciastko posmaruj białkiem i posyp makiem. 4. Blachę wyłóż pergaminem, układaj na niej ciastka...

  • Małgosia zwyciężyła drugą edycję "Bake Off - Ale Ciacho". Jej imponujący wypiek zachwycił jurorów oraz naszą redakcję. Myślicie, że poradzilibyście sobie z wykonaniem tego przepisu? Biszkopty: 16 jaj 450 g maki 450 400 g cukru 110 g masła jagody liofilizowane 100 g ( dodatek do biszkoptów) Miary na poszczególne piętra trotu: Pierwszy blat -  wysoka forma16 cm mąka 76 g jajka 3 szt. cukier 70 g maslo 18 g Drugi blat - forma 22 cm mąka 143 g jajka 5 szt. cukier...