• Informacje na temat:

    ciastka na piwie

Przepisy na temat: ciastka na piwie
  • Żołędziowa moda w kuchni

    Do portugalskich restauracji i barów wchodzi coraz więcej potraw na bazie żołędzi dębowych. Z produktu tego wyrabia się dziś nad Tagiem i Douro hamburgery, kiełbasy, ciastka, lody, a nawet piwo i gin.

  • Żołędziowa mała czarna

    ...owoce dębu powróciły do łask. Z żołędzi wyrabia się dziś w Portugalii hamburgery, kiełbasy, ciastka, lody, a nawet piwo i gin. W coraz liczniejszych barach oferowane są także deserowe paszteciki...

  • To musisz wiedzieć o diecie bezglutenowej!

    ...z w/w zbóż, ciasto- świeże, suche, nadziewane, produkty pieczone słodkie lub słone np. paluszki, chleb, suchary, krakersy, pizza, torty, ciastka drożdżowe. Ryzykowne, których lepiej unikać...

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    .... Piec kolejno na wyłożonych papierem blachach w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C przez 6-8 minut. Ciastka wyjąć i odstawić do ostudzenia. 100 g cukru pudru i 1-2 łyżki soku cytrynowego wymieszać. Masę nałożyć do woreczka, obciąć róg i wyciskać masę, zdobiąc ciastka z wyciętymi motywami. Konfiturę podgrzać i rozsmarować na całych kwadratach. Na wierzch nałożyć powycinane kwadraty. Gotowe...

  • Słowacja - rozkosze podniebienia

    ..., należy wybrać się do tzw. hostinców, rozsianych wokół starówek. A miłośników kawy oraz słodkości zapewne użyją sobie w licznych cukierniach, które szczególnie kuszą bardzo dobrą kawą i ciastkami...

Artykuły na temat: ciastka na piwie
  • Ciacha, ciastka i ciasteczka

    Seksowny, bezbronny, a może groteskowy? Jaki jest nagi mężczyzna? Odpowiedź na to pytanie może się przydać, bo męskiej nagości wokół nas coraz więcej.

  • Na upały cukier i jajka

    .... - Dziwię się, że na rozgrzanej słońcem plaży lepiej sprzedają się słodkie ciastka niż lody czy zimne piwo. Raz spróbowałem tego deseru i nie zamierzam więcej. Żadna z tego przyjemność, tym...

  • Alkoholowy problem Polski. Jesteśmy w niechlubnej czołówce

    ...napojach alkoholowych (3,66 litra w piwie). W 2016 roku było to już 9,37 litra, z czego piwo wyniosło 5,7 litra (wzrost o blisko połowę). Wzrost spożycia notowany jest także wśród młodzieży. Według badań...

  • Czym zastąpić cukier?

    ...gotowej, należy sprawdzić skład). W internecie jest sporo przepisów na ciasta i desery z pulpą w roli głównej. Z powodzeniem zastąpimy nią cukier w muffinkach, ciasteczkach, ciastkach czy koktajlach...

  • Dieta idealna

    ...żywieniowych, które podejmować będą nasze dzieci. Nie sposób prawić morały o konieczności jedzenia marchewki, jeśli pociecha widzi nas wygodnie rozłożonych przed telewizorem z paczką chipsów, ciastkami...

  • Południowy Tyrol: Będziesz tu wracać

    ​300 słonecznych dni w roku, doskonale przygotowane trasy, widoki, które zapierają dech i kuchnia, którą pamięta się przez lata - wyobraźcie sobie to wszystko na terenie, który nie jest jeszcze zawłaszczony przez turystów. Brzmi zbyt dobrze, żeby było prawdziwie? Gwarantuję, w Południowym Tyrolu jest jeszcze lepiej!

  • Polskie jarmarki bożonarodzeniowe

    .... potrawy z grilla, tradycyjne oscypki z żurawiną, staropolskie pierogi, prażone orzechy, pieczone kasztany oraz świąteczne ciastka i pierniki. Można także napić się słynnego grzańca galicyjskiego...

  • Na drodze do smuklejszej talii

    ...także bardzo kaloryczna. Spożywanie słodkich pokarmów zwiększa również apetyt, przyczyniając się do przejadania się. Słodycze i przekąski, takie jak lody, ciastka, krakersy czy białe pieczywo, podnoszą...

  • Niezdrowe, ale smaczne: Niebezpieczne polepszacze żywności

    ...smak jest akryloamid. Najczęściej spotkamy go w chipsach, frytkach i wszelkiego rodzaju ciastkach. Dodatek ten może uszkadzać system nerwowy i układ pokarmowy. Dlatego tak ważne jest, aby dieta(...), napojach gazowanych, piwie, a nawet żywności dla niemowląt. Często uczula, wywołując wysypkę, pokrzywkę i katar sienny. Uważa się, że nasila objawy astmy.Wśród polepszaczy smaku króluje cukier...

  • Bez glutenu: Moda czy zdrowie?

    ..., ciastka, panierki, napoje z dodatkiem słodu jęczmiennego, kawy zbożowe, piwa, zaprawiane zupy. Śladowe ilości glutenu znajdują się też m.in. w konserwach, wędlinach, czekoladzie. Zobacz także: