• Informacje na temat:

    ciasteczka czekoladowe z foremek

Przepisy na temat: ciasteczka czekoladowe z foremek
  • Czekoladowe ciasteczka bez mąki

    W tych ciasteczkach czekoladowych całkowicie rezygnujemy z mąki. Wykorzystujemy za to mielone migdały, co pozwoli wydobyć więcej aromatu i smaku z dodawanej czekolady.

  • Kruche, czekoladowe ciasteczka. W sam raz do kawy, lub herbaty. Lubię mieć w słoiku zapas kruchych ciasteczek. Są jak znalazł dla niespodziewanych gości.

  • Czekoladowe serduszka

    Świąteczne, aromatyczne ciasteczka...

  • Pysznie czekoladowe, proste w przygotowaniu, mocno czekoladowe, ale nie za słodkie. Czekoladowe groszki można zastąpić samą startą czekoladą.

  • Kruche ciasteczka

    Takie ciasteczka będą smakowały jeszcze bardziej gdy zrobisz je razem z dzieckiem. Kruche ciasteczka możecie ozdabiać na wiele sposobów: lukrem, cukrem pudrem, czy też polewą czekoladową lub tak jak w przepisie - jagodami.

  • Małe ciasteczka czekoladowe, idealne na przyjęcia, dla dzieci lub dorosłych. Tylko czekoladowe lub z dodatkiem czereśni. Można spróbować też z odsączonymi wiśniami

  • Świąteczne ciasteczka

    Gdy twoje dziecko skończy trzy lata, możesz zaproponować mu na deser świąteczne ciasteczka. Najlepiej, gdy zrobicie je wspólnie.

  • Ciasteczka czekoladowe z maszynki.

  • Ciasteczka czekoladowe Adasia

    Za tymi ciasteczkami przepadają wszyscy. Robi się je łatwo i szybko. Wypróbuj nasz przepis i daj się uwieść czekoladowemu smakowi.

  • Pyszne i pożywne ciasteczka czekoladowe z bakaliami

Artykuły na temat: ciasteczka czekoladowe z foremek
  • Fondanty czekoladowe

    Czekoladowe desery? Kochamy je w każdej formie. Dzisiaj polecamy przepis na ciasteczka z płynną czekoladą.

  • Jak jada się w Nowym Jorku? Muffinki czekoladowe na dzień dobry!

    ...lat niezmiennie królują muffiny czekoladowe. Słodkości uwielbiane przez wszystkich! Dasz się skusić?

  • Korzenno-migdałowe ciasteczka z miodem

    ...mąką, ciasto dzielę na cztery części i rozwałkowuję. Za pomocą foremek gwiazdek różnej wielkości wycinam ciastka. W każdym, używając słomki do picia, wycinam na jednym z ramion gwiazdki dziurkę. Blachy wykładam papierem do pieczenia. Układam na nich ciasteczka, zostawiając między nimi odstępy. Piekę 10-12 minut w 160ºC, by gwiazdki podrumieniły się na jasnozłoty kolor. Ciastka przekładam na talerze...

  • Ciasteczka owsiane

    Błyskawiczne ciasteczka czekoladowe Składniki: 100 g gorzkiej czekolady, 100 g cukru, 100 g płatków owsianych, 50 g mąki pszennej, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli. Przygotowanie: Czekoladę ścieramy na tarce i mieszamy ze wszystkimi składnikami. Łyżeczką nakładamy małe kopczyki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy na 20 minut do piekarnika...

  • Ciasteczka na choinkę

    Czekoladowe jeżyki Składniki na 42 porcje: 12,5 dag kandyzowanej skórki z cytrusów, 2 jaja, 20 dag cukru pudru, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika, skórka otarta(...), poprószyć cynamonem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150°C. Piec ok. 15 minut. Domowe ciasteczka z cukrem Składniki na 30 porcji: 25 dag śmietankowego masła, 3 szklanki mąki, 2 żółtka, 1 białko...

  • Trzy sposoby na pieczenie ciastek

    ...​Czasem dobry przepis i wielkie chęci nie wystarczą, by świąteczne ciasteczka się udały, skoro gdzieś zapodziały się foremki. A wtedy...

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    Podajemy przepisy na najlepsze świąteczne ciasteczka z 12 krajów świata.

  • Wielkanocne delicje

    Pascha, parzona baba, ciasteczka zdobione jak pisanki to pracochłonne słodkości. Ale trud ich przygotowania wynagrodzi niepowtarzalny smak.

  • Ucierane babki z czekoladą

    Ze względu na swoją pulchność ciasto ucierane przywodzi na myśl biszkopt. Wyrabia się go ręcznie lub przy pomocy miksera. Wypieka z niego placki, keksy, ciasteczka i oczywiście babki.

  • Mikołajkowe brownie

    ...i powstania gładkiego sosu czekoladowego. Lekko przestudzić. Jajka i cukier rozmącić rózgą kuchenną. Dodać przestudzoną czekoladę i wymieszać. Dodać wanilię, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać rózgą do połączenia się składników i powstania gładkiej mieszanki czekoladowej. Formę do minimuffinów posmarować masłem i oprószyć mąką pszenną, nadmiar mąki strzepać. Masę czekoladową...