• Informacje na temat:

    ciastka z ciasta na biszkopt

Przepisy na temat: ciastka z ciasta na biszkopt
  • Ciastka z lekkim kremem

    ...około minucie przewróć ciastka i usuń szczypcami pergamin. Smaż kolejne 2 minuty i przewróć na drugą stronę. Gdy gniazdka będą już rumiane, wyjmij je na ręcznik papierowy do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Lekko przestudź.  3. Jeszcze ciepłe ciastka przekrój ostrym nożem (najlepiej piłką) i przełóż kremem. Posyp cukrem pudrem przesianym przez sitko. Ew. posyp też płatkami migdałów. Cytrusowe...

  • Szybkie i łatwe ciastka

  • Torcik z biszkoptami

    ...(śr. 26 cm) ułóż warstwami okrągłe biszkopty i piankę czekoladową. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Od reszty biszkoptów odetnij końce (po ok. 2 cm). Marmoladę podgrzej. Posmaruj nią ciastka. Zdejmij obręcz tortownicy. Bok tortu obłóż ciastkami. Schładzaj 30 minut. Skrawki biszkoptów pokrusz, posyp nimi ciasto, ew. udekoruj (np. borówkami i kakao). 

  • ciastka waniliowe

  • Serniczki na zimno

    Sernik to jedno z najpopularniejszych ciast. Powodzeniem cieszy się też wersja na zimno, którą można przygotować bez pieczenia. Oto cztery pomysły na zupełnie nowe wersje ulubionego ciasta Polaków.

  • Moja wersja biszkoptu

  • Kokosowe tiramisu

    Sposób przygotowania 1. Kawę mocno podgrzej, wymieszaj z brązowym cukrem i likierem, wystudź. Na spodzie tortownicy (śr. 18 cm) ułóż 8 biszkoptów. Skrop je połową ponczu i posyp połową wiórków kokosowych.  2. Jajka ubij z białym cukrem. Dodaj do nich mascarpone. Śmietanę ubij, domieszaj do masy serowej. Na biszkopty w formie wyłóż połowę kremu. Przykry go resztą ciastek. Skrop je pozostałym...

  • Próbowałam różnych przepisów na biszkopty, a ten jest dla mnie idealny. Zawsze się udaje, jest delikatny, puszysty, wilgotny ... polecam :-). Podaję proporcje na tortownice o średnicy 21cm, jeśli potrzebujemy biszkopt o średnicy 26cm należy podwoić składniki. Natomiast jeżeli chcemy uzyskać biszkopt kakaowy, budyń należy zamienić z waniliowego na kakowy :-)

  • Ptasie mleczko - przysłała Ewik

    ...3 galaretki (najlepiej różnokolorowe), 0,5 litra mleczka zagęszczonego, niesłodzonego, paczka herbatników lub biszkopt na dno, owoce do dekoracji.

  • Wspaniały i najlepszy biszkopt! Z całą pewnością mogę go nazwać biszkoptem "prawdziwym", gdyż nie zawiera on proszku do pieczenia. Najprawdopodobniej właśnie takie "bazy" do tortów piekły nasze babcie i prababcie. Co ciekawe, aby nie opadł, musimy po upieczeniu upuścić go na ziemię z wysokości około pół metra. Polecam!

Artykuły na temat: ciastka z ciasta na biszkopt
  • Kolorowe ciasta

    ..., delikatnie wymieszaj łyżką. Następnie wlej rozpuszczoną żelatynę, dodaj pokrojone galaretki, wymieszaj. Masę przelej do miski. Na wierzchu ułóż ciastka lub biszkopty. Wstaw do lodówki na kilka godzin, by(...) biszkopt wystygnie, przekrój go wzdłuż, aby otrzymać dwa krążki ciasta Budynie wymieszaj z sokiem pomarańczowym. W rondelku zagotuj sok pomarańczowo-marchewkowy. Gdy zacznie wrzeć, wlej rozpuszczony...

  • Biszkopt puszysty jak nigdy  wcześniej

    ...pieczenia i małymi porcjami wsypuj do masy jajecznej. Ciasto wymieszaj z pokruszonymi ciastkami i przelej do wyłożonej pergaminem tortownicy o śr. 26 cm. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz około 20 minut.  Wystudzony biszkopt rozetnij na 2 placki. Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody, odstaw do spęcznienia. Mandarynki osącz z zalewy. Ubij na sztywno 700 g śmietany...

  • Niezawodne ciasta

    Bardzo smaczne i niezwykle proste w przygotowaniu. Te ciasta zawsze się udają.

  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    ...drewnianą łyżką. Ciasto przełóż do wcześniej przygotowanej tortownicy i piecz 40-45 minut w temp. 175° C. Po upieczeniu biszkopt pozostaw w formie, aby ostygł. 2. Przygotuj masę do przełożenia biszkoptu(...) dobrze połączyły, a masa nie zwarzyła. 3. Zupełnie już wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty (użyj do tego szerokiego noża, nitki lub żyłki). Nasącz łyżką rumu pierwszy blat, następnie rozsmaruj na...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...tłustego twarogu, 7,5 dag cukru pudru, 10 ml likieru migdałowego, trochę oleju do posmarowania formy. Biszkopty i 10 dag ciastek migdałowych pokruszyć, najlepiej w malakserze albo wałkiem do ciasta. Masło(...)Tarta malinowa z posypką Składniki: 7,5 dag migdałów bez skórki, 22,5 dag cukru, 15 dag masła, 10 dag biszkoptów, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag twarogu, 25 dag kremówki, 2 łyżki...

  • Ciasta z truskawkami

    Torcik biszkoptowy Składniki na 20 porcji: 5 jajek, 160 g drobnego cukru, 200 g mąki tortowej, 25 g kakao Krem: 8 płatów żelatyny, 500 ml śmietany kremówki, 500 g truskawek, 150 g cukru pudru, 2 op(...) truskawkowym, przykryć drugim plackiem. Odstawić do stężenia. 3. Ubić śmietanę kremówkę, obficie nałożyć na wierzch ciasta, udekorować wiórkami białej czekolady, truskawkami i listkami mięty. Sernik...

  • Zimny sernik na kruchym spodzie

    Ten pyszny sernik udekoruj świeżymi owocami i orzechami w karmelu albo tradycyjnie – tężejącą galaretką. Masę możesz też wyłożyć na kruchych ciastkach albo biszkoptach.

  • Ciasta bez pieczenia

    Dobre rady Owoce do ciasta Do ciast z dodatkiem żelatyny nie dodajemy surowych ananasów, kiwi, papai i mango. Enzymy zawarte w tych owocach sprawiają, że masa nie zastyga. Sposobem na obejście tej(...) pokruszonych płatków kukurydzianych oraz 4 łyżki płatków migdałowych. Dobrze wymieszaj i wyłóż dno tortownicy. Chrupiąca masa znakomicie zastąpi biszkopty. Łatwe wyjmowanie Ciasto bez trudu wyjmiemy...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Słodki Dzień Dziecka

    Szukasz dobrego pomysłu na bajkowe ciastka i torty, które spodobają się dzieciom? Mamy dla ciebie kilka propozycji.