• Informacje na temat:

    ciasteczka z twarogu smażone na patelni

Przepisy na temat: ciasteczka z twarogu smażone na patelni
  • Półfrancuskie poduszeczki

    Składniki na 10-12 sztuk: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 25 dag masła, 25 dag twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego) Na nadzienie: 4-5 kwaskowych jabłek, sok(...) z niego prostokąty. Na połowie prostokątów rozłóż nadzienie jabłkowe, przykryj pozostałym ciastem, dokładnie zlepiając brzegi. Piecz około 20 minut w temp. 180°C. Gdy ciasteczka wystygną, oprósz je...

  • Pyszny obiad z twarogiem i owocami

    ...- jeśli jest za gęsty, dolej 2-3 łyżki śmietany 12%. Zamiast esencji możesz dodać do twarogu ziarenka prawdziwej wanilii, wyskrobane z 1/2 laski.  3. Rozgrzej patelnię i posmaruj ją cienko olejem (np. za(...) minut. Posyp pokruszonymi ciasteczkami, np. migdałowymi i oprósz pudrem. Czekoladowe ruloniki 1. Ruloniki: rozpuść powolutku (najlepiej w kąpieli wodnej) masło z połamaną czekoladą. Odstaw...

  • Walentynkowe menu

    ..., - 1-2 łyżeczki soku z cytryny, - łyżka jogurtu, - cukier, - łyżeczka kawioru, - mięta do dekoracji Przygotowanie: Kromeczki opiec z obu stron na teflonowej patelni. Na pomidory al'arrabiata(...) zdjąć, a do pozostałego na patelni tłuszczu wlać bulion i śmietanę. Włożyć roladki i dwie gałązki majeranku, trzymać przez ok. 5 minut na małym ogniu, obracając mięso. Obgotowaną fasolkę przesmażyć na...

Artykuły na temat: ciasteczka z twarogu smażone na patelni
  • Ciasta z jabłkami

    ...porcję ciasta, na środku ułóż połówki jabłek. Piecz 25-30 minut w temperaturze 170°C. Wystudzone babeczki oprósz cukrem pudrem i posyp uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi. Półfrancuskie poduszeczki Składniki na 10-12 sztuk: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 25 dag masła, 25 dag twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego) Na nadzienie: 4-5 kwaskowych jabłek, sok z 1/2 cytryny, 1-2 łyżki...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...bez skórki, 25 dag cukru, 15 dag masła, 10 dag biszkoptów albo herbatników maślanych, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag tłustego mielonego twarogu, 25 dag śmietany kremówki, 2 łyżki konfitury malinowej, 1 łyżka cukru pudru do posypania ciasta, olej do formy 1. Migdały zrumienić na mocno rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Posypać połową cukru i, mieszając, smażyć, aż cukier się skarmelizuje...