• Informacje na temat:

    ciasteczka z maka zytnia

Przepisy na temat: ciasteczka z maka zytnia
  • 5 deserów, które... wspomagają odchudzanie

    Dieta kojarzy ci się z wyrzeczeniami? Nie musi tak być! Są produkty, które dodane do słodkości sprawią, że nie utyjesz! Oto przepisy na lekkie łakocie.

  • Są w 100% dietetyczne, nie zawierają cukru, ani zbędnych tłuszczów. Za to bogate w wiele składników odżywczych.

  • Smaki Litwy

    ...jabłek z dodatkiem głównie cukru i miodu - produkty naturalne i zdrowe. Śleżyki należą do tradycyjnych potraw, które powinny się znaleźć na wigilijnym stole litewskim. Są to okrągłe, suche ciasteczka...

  • Na kruche ciastka zawsze każdy ma ochotę. Z dodatkiem orzechów smakują każdemu.

  • Smaki Litwy

    ....     Śleżyki należą do tradycyjnych potraw, które powinny się znaleźć na wigilijnym stole litewskim. Są to okrągłe, suche ciasteczka z przemielonym makiem, miodem i rodzynkami.   Kawa...

  • Pyszne i ładne..

  • Modne diety dla malucha

    ..., pizzy ani makaronów. Nie jest to jednak pełna lista zakazanych produktów. Tak naprawdę gluten może kryć się w większości gotowych produktów spożywczych, jakie znajdziesz w zwykłym sklepie. ● Zanim...

  • Trochę inne ciasteczka do kawki, mleczka lub jak kto woli....

  • Polecam Wam bardzo pyszne, pachnące i niezwykle kruche ciasteczka. Idealne na świąteczny stół lub tak teraz do pochrupania. Cudownie pachną cynamonem i makiem. Dodam, że są bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu. A może upieczecie? Zapraszam:)

  • Propozycja na smaczne, pełnoziarniste ciasteczka z makiem i nutą wanilii. Ciastka idealnie sprawdzą się jako słodka przekąska wielkanocna, ale także jako smakowite powitanie wiosny :)

Artykuły na temat: ciasteczka z maka zytnia
  • Apetyt na pełne ziarna

    ...zmęczeniu) Pyszności z ciemnej mąki W niektórych marketach bez trudu kupisz ciasteczka, herbatniki czy makarony pełnoziarniste. Znajdziesz tam również ciemne mąki, na zdrowe wypieki i np(...) gości w naszych domach - Na zakupach i w kuchni . Do wyboru masz makarony z mąki razowej, gryki, jęczmienia, orkiszu. Zanim je kupisz przeczytaj skład na ulotce. Nie sugeruj się kolorem, ale oceń, czy...

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    ...zrobione, bo właśnie w tym zbożu jest glutenu najwięcej. Choć podstawowym źródłem glutenu są produkty ze zbóż zawierających gluten (czyli kasze, makarony i wypieki), możemy go znaleźć także w innych...

  • Nietolerancja pokarmowa pod kontrolą

    ...ostrzegać, że organizm nie toleruje białka zbóż, czyli tzw. glutenu. Test eliminacji - to także i w tym przypadku podstawa. Wyeliminuj z diety produkty zbożowe, np. pieczywo, ale także płatki i makarony(...)), orkiszowe (wytwarzane także np. z orkiszu balmeg czy faro), żytnie - np. kasze, makarony, otręby, płatki, półprodukty gotowe. Pamiętaj, że gluten znajduje się też w bułce tartej, czipsach, wielu słodyczach...

  • Sposoby na świąteczny piernik

    ...i odstawić na kilka godzin do lodówki. Stolnicę lekko posypać mąką ziemniaczaną, wyłożyć schłodzone ciasto, rozwałkować. Foremkami w kształcie gwiazdek, choinek lub zwierzątek wycinać małe ciasteczka...

  • Buszuj w zbożu

    .... Dlatego warto włączyć do swojej codziennej diety kasze, makarony i pieczywo z pełnego ziarna. Wybór jest naprawdę bogaty: żyto, jęczmień, owies, gryka, proso, pszenica i słodkawy orkisz. Dlaczego zaleca(...) porcji pełnego ziarna. Jedna porcja to: średnia kromka chleba z mąki pełnoziarnistej, mała bułka z mąki pełnoziarnistej, 3 pełne łyżki ugotowanego makaronu, 2 pełne łyżki ugotowanego, brązowego ryżu...