• Informacje na temat:

    ciastka pieguski

Przepisy na temat: ciastka pieguski
  • Ciastka z piegami

    Pieguski własnej roboty smakują najlepiej! Co więcej, przygotujesz je bardzo szybko - wystarczy zaledwie 30 minut.

  • Ciastka jak ze sklepu: W domowej, zdrowszej wersji

    ...dołeczka). 4. Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 st. Wstaw ciastka i piecz je przez 12 minut. Wersja light Jeśli chcesz zmniejszyć kaloryczność magdalenek, zamiast cukru użyj ksylitolu. Ksylitol(...) pieguski Sposób przygotowania: 1. Czekoladę drobno posiekaj. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Wbij jajko. Wszystkie rodzaje mąki  wymieszaj z solą oraz sodą oczyszczoną. 2. Porcjami...

  • Pyszne babeczki z truskawkami i czekoladą

    ...będą mogły prawidłowo rosnąć z zachowaniem pełnej funkcjonalności kończyn. Pomóż Hubercikowi przybić piątkę w przyszłości! Sprawdź szczegóły >>> Waniliowe muffinki pieguski Sposób(...). Domieszaj mąkę, proszek, czekoladę i mleko. Ciasto nałóż do foremek. 3. Truskawki opłucz, osusz, odetnij szypułki. Owoce pokrój na kawałki. Wetknij po kilka do każdej muffinki. Ciastka wstaw do piekarnika...

  • Babeczki z sezonowymi owocami

    .... Zmiksuj z sokiem i dodawanym porcjami cukrem pudrem. Krem przełóż go do rękawa cukierniczego i wyciśnij na zimne ciastka. Udekoruj owocami, listkami i kwiatkami. Pieguski z kokosem Sposób...

Artykuły na temat: ciastka pieguski
  • Amerykańskie ciastka pieguski

    Co powiesz na słodycze bez wychodzenia z domu? Wypróbuj przepis na ciastka pieguski, które są proste w przygotowaniu i bez konserwantów.

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Coraz trudniejsze zadania w jednym z najsłodszych programów telewizyjnych. Zobacz, co tym razem będą musieli przygotować uczestnicy. Fot. materiały partnera W poprzednim odcinku programu, cukiernicy przygotowywali pudding z serem ricotta według przepisu Michała Brysia. Okazało się, że z pozoru bardzo proste zadanie przerosło niektórych uczestników. Najgorzej z wyzwaniem poradził sobie Rafał, najlepiej zaś Małgorzata. W konkurencji autorskiej królowały łakocie z surowego ciasta. Amatorzy...

  • Justyna przygotowała dwa rodzaje ciastek: marchewkowe oraz z dodatkiem orzechów, czekolady i wanilii. Ciastka¼ szklanki brązowego cukru2 łyżki masła⅛ łyżki soli⅛ łyżki ekstraktu z wanilii1 łyżeczka mleka 5 łyżek mąki250 g płatków czekoladowych100 g pistacji250 g orzechów włoskich Ciastka marchewkowe128 g mąki migdałowej42 g mąki kokosowej¼ łyżeczki cynamonu⅛ łyżeczki mielonego imbiru⅛ łyżeczki gałki muszkatołowej⅛ łyżeczki kardamonu3 łyżki syropu klonowego60 g startej marchewkiwiórki...

  • Święta Bożego Narodzenia to czas gotowania i przygotowywania słodkich wypieków. Oprócz tradycyjnego makowca, keksu i sernika, warto pamiętać o drobnych słodkościach, które pokochają nasze dzieci i wnuki. Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników na najlepsze świąteczne ciasteczka. Fot. 123RF/Picsel Małe ciasteczka dostarczają nam wiele przyjemności. Są nie tylko pyszne, ale też uroczo wyglądają. Co bardzo ważne ich przygotowanie możemy zamienić w wielką świąteczną zabawę, angażującą całą...

  • Od ostatkowych naleśników i masek, przez wielkopostne opowieści i kwiaty, aż po jajka i kartki wielkanocne - podpowiadamy, jak pięknie przeżyć świąteczny czas! Oto wyjątkowe połączenie poradnika kulinarnego, przewodnika religijnego i zbioru ciekawostek. Książkę najlepiej czytać razem z dziećmi - poznają dzięki niej historie biblijne, nauczą się przygotowywać wielkanocny ogródek i postawią pierwsze kroki w kuchni. Szczegółowe instrukcje wzbogacono kolorowymi zdjęciami i szablonami dekoracji....

  • Grillowanie zawsze jest przyjemne. Ponad 150 nowoczesnych przepisów w sam raz na wieczór przy grillu z przyjaciółmi: przepis na marynowaną rybę, rybę w aromatycznej przyprawie, owoce morza na pikantnie, chrupiące warzywa i grillowane owoce. Pasujące do potraw dipy, sosy i sałatki oraz drobne przekąski uświetnią każde ogrodowe party! Pożywne sandwicze, pikantne kanapki i burgery albo słodkie muffinki i wyrafinowane ciastka - fani przekąsek znajdą tu oryginalne przepisy! Spotkajmy się przy grillu!

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...