• Informacje na temat:

    ciastka kremówki

Przepisy na temat: ciastka kremówki
  • Ptysiowe ciastka bez glutenu

    ...rozetki, zachowując spore odstępy, bo ciastka bardzo wyrosną. Piecz je  30 minut w 230 st., potem zmniejsz temperaturę do  200 st. i piecz jeszcze 10 minut. 2. Krem: z cukru, wody i octu ugotuj syrop. Białka ubij z sokiem cytrynowym. Kiedy piana będzie już sztywna i lśniąca, cienkim strumieniem wlej cukrowy syrop. Krem ubijaj do zgęstnienia. Ciastka rozetnij. Ptysie przełóż kremem oraz owocami...

  • ...wielkości 5 na 8 cm i przekładamy ciasto kremem (na jedno ciastko 4 czubate łyżki kremu). 4) Do uformowania ciastek najlepiej wykorzystać małe foremki od serka homogenizowanego. 5) Gotowe ciastka obficie...

  • Torcik migdałowy bez pieczenia

    Ciastka migdałowe bardzo drobno pokrusz w malakserze.

  • Sernik z jeżynami

    Ciastka drobniutko pokrusz. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami.

  • Tego nigdy nie podawaj swojemu dziecku!

    Choć wyglądają bardzo apetycznie, to niejednokrotnie zawierają mnóstwo sztucznych barwników i konserwantów. Mowa o różnego rodzaju ciastach i ciastkach,...

  • Najlepsze przepisy z piankami marshmallow

    ...g kremowego twarożku 1 opakowanie cukru waniliowego 30 g cukru 250 g śmietany kremówki 10 g mini Marshmallow do dekoracji 1 banan 1-2 łyżki soku z cytryny Cząstki limonki do dekoracji...

  • Ulubione dania papieża Benedykta XVI

    ...kremówki 300 g makaronu wstążki sól, biały pieprz sok i skórka z 1 cytryny pół pęczka melisy Przygotowanie: Filet pokroić w cienkie plastry. Cukinię pociąć wzdłuż  (np. za pomocą hebelka do sera...

  • Sernik Oreo

    Sposób przygotowania 1. Ciastka rozkrusz, połącz z roztopionym masłem. Masą wylep spód tortownicy. Włóż do lodówki na 30 minut.  2. Składniki na sernik zmiksuj, na koniec powciskaj połamane ciasteczka. Masę wylej na spód. Piecz 45 minut w temperaturze 180°C.  3. Kremówkę ubij, pod koniec dodaj cukier puder. Kremem udekoruj schłodzone ciasto. 

  • Sernik z wiśniami

    Sposób przygotowania: 1. Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Ciastka rozmiksuj lub drobno pokrusz, zagnieć ze stopionym masłem. Wyłóż na spód formy. Schładzaj 30 minut. 2. Zmielony biały ser, cukier puder i cukier waniliowy zmiksuj na gładką masę. Żelatynę zalej 50 ml wody, rozpuść, przestudź. Połącz z masą serową. Dodaj ubitą kremówkę. 3. Na koniec wsyp rozmrożone i osączone wiśnie (bez pestek...

  • Superdesery w czterech smakach

    Mus czekoladowy z czarną porzeczką Przygotowanie: 1. Zagotuj 1 i 1/2 szkl. śmietany kremówki. Wrzuć do niej 2 tabliczki gorzkiej czekolady. Rozpuść. Wstaw na noc do lodówki. 2. Następnego dnia(...) zastudzenia. Podawaj np. z sosem waniliowym albo bitą śmietaną. Kokosowa chmurka z poziomkami Przygotowanie: 1. Do garnka wlej 2 szklanki śmietany kremówki. Wsyp 20 dag wiórków kokosowych. Mocno...

Artykuły na temat: ciastka kremówki
  • Marchewkowe muffinki z kremem

    Ozdób ciastka skórką startą z cytryny lub pomarańczy.

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Bajeczne makaroniki

    Już na pierwszy rzut oka widać, że są warte schrupania. Ładne i smaczne ciastka to coś, co wszyscy lubimy- wypróbuj przepis na urocze makaroniki z pysznym kremem.

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Ptysie z kremem

    Te niewielkie ciastka deserowe są wyjątkowo efektowne.

  • Coraz trudniejsze zadania w jednym z najsłodszych programów telewizyjnych. Zobacz, co tym razem będą musieli przygotować uczestnicy. Fot. materiały partnera W poprzednim odcinku programu, cukiernicy przygotowywali pudding z serem ricotta według przepisu Michała Brysia. Okazało się, że z pozoru bardzo proste zadanie przerosło niektórych uczestników. Najgorzej z wyzwaniem poradził sobie Rafał, najlepiej zaś Małgorzata. W konkurencji autorskiej królowały łakocie z surowego ciasta. Amatorzy...

  • Babeczki

    Efektowne, z dużą porcją kremu, ciastka idealne na urodzinowe przyjęcie. Oprócz tortu albo zamiast niego.

  • Ola przygotowała deser z dużą ilością słodkich malin, czekoladą i wspaniałymi ciasteczkami migdałowymi, które nadają chrupkości całemu daniu. Migdałowe amarettki:1 białko80 g zmielonych migdałów 80 g drobnego cukru10 ml likieru amarettocukier i cukier puder do posypania ciasteczek Mus malinowy:3 g żelatyny łyżeczka wody100 g świeżych lub mrożonych malin15 g cukru pudru Mus czekoladowy:200 ml śmietany kremówki 30%2 żółtka 50 g czekolady mlecznej50 g czekolady gorzkiej Dekoracja:50 g świeżych...

  • Kolorowe kremowe tarteletki

    1. Masło rozpuszczamy, studzimy. Ciasteczka migdałowe przekładamy do woreczka foliowego i rozgniatamy na pył, np. przy pomocy wałka. Do pokruszonych ciastek...

  • Wiktoria przygotowała przepyszny deser z ciasteczkami, masą serową, lemon crud i frużeliną malinową. Zobaczcie jak łatwo można go przygotować samodzielnie. Ciastka:160 g mąki żytniej jasnej1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g zimnego masła70 g brązowego cukru1 jajko Masa serowa:1 cytryna1 szklanka jogurtu greckiego (w temperaturze pokojowej)250 g serka mascarpone 0,5 szklanki cukru pudru1 szklanka śmietany kremówki 36% (schłodzonej)2,5 łyżeczki żelatyny w proszku lub 3 listki żelatyny 50 ml...